Outdoor

Kanotfärder

- i vildmarken & skärgården

Tänk dig att sakta glida fram på ett spegelblankt hav eller en slingrande å mitt i vildmarken långt från närmaste bebyggelse. Att få känna hur lugnet sprider sig i kroppen och bli ett med de vackra omgivningarna; grönskande skogar, lummiga öar och ett rikt djurliv. Två företag med stor koll på Sveriges sydligaste vildmark och Ronnebyåns 70 km långa kanotled är Olofströms Kanotcentral och Paddelkompaniet i Ronneby. Båda med lång erfarenhet av att serva äventyrslystna besökare, hyrt ut kanoter och kajaker och anordnat olika kurser.

Fler vattenäventyr

"Alla kan paddla" är mottot för paddelentusiasterna Niklas Månsson och Jonas Hillerbratt, som driver Karlskrona Kajak med säte i örlogsstaden Karlskrona. Hä rkan du både hyra och köpa kajaker. Du kan också boka en guidad tur i Blekinges sjöar, åar och hav. Det är ett perfekt sätt att utforska landskapets natur, hitta egna smultronställen och dessutom få en dos nyttig träning på köpet. För dig som är nybörjare och vill slipa på tekniken, då kan du gå en utbildning eller kurs här med.

 

Snorkelled

Fascuíners du också av allt spännande som göms under ytan? Då ska du definitivt ta chansen att uppleva det på  nära håll. Genom Sverige första snorklingsled i Kollevik utanför Karlshamn kan du lära di mer om växter och djur längs Blekinges kust. Utrustad med cyklop, snorkel och simfötter tar du dig fram längs "undervattensstigen" genom det marina landskapet och stannar till dom olika informationsplatterna på botten.

 

Klippklättring

- en riktig utmaning

Är du trött på det bekävma livet och vill ha något riktigt utmanande? Då kan klippklättring hos Ursulas Äventyr vara någoting. Ägaren Emese Orsolya Bàlint är uppvuxen i ett av Europas mest klipp- och grottrika områden. Hon har klättrat sedan hon var 14 år och har bestigit flera höga toppar i Himalaya. Ursulas Äventyr håller kurser i klippklättring och arrangerar också guidade turer där du själv väljer svårighetsgrad på din klättring.

Vill du prova att grottforska, grottklättra och grottkrypa så arrangerar Emese även det. Unika upplevelser som sätter både kraft och mod på prov.