Outdoor

Vildmark för alla

Paus eller puls?

Vill du glida fram över glittrande sjö för egen maskin? Uppleva urskogens dofter, får barr i vandringskängorna och sova under stjärnhimlen? I Olofström finns hundratals sjöar och möjligheter att uppleva vildmarken, oavsett om du söker ro och stillhet eller utamaningar. Halens camping är en bra bas för dig som vil njuta av livet kring sjöarna men det finns också gott om vindskydd för dig som verkligen vill vara ett med naturen.

 

Paddla

Vill du njuta av den fantastiska naturen i Sveriges sydligaste vildmark och "Lake district"? Då är det Olofström du ska åka till. Här sitter sjöarna Halen, Raslången och Immeln ihop och det går en kanotled genom sjösystemet. Kanocentralen tar hand om allt det praktiska så att du kan fokusera på att njuta av omgivningarna. Det finns även Stand Up Paddling-brädor om du vill njuta av paddling ståendes.

Paddlingstur i skärgården

Vill du uppleva den magiska skärgårdsidyllen ska du bege dig till Paddelkompaniet i Ronneby som har sin utgångspunkt i Järnavik. Med bara ett fåtal paddeltag är du ute i skärgården och kan styra dina paddeltag mot fantastiska Tjärö. Hyr en kajak och ge dig ut på egen hand eller ta del av ett helt paket med boende och mat inkluderat. Paddla, sola, bada, snorkla och varför inte tälta på en egen ö? Närmare naturen går det inte att komma!

 

 

Fler vattenäventyr

"Alla kan paddla" är mottot för paddelentusiasterna Niklas Månsson och Jonas Hillerbratt, som driver Karlskrona Kajak med säte i örlogsstaden Karlskrona. Hä rkan du både hyra och köpa kajaker. Du kan också boka en guidad tur i Blekinges sjöar, åar och hav. Det är ett perfekt sätt att utforska landskapets natur, hitta egna smultronställen och dessutom få en dos nyttig träning på köpet. För dig som är nybörjare och vill slipa på tekniken, då kan du gå en utbildning eller kurs här med.

 

Snorkelled

Fascuíners du också av allt spännande som göms under ytan? Då ska du definitivt ta chansen att uppleva det på  nära håll. Genom Sverige första snorklingsled i Kollevik utanför Karlshamn kan du lära di mer om växter och djur längs Blekinges kust. Utrustad med cyklop, snorkel och simfötter tar du dig fram längs "undervattensstigen" genom det marina landskapet och stannar till dom olika informationsplatterna på botten.

 

Klippklättring

- en riktig utmaning

Är du trött på det bekävma livet och vill ha något riktigt utmanande? Då kan klippklättring hos Ursulas Äventyr vara någoting. Ägaren Emese Orsolya Bàlint är uppvuxen i ett av Europas mest klipp- och grottrika områden. Hon har klättrat sedan hon var 14 år och har bestigit flera höga toppar i Himalaya. Ursulas Äventyr håller kurser i klippklättring och arrangerar också guidade turer där du själv väljer svårighetsgrad på din klättring.

Vill du prova att grottforska, grottklättra och grottkrypa så arrangerar Emese även det. Unika upplevelser som sätter både kraft och mod på prov.