Outdoor i Blekinge

I Blekinge finns en magisk sjörikedom med lummig grönska och rofylld stillhet. Det finns en lång kustremsa med aktiviteter alldeles intill havet. Den örika skärgården bjuder på förtrollande platser, vackra skärgårdsbyar med god mat och underhållning. Allt inramat i ett nätverk av leder med gott om nav där du kan byta färdsätt, äta lokalproducerat och övernatta. Vilken outdooraktivitet vill du utöva?

Paus eller puls?

Vill du glida fram över en glittrande sjö eller hav? Uppleva urskogens dofter och sova under stjärnhimlen? Oavsett om du söker ro och stillhet eller utmaningar finns det många alternativ, från boende till aktivitet. Vad känner du för att göra idag?

Skärgårdsäventyr

Ett besök i Blekinge är inte komplett utan att ha upplevt skärgården.

Blekinge bjuder på en levande skärgård som tar dig från Utlängan och Stenshamn i öst till Hanö i väst. Däremellan väntar en värld av historiska platser, pittoreska öar, badställen och fiskeläge - välj själv. Trevligaste, och ibland enda, sättet att ta sig ut är med skärgårdstrafiken. Vissa turer går året runt och många pendlar vattenvägen, men bäst utbud är under sommaren. Hitta turer och tidtabeller här - Skärgårdstrafiken

Dela din

Natur- & outdoorupplevelse

Använd @visitblekinge och #visitblekinge för en chans att synas här. Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan via Instagram.