Vandra i Halen, Olofström i Blekinge.
Vandra längs leder genom en orörd natur i Blekinge.
Välmarkerade outdoor leder i Blekinge.

Outdoor aktiviteter

Utforska de bästa naturområden och ställena i Blekinge

Kom till Blekinge och hitta de bästa ställena att utforska Blekinges utbud av friluftsaktiviteter. Blekinge är ett landskap som ligger i sydöstra Sverige och känt för de fantastiska skärgårdarna, de djupa skogarna, kustlandskapet Blekinge Arkipelag och de många sjöarna.

Här hoppas vi kunna ge tips om de bästa utomhusaktiviteterna i Blekinge som du inte får missa när du är här i Blekinge!

Du väljer tempot

Oavsett om du vill stanna upp och reflektera, eller känna din puls öka, finns ett stort utbud av outdoorakativiteter som passar dina alla dina önskemål. Glid över en glittrande sjö eller havets vidsträckta yta och låt den lugna omgivningen att skölja över dig. Andas in de berusande dofterna från den vackra vildmarken och låt fågelsången få vagga dig in i ett tillstånd av fridfull lycka. Spendera natten under stjärnorna och känn den svala brisen i ansiktet när du somnar.

I Blekinge hittar du många alternativ för ro och stillhet men också utmaningar med fart och adrenalin. Nedan hittar du artiklar och listor med mer outdoorupplevelser i Blekinge som vi hoppas ska inspirera dig.

Dela med dig av din natur- och outdoorupplevelse i Blekinge

Använd @visitblekingeofficial och #visitblekinge för en chans att bli presenterad i bildflödet nedan. Inspirera och bli inspirerad, från en besökare till en annan. Gå med i gemenskapen och dela dina oförglömliga ögonblick med oss. Följ, interagera och gilla! Vi kan inte vänta på att få se vad du har gjort!

Låt oss visa upp Blekinges skönhet och ditt utomhusäventyr. Gå med i gemenskapen av naturälskare och dela dina oförglömliga ögonblick med oss. Vi kan inte vänta på att se vad du har gjort!