Outdoor i Blekinge

I Blekinge finns en magisk sjörikedom med lummig grönska och rofylld stillhet. Det finns en lång kustremsa med aktiviteter alldeles intill havet. Den örika skärgården bjuder på förtrollande platser, vackra skärgårdsbyar med god mat och underhållning. Allt inramat i ett nätverk av leder med gott om nav där du kan byta färdsätt, äta lokalproducerat och övernatta.

 

Paket & erbjudanden

Glid genom världsarvet i Karlskrona och den unika skärgården där skogen står hela vägen ned på stranden. Ladda ner appen ARK56 som ger förslag på rutter, rundor och rastplatser, boende, restauranger och upplevelser. Vill du slippa planerandet finns det färdiga all inclusive-paket med mat och boende, kajakpaddling och mycket annat som gör att du kan slappna av och njuta.

Skärgårdsäventyr

Ett besök i Blekinge är inte komplett utan att ha upplevt skärgården.

Blekinge bjuder på en levande skärgård som tar dig från Utlängan och Stenshamn i öst till Hanö i väst. Däremellan väntar en värld av historiska platser, pittoreska öar, badställen och fiskeläge - välj själv. Trevligaste, och ibland enda, sättet att ta sig ut är med skärgårdstrafiken. Vissa turer går året runt och många pendlar vattenvägen, men bäst utbud är under sommaren. Hitta turer och tidtabeller här - Skärgårdstrafiken

Dela din

Natur- & outdoorupplevelse

Använd @visitblekinge och #visitblekinge för en chans att synas här. Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan via Instagram.