Vandringsled i Blekinge

Om Blekinge

Spendera dina lediga dagar i Blekinge och bli som pånyttfödd. Bege dig ut i den outforskade och vackert skiftande naturen. Upptäck de glittrande sjöarna, skärgården och de vita sandstränderna. Lär känna det kulturarv som nu förändrat hela Sveriges historia. För bara något år sedan bärgades ett skeppsvrak, en guldskatt grävdes upp och nu är berättelserna från förr justerade.

Kustlandskapet i Blekinge - Visit Blekinge

Omgivningarna runt Skärva Gård utanför Karlskrona.

Missa inte senaste nytt från Blekinge eller de bästa erbjudanden. Gå in och följ, gilla och dela via våra sociala medier: Facebook | Instagram | Twitter YouTube

 

Landskapet

Blekinge är Sveriges näst minsta landskap i sydöstra Sverige och har ungefär 160 000 invånare. Landskapet är indelat i tre delar. Norra delen har mestadels skog och sten vilket gör marken svårodlad. Den mellersta delen har lummig lövskog och många sjöar. Den södra delen har ett varmt vinterklimat vilket göra lövträd som bok, kastanj, valnöt och fruktträd trivs bra. 

Med husbil genom Blekinge @visitblekinge

Med husbil i Blekinge.

 

Resa i Blekinge

 
Flyg

Ronneby Airport ligger nära flera städer som Karlskrona (59 km), Ronneby (8 km), Karlshamn (32 km), Olofström (60 km) och Sölvesborg (59 km) och nås lättast med transferbuss, Trossö Buss eller Bergkvara buss,  som som stannar vid flygplatsen. Alla städer nås inom en timme från flygplatsen.

 
Tåg

Öresundstrafiken har avgångar varje dag till Köpenhamn/Malmö och Blekinge. Tågen stannar i Sölvesborg, Mörrum, Karlshamn, Bräkne Hoby, Ronneby och Karlskrona. Till Sölvesborg tar det bara två timmar från Köpenhamn. SJ och Kröstatågen tar dig till Blekinge från övriga delar av Sverige. Blekingetrafiken kör bussar mellan alla kommuners centralorter och stadstrafik i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn och Sölvesborg.

 
Buss

Kustbussen är en expressbuss som tar dig snabbt mellan centralorter och Kalmar och Växjö. Kustbussen mellan Karlskrona och Olofström fungerar också som ett komplement till Öresundstågets trafik och skapar halvtimmestrafik i hela Blekinge.

 
Färja

Det finns två färjelinjer som tar dig till och från Blekinge. DFDS färjelinje mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen som tar 14 timmar och Stena Lines färja mellan Karlskrona och Gdynia i Polen som tar 10,5 timmar.

 
Skärgårdstrafik

Skärgårdstrafiken finns med skärgårdsbåtar i hela Blekinges skärgård och gör det möjligt att ö-hoppa. 

 
Sjötaxi:
 
Taxi:

Flera av Blekinges taxiföretag erbjuder fasta priser inom Blekinge. Fråga alltid om priset innan du påbörjar resan!

 

Bo i stuga på Brokamåla Gård i Blekinge @visitblekinge

Bo i stuga på Brokamåla Gård som ligger mitt i Sveriges sydligaste vildmark.

 

Visste du att?

1.Ryssberget i Sölvesborg ligger en av Sveriges största bokskogar.

2. Det finns flera stora åar som lockar sportfiskare från hela världen. Det som är speciellt med Blekinges åar är att forsarna rinner mot havet, annars brukar det vara tvärtom.

3. Från Europa kan du komma med färja från Gdynia och Klaipeda.

Dela din upplevelse

- av Blekinge via Instagram @visitblekinge och tagga med #visitblekinge och #blekingeunderbaravatten. Det finns inget härligare än att få ta del av alla inspirerande bilder. Tack! Kanske lyfter vi upp just din bild, men vi kontaktar dig innan och kollar så att det är okej.

Our instagram
Vinterstämning. Foto: @eriksbergviltochnatur Plats: Eriksberg viltreservat. #swedishnature #blekinge
Our instagram
Vinteraktiviter i Januari... Fotograf: Niklas Kämpargård Plats: Blekinge #winterfishing #blekinge
Our instagram
Vinteraktiviteter i Januari... Fotograf: Niklas Kämpargård Plats: Blekinge #vinter #blekinge
Our instagram
vinteraktiviteter i Januari. Fotograf: Niklas Kämpargård Plats: Blekinge #outdoorcooking #vinter #blekinge
Our instagram
Under 2019 kommer Visit Blekinge att genomföra en större fotografering med fokus på outdoor, paddel, vandring och naturupplevelser i Blekinge. Kontakta oss om du arbetar som fotograf med detta som ditt största kall och är intresserad att veta mer. #fotograf #visitsweden #canon📷 #visitblekinge #fotografia #outdoorfotografie
Our instagram
Kyligt och vackert... Foto: @fiddeberg Plats: Salsjön, Blekinge #blekingeunderbaravatten