Tjärö i Blekinge

Om Blekinge

Spendera dina lediga dagar i Blekinge och bli som pånyttfödd. Bege dig ut i den outforskade och vackert skiftande naturen. Upptäck de glittrande sjöarna, skärgården och de vita sandstränderna. Lär känna det kulturarv som nu förändrat hela Sveriges historia. För bara något år sedan bärgades ett skeppsvrak, en guldskatt grävdes upp och nu är berättelserna från förr justerade.

 

Landskapet

Blekinges kustremsa bjuder på ett klassiskt svenskt sommarliv. Här kan du bo intill havet, njuta av härliga bad, sköna dagar på stranden, god mat och gemytligt kvällsliv. Blekinge är Sveriges minsta landskap på fastlandet med cirka 160 000 invånare, ändå finns det 3 olika delar med allt från skärgård till vildmark. Den norra delen har mestadels skog och sten vilket gör marken svårodlad. Den mellersta delen har lummig lövskog och många sjöar. Den södra delen har ett varmt vinterklimat vilket göra lövträd som bok, kastanj, valnöt och fruktträd trivs bra. 

Kastellet i Karlshamn, Blekinge
Besökbefästningsön Kastellet, bara fem minuter från Karlshamns city.

 

 

Korta avstånd

Blekinge på en dag. Går det? Ja, för här ligger allt nära. Faktiskt är Blekinge så väl paketerat att när du är i en stad - ligger nästa bara en halvtimme bort. Följ familjen som vaknar i väst och tar kväll öst, och som fyller dagen med ett pärlband av mysiga upplevelser. Artikeln hittar du här - En dag i Blekinge

Karlshamn, Blekinge
Kuststaden Karlshamn.

 

 

Resa till Blekinge

Alla vägar bär till Blekinge. Blekinge är nära var du än bor och oavsett hur du väljer att resa hit. Packa bilen, njut av utsikten och ta båten över sundet. Eller välj flyget, från Sveriges huvudstad når du Ronneby Airport på endast 50 minuter.

Var reser du ifrån?

  1. Från Köpenhamn tar du Öresundsbron över och 2 timmar senare doppar du tårna i underbara vatten.
  2. Med DFDS Seaways tar du dig enkelt med färjan direkt från Litauen till Karlshamn.
  3. Ta flyget från Stockholm. Efter 50 minuter landar du på Ronneby Airport - mitt i Blekinge.
  4. Hoppa på Stena Lines färja i Polen efter en natts sömn vaknar du upp utvilad i Karlskrona.
  5. Ta motorvägen i Tyskland och en kort båttur. Du är i i Blekinge på mindre än 6 timmar
Utforska Blekinge

Nedan hittar du några teman som kan inspirera dig

Årets magasin

Bläddra, inspireras & dela!