Youtube video fallback image

Vill du upptäcka en ny plats tillsammans med din häst? Eller kanske använda dina lediga dagar att rida i vacker natur? Samla dina hästvänner och kom till Blekinge. Här finns det många gröna sköna och lummiga naturmiljöer och ridleder som gör det optimalt för dig och hästen att få en riktigt fin upplevelse tillsammans.

Badplats för hästar i Olofström, Blekinge
Hästbadplats i Olofström.

 

 

Rasthage

- och parkering för ditt hästsläp

De senast inviga ridlederna är Halens ridleder. Ladda ner kartan och ser var du kan parkera din bil och hästsläp. Start och mål är utmärkt med en stjärna och här finns även avsedd plats att binda din näst när ni ska förbereda er för turen i Halens fritidsområde och naturreservat.

Ridleder i Blekinge
Sveriges längsta ridleder i naturskön lummig miljö.

 

 

Hästbadplats

Halens ridleder består av 3 olika färgade leder och sträcker sig över 1,5 mil. Den rödmarkerade, som även är den längsta leden, 7,7 km tar dig förbi en badplats där du kan ta ut hästarna på ett svalkande dopp. Du kan även stanna till och låta hästarna vila på en rastplats, med hage där du kan släppa ut hästen, medan du själv fikar. Här finns även en grillplats med ved och bra sittplatser. Lederna är väl märkta och det är bara att njuta av det sköna underlaget.

Halens ridleder i Olofström, Blekinge
Lediga dagar tillsammans, med både vänner och häst.

 

Vill du planera din ridtur?

Ladda ner kartan här- Halens ridleder

Bed and Box

- och fler tips för dig och din häst

Selected filters: