SÖLVESBORG

- en naturligt vacker stad med medeltida anor, omgiven av bokskog och hav.

UNDERBARA SOMMAR

Sommaren är äntligen här! Besök våra kritvita stränder, blommande cykelleder och harmoniska stadskärna.

För att andas in ytterligare en del av vår fantastiska sommarstad så besök Hälleviksbadet, Tredenborgs strand, eller ta en tur på våra natursköna cykelleder. Frossa i rökerier, glass och havsdoft. Glöm inte att ta en promenad genom våra kullerstensgator i stadskärnan för att besöka den genuina och unika handeln i Sölvesborg. Avsluta givetvis med något gott vid Sölvesborgsbron

Läs mer om krisåtgärderna för att förhindra spridningen av Covid-19 som gäller sommaren 2020. 

POPULÄRA BESÖKSMÅL & AKTIVITETER

Känner du för att fartfyllda aktiviteter, uppleva kultur och historia, shoppa eller lata dagar på stranden? Sölvesborg har något för alla sinnesstämningar.

CYKELÄVENTYR I SÖLVESBORG

I Sölvesborg finns upplevelserna runt knuten och vad kan vara bättre än att upptäcka dessa via cykel? Här kan du cykla i berg, längs de soldränkta lederna på Listerlandet, till stranden eller till vår unika stadskärna. I år kan man utmana sina nära och kära lite extra med Hemesterturen och vill man vara med om en riktigt cykelfest ska man ta del av Cykeldagarna i augusti. 

No products found

MAGISKA STRÄNDER

I Sölvesborg är man nära havet - var man är! Här finns många härliga, vita sandstränder som ofta är långgrunda och passar barnfamiljen. I Hällevik och i Tredenborg finns det även hundbadplatser. 

No products found

VISITSÖLVESBORG APP

Få den senaste informationen om evenemang, shopping, besöksmål och olika aktiviteter som sker i Sölvesborg. Sök på caféer, gårdsbutiker eller ställplatser som finns i din närhet, eller vilka aktiviteter som finns inom valda kilometer.

 
Appen finns tillgänglig för nedladdning både till Android och iOS från GooglePlay och Apple Appstore.

Artikelbild app

 

Sölvesborg året runt

Se de aktuella evenemangen i Sölvesborg genom att bläddra i listan nedan. Vill du ha listan över alla evenemang? Gå till - Evenemangslistan

Vill du lägga in ett eget evenemang? Gå till - Evenemangsformuläret.

No products found

DELA DIN UPPLEVELSE

Följ @visitsolvesborg på Instagram eller #solvesborg i ditt flöde för en chans att synas här.
Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan.

Our instagram
Hemesterturen 2020! Idag startar Sölvesborgs kommun igång en ny tävling som syftar till att få turister och invånare att under sommaren upptäcka hela kommunen via cykling, vandring eller för all del även via bil om man vill. Vi har döpt tävlingen till Hemesterturen 2020 och uppdraget är att hitta rätt plats utifrån utvalda motiv som finns någonstans i kommunen. Till tävlingens hjälp får man ett tävlingsunderlag som består av en karta med ett nummer som ska matchas till respektive motiv. De 20 platserna ligger i anslutning till olika besöksmål, så som caféer, butiker, restauranger, gårdsbutiker eller andra besöksanläggningar. De som ligger bakom detta initiativ från Sölvesborgs kommun är besöksnäringsutvecklare Sanna Persson och turistinformatörerna André Julinder och Angelina Jönsson. Det började som en idé för att stötta besöksnäringen under Covid-19 samtidigt som vi ville göra något nytt för alla ”hemestrare”. Vår förhoppning är att oavsett om man är turist, eller boende i kommunen, upptäcker man nya smultronställen samtidigt som man gör en rolig aktivitet med vänner och familj. Det är ingen tävling som behöver gå snabbt, utan tvärtom. Vi hoppas att man tar sig tid att besöka olika platser som man inte upptäckt tidigare. Genom att cykla eller vandra vågar vi lova att även om man har bott i Sölvesborgs kommun under hela sitt liv kommer man att uppleva något nytt. Kanske hittar man till och med en ny favoritplats. På kartan har vi ritat ut en föreslagen rutt som kan ses som ett stöd, men självklart kan man välja andra vägar till målet. Tävlingen pågår fram till den 16 augusti och lämnar man in tävlingstalongen till kommunens medborgarkontor är man med i utlottningen av fina priser. Tävlingsunderlaget finns på medborgarkontoret och hos flera företag inom besöksnäringen.
Our instagram
Via Hälleviks camping bokar och hyr ni alltifrån supbrädor, rullskidor, segways till cyklar och kajaker.
Our instagram
Brygghusets Café & Art är ett av kommunens härliga smultronställen. Förutom hemmagjord saft, våfflor, glass och kaffe från Annas och hennes mans andra hemort i Mexico kan man investera i konst och spännande produkter från butiken. Två evenemang som de är i full gång med att planera är Konst och designutställningen den 13-14 juni och Cykeldagarna den 5-8 augusti. Det gillas! Självklart följs Folkhälsomyndighetens restriktioner. #visitsolvesborg @visitblekinge #hemester #svemester #brygghusetcafeoart
Our instagram
#visitsolvesborg @visitblekinge
Our instagram
Hanö by night #visitsolvesborg @visitblekinge
Our instagram
#sillnäsudde #visitsolvesborg #visitblekinge