Ryssberget

Outdoor i Sölvesborg

Med många natursköna områden och närheten till havet finns det alltid något att hitta på i Sölvesborgs friluftsliv.

Upptäck stadens fantastiska cykel- och vandringsleder, bestig Ryssberget eller besök de kritvita stränderna som sträcker sig längs kusten. Sugen på sportaktiviteter? Padel har blivit en stor favorit hos många, i Sölvesborg finns en nyanlagd anläggning på Kämpaslätten med såväl inomhus- som utomhusbanor, dessutom finns det ytterligare en utomhusbana på golfklubben. Fiske är en annan omtyckt utomhusaktivitet och som lockar många besökare. I Sölvesborg finns bra fiskevatten och möjlighet att fiska både i havet och i Grundsjön

 

Sölvesborgs golfbana i Blekinge

SÖLVESBORGS GOLFKLUBB | Pegga upp på en av Sveriges bästa golfbanor. I Sölvesborg hittar du en av Sveriges bästa golfbanor och Sölvesborgs Golfklubb som tog emot den prestigefyllda utmärkelsen Årets Golfklubb 2018! I en naturskön miljö bland tallar och glittrande hav ges här möjligheter att spela golf i stort sett året runt. Slipa på dina puttar och bunkerslag på en utmärkt 18-hålsbana samt en niohålsbana med fantastisk utsikt över Sölvesborgsviken. Niohålsbanan är en pay & play-bana vilket innebär att spel utan grönt kort är tillåtet. Utrustning och bollar finns att hyra. Driving range och greener för träning är öppen dagligen under säsong.

Golfbanan är mer än bara en plats för golfaren och är i dag en av Sölvesborgs största besöksattraktioner. Här finns träningsmöjligheter bland annat i form av en ny övningsgreen och äventyrsgolf. Spela padeltennis eller ät något gott i restaurangen som är öppen året runt. Eget stugboende erbjuds, kompletterat med husbils- och husvagnsparkering.

 

Sölvesborgs Golfklubb i Blekinge

SYDOSTLEDEN | Naturskön cykling. Sydostleden är 27 mil och sträcker sig mellan Växjö och Simrishamn genom natursköna områden. På ett trafiksäkert och bekvämt sätt cyklar du genom djupa skogar, glittrande sjöar, vackra städer och mysiga orter samt härliga äppelodlingar på Österlen. Genom Sydostleden cyklar du nästintill helt bilfritt och mer är 80% är belagd med asfalt.

Sydostleden ringlar sig mellan flera län och natursköna områden.

Från cykelledens nordligaste stad Växjö cyklar du söderut genom djupa skogar och utmed härliga Torsjön i Ingelstad ner mot Tingsryd och Sveriges nationalpark, sjölandskapet Åsnen. Vidare sträcker sig leden utmed Mörrumsån ner mot Mörrums Kronolaxfiske. Här har du möjlighet att se dig omkring i den vackra omgivningen. Cykelleden fortsätter sedan vidare ner mot Sölvesborg där du cyklar över Sölvesborgsbron som är Europas längsta gång- och cykelbro. Vidare cyklar du ner mot Kristianstad och cykelledens lägsta markpunkt, 2,32 meter under havsytan. Här är naturen rik och varierad och området är utnämnt till biosfärområde av Unesco. När du kommer till Åhus cyklar du utmed Ålakusten och vidare ner genom härliga äppelodlingar på Österlen.

Läs mer här - Sydostleden

 

HOUSE OF PADEL | Den 13 oktober 2018 invigdes Blekinges första och hittills enda padelhall i Sölvesborg, House of Padel. Den toppmoderna hallen är utrustad med hela fyra spelplaner, omklädningsrum, bastu med utsikt över spelplanerna, konferensrum och gemensamma utrymmen. I juni 2019 invigdes dessutom två utomhusbanor, som så länge vädret tillåter öppnar upp för spel under bar himmel.

Padeltennis har blivit en mycket trendig racketsport i Sverige och är ett aktivt alternativ att umgås på. Utmana vännerna i en match samtidigt som ni har riktigt roligt tillsammans. Oavsett om du är rutinerad eller nybörjare kan du hyra en bana hos House of Padel för fritt spel. Det finns också möjlighet att både hyra och köpa rack och bollar i lokalens egna butik. 

Ta chansen att spela padeltennis på den nya anläggningen med banor i toppskick hos House of Padel!

 


LISTERLANDETAlla sinnen älskar Listerlandet. Dofter, smaker, ljud och känslor. På vägen till Listerlandet fylls lungorna med lantluft av bästa sorten. Först med en svag aning av ladugård och gödsel, sedan av alspånsrök, hav och tång. Du hör MAIF-publikens jubel, måsarnas skri, fiskebåtarnas lugna dunkande och ett jazzband i augustinatten. Stränder och pittoreska fiskelägen ligger som ett pärlband längs halvöns åtta mil långa kust. Här är det lätt att må bra och gott att leva! Den vackraste vägen att komma in till Hällevik är nedför den branta backen Haveliden. Utsikten över havet och Kråkenabben långt där nere är hisnande. I Hällevik kan du bada, njuta av rökeriets och restaurangernas utbud, av den genuina miljön, fotboll och jazz. Fiskemuséet och Gamla fiskets dag ger en inblick i hur livet levdes förr i fiskeläget.

 

Listerlandet utanför Sölvesborg i Blekinge

Ett stenkast bort ligger Nogersund med Kråkenabben, ett vindpinat beteslandskap med ägorna inrutade av vackra stengärden. Här finns flera spännande vandringsstigar. I Nogersund kan du se många exempel på garnhagar - långsmala trädgårdar med plats att torka gran. I hamnen går färjan till Hanö. Fortsätt din färd mot Hörvik som ligger strax bakom Listers Huvud, ta ett dopp på stranden och testa någon av de mysiga krogarna i hamnen. Hörvik hänger samman med pittoreska Krokås där du hittar naturreservatet Spragelhall.