I Sölvesborg är man nära havet – var man än är! Vi är särskilt stolta över våra många, härliga vita sandstränder med turkosblått vatten som påminner om de bästa stränderna vid medelhavet. Många är långgrunda och passar barnfamiljen, men vill man snabbt bli blött finns det en brygga nästan vid varje strand.  I Hällevik finns tempererat friluftsbad med rutschbana Länk. I Hällevik och i Tredenborg är även din hund välkommen att ta sig ett dopp vid de utmärkta hundbadplatserna. Länk  Sandstrand i Sölvesborg​ [K
123

Stränder

I SÖLVESBORG ÄR MAN NÄRA HAVET, VART MAN ÄN ÄR!

Vi är särskilt stolta över våra många, härliga vita sandstränder med turkosblått vatten som påminner om de bästa stränderna vid medelhavet. Många är långgrunda och passar barnfamiljen, men vill man snabbt bli blött finns det en brygga nästan vid varje strand. 

 

Strand

HÄLLEVIK | En riktig sommarpärla. Har du en gång varit i Hällevik vill du hit igen, speciellt en varm sommardag. Packa fikakorgen för en dag på stranden. Badsugen? Gå ut i det långgrunda och svalka dig eller ta ett dopp från bryggan. Oavsett vart i Hällevik du befinner dig så har du aldrig långt till havet där den kritvita sandstranden breder ut sig. Är det kallt i vattnet finns ett tempererat friluftsbad med rutschbana precis intill stranden, en riktig höjdpunktsupplevelse för alla barn. Glassugen? Inga problem, i den lilla kiosken på stranden kan du köpa dig en smarrig glass. Hunden är också välkommen på avsedd plats, alla gillar Hällevik.

 

TREDENBORG | Tors brygga i Tredenborg bjuder in till ett dopp i det blå en varm och härlig sommardag. Hitta din egen favoritplats, på stranden, vid bryggan eller kanske i det lummiga området mitt emellan. Barnen brukar föredra lekplatsen som ligger precis intill stranden. Har du hunden med dig? Då följer du skyltarna till hundbadplatsen som är avsedd för alla hundar. I Tredenborg finns också restaurang, en glassbod och minigolfbanor. Helt enkelt ett perfekt ställe att spendera en sommardag på tillsammans med familjen. 

 

Tredenborg

 

SANDVIKEN | Sandviken är rätta stället för sol och bad hela dagen lång. Den kritvita, långgrunda sandstranden sträcker sig i halvmåne runt havet som inbjuder till ett dopp. Sandviken är ett populärt stugområde med många sommargäster och besökare. Under säsong öppnas Sommarcaféet upp, njut av glass en varm sommardag eller varför inte avrunda strandhänget med en kall dricka och lite god mat till en fantastisk utsikt. 

 

 

 

 
 

I Sölvesborg finns många fina campingar med närhet till havet

Selected filters: