I Sölvesborg är man nära havet – var man än är! Vi är särskilt stolta över våra många, härliga vita sandstränder med turkosblått vatten som påminner om de bästa stränderna vid medelhavet. Många är långgrunda och passar barnfamiljen, men vill man snabbt bli blött finns det en brygga nästan vid varje strand.  I Hällevik finns tempererat friluftsbad med rutschbana Länk. I Hällevik och i Tredenborg är även din hund välkommen att ta sig ett dopp vid de utmärkta hundbadplatserna. Länk  Sandstrand i Sölvesborg​ [K
123

Magiska sandstränder

Välkommen till Blekinges riviera

I Sölvesborg är man nära havet – var man än är. Vi är särskilt stolta över våra badplatser. Här finner du kilometerlånga stränder med bländande vit sand. Många av dom är långgrunda med lugnt och klart vatten, vilket gör dom lämpliga för barnfamiljer.

Varför inte ta en strandtestardag för att börja leta efter din favorit? Starta dagen på gräset i lugna Grammahagen och ta första doppet från bryggan. Glid vidare till grannstranden med vår starkaste ”är-jag-verkligen-i Sverige-känsla” – långa och långgrunda Sandviken med kiosk, matställen och lekplats. På eftermiddagen tar du dig till Hällevik för att sätta sandalerna i sanden på fiskelägets stora strand – mycket folk, rejäl brygga, glasskiosk och gungor. Vilken blir din testvinnare?

Strand

Västra TorsöToalett, långgrunt. Intilliggande naturreservat.

Strand

SandvikenBrygga, WC, kiosk, restaurang, lekredskap, beachvolleyboll,
långgrunt. Sandstrand och gräs.

Strand

NorjeBrygga, WC, dusch, kiosk, restaurang, lekredskap, camping.

Strand

HörvikWC, lekredskap.

Strand

HällevikBrygga, WC, lekredskap, kiosk, restaurang, beachvolleyboll. Camping,
hundbadplats, långgrunt

Strand

TredenborgTillgänglighetsanpassat, brygga, WC, kiosk, restaurang, lekredskap.
Sandstrand och gräs (långgrunt), hundbadplats, camping och minigolf.

 
 

I Sölvesborg finns många fina campingar med närhet till havet

Selected filters: