granskog i vildmarken
Röshult
Astensmåla

Hösten är värd att älskas.

Nu är det dags för att starta julen med både julmarknader, julbord och julklappsjakt. Vill man istället njuta av konserter, nöjen och värmen av att äntligen få träffas och uppleva kultur igen. November och Decembers evenemangskalender fylls på med mysiga evenemang inför julens ankomst. Njut av denna tiden och se den spraka ända till jul!

 Snart kommer frosten att lägga sig och sjöarna svepas in i trollsk dimma. Det är underbart att både vandra och fiska under vintermånaderna.  Olofström blev för andra året utnämnd till Sveriges Friluftskommun 2021, det är helt fantastiskt härligt att få ett kvitto på att den vackra naturen med sjöar och skog och friluftsområdena som hela tiden utvecklas med nya leder och outdoor upplevelser håller hög klass och är bäst i Sverige!

Se & göra

I Olofström finns det ungefär 237 sjöar, vildmark och naturupplevelser året om. Olofström är även platsen med en lång författarhistoria, ovanliga museum och mycket kultur.

För att du enkelt ska få en översikt om vad du kan bo, uppleva, äta och se så har vi samlat det här i 6 kategorier.

Evenemang

Bläddra bland aktuella evenemang. Vill du ha listan för alla evenemang i Olofström? Klicka här - Evenemangslistan

Vill du själv lägga in ett evenemang i Olofström? Klicka här -  Evenemangsformulär

Selected filters:

Dela din upplevelse

Använd @visitolofstrom eller #olofström i ditt flöde för en chans att synas här.
Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan.

 
GRATTIS!
bild på en sjö

Den 8 september utnämndes åter igen Olofström till Sveriges Friluftskommun 2021. Det är fantastiskt fint arbete och samarbete som ligger bakom detta. Kommunen kammade hem full pott i undersökningen, 32 av 32 möjliga poäng, och visade dessutom för juryn att de arbetat aktivt för att stärka barn och ungas tillgång till friluftsliv med utgångspunkt i barnkonventionen, vilket undersökningen har extra fokus på i år. Ta en titt på filmen som visar lite mer om hur Olofström har jobbat och varför de vann igen..  Läs mer 

 


 

Fler tips hittar du i den nya broschyren.

Nyfiken på Olofström?

Här hittar du artiklar, senaste nytt och ännu mer inspiration:

Projektet Sveriges Sydligaste Vildmark finansieras av

finansiärer