cykla mtb

Outdoor i Olofström

En äkta vildmark

- för alla natur- och friluftsälskare

Halen är Blekinges största sjö och tillsammans med omgivningarna ett stort centrum för friluftsaktiviteter. Här hittar du gott om strövområden, fina leder genom skog och mark, längs sjö och rastplatser. I Olofström finns över 200 sjöar och ett brett utbud av friluftsaktiviteter, oavsett om du söker stillhet eller utmaning. Vill du ge dig ut på ett större äventyr finns både kanotled och sjösystem att utforska.

Blekingeleden passerar genom vackra Boafall och utmed Halens kant. Men här finns även MTB leder, ridleder för dig med häst och fiske och jaktmöjligheter, badsjöar och gedigna rastplatser med vindskydd och grillplats. Säkert en avgörande anledning till att Olofström utnämnts till Sveriges friluftskommun flera gånger.

Vill du se vilka leder, naturreservat och tex eldstäder som finns i området på en interaktiv karta, rekommenderar vi Naturkartan, där Olofström finns med. Du kan ladda ner som en app och alltid ha med dig eller gå in via länken här på din dator: www.naturkartan.se/sv/olofstrom

 

Sveriges Friluftskommun 2019 & 2021!