Paddla i Halen
halen kanot

Kanot, kajak & SUP

Paddla i Sveriges Sydligaste Vildmark! här börjar äventyret för hela familjen.

I fritidsområdet Halen och naturreservatet Halen ligger Halen Kanot Olofström. Här kan du hyra både SUP, kanot och kajak och paddla i förbindelserna mellan sjöarna Raslången, Gillesjö, Filkesjön och Immeln. Hela området är lämpligt för barn, nybörjare och för dig som är riktigt erfaren. Väljer du att paddla mellan sjöarna kan det vara bra att förbereda dig för överbärningarna. Hyr en kanotvagn och spara din energi till den rogivande paddlingen.

 

 

 

Tryggt & enkelt

Kanotcentralen i Olofström använder sig av stabila aluminiumkanoter, Inkas 525, av märket Linder. Det är både en stabil familjekanot och en äventyrskanot. Den klarar tuffa förhållanden som fors, hav och är osänkbar. Det gör den lämplig att packa utrustning i. Vill du ändå stabilisera kanoten finns pontoner att låna. Det kan vara skönt att ha om du vill stå upp och fiska eller har något funktionshinder. Om du vill fiska är det fritt i att fiska i Halen för dig som är gäst hos kanotcentralen. Vill du fiska i hela sjösytemet behöver du fiskekort.

kanota i Halen

karta

 

Boka här!

Hyr utrustning, paket eller guidning. Oavsett om du önskar prova-på i några timmar eller vill ha ett all-inclusive paket för flera dagar erbjuder Halens Kanot Olofström flera olika paket och service att boka enkelt och smidigt.

Selected filters:

 

 

 

Låt Naturkartan guida dig. Ladda ner appen, så har du en interaktiv karta med dig under hela resan, på kartan ser du kanotled, vindskydd och fler serviceställen som är bra att känna till. Kanske vill du pausa kanoten och vandra en dag, då hittar du även fler leder och besöksmål i appen.

Länk till kartan 

 

Naturkartan app

kanotled

Rastplatser

Det finns 15 organiserade rastplatser och övernattningsställen. Alla är markerade på den detaljerade kartan du får när du hyr en kanot eller kajak, eller via Halen Kanots hemsida. Vid samtliga rastplatser finns en eldstad, toalett, sopkärl och de flesta har även vindskydd. Ved finns på rastplatserna så det behöver du inte ta med dig i kanoten eller kajaken.

rastplatser

BERGATORPET

Rastplats Bergatorpet är belägen i sydöstra delen av sjön Halen. Här njuter du av kvällssolen på den högt belägna platsen med utsikt över sjön! Platsen där mängder av nya möten ägt rum mellan kanotister och vandrare, från när och fjärran. Har du gitarren med dig, så kan magi skapas kring lägerelden.

Här finner du två vindskydd för övernattning, samt flera bänkar och vissa med tillhörande bord. Rastplatsen är utrustad med fem eldstäder och toalett.

Lämplig även för större grupper.

Bergatorpet passeras av Blekingeleden och Rödhultsrundan.
 

TVÄTTHALLARNA

Rastplats Tvätthallarna är belägen i sydspetsen av sjön Halen, vid Boafall i Pieboda Naturreservat. Njut av kvällssolen ute på udden med vacker utsikt över sjön! Från klipphällarna är det dessutom lätt att ta sig i vattnet, för ett svalkande bad.

Varför inte testa fisket i sjön Halen? Har du hyrt kanot på Halens Kanotcentral ingår nämligen fritt fiske. Grillad abborre över öppen eld är magi!

Rastplatsen är utrustad med två vindskydd för övernattning, fyra eldstäder, bänkar och toalett.

Lämplig även för grupper.

Tvätthallarna passeras av Blekingeleden.

 

ALLTIDHULT

Rastplats Alltidhult är belägen i västra delen av sjön Halen. Här har du nära både till Halen och Raslången. Det vore inte konstigt om din författardröm kanske börjar här, precis som den gjorde för Nobelpristagaren Harry Martinsson. Ett stenkast från rastplatsen ligger Alltidhults skola, där pristagaren studerade.

Rastplatsen är utrustad med två vindskydd för övernattning, fyra eldstäder, bänkar och toalett. Möjlighet finns att fylla på dricksvatten.

Lämplig även för grupper.

Alltidhult passeras av landtransporten mellan Halen och Raslången och hit kan man enkelt ta sig även med bil.

 

MYLLEVIK

Rastplats Myllevik är belägen i norra delen av sjön Halen. Platsen ligger i en härlig skogsmiljö på Olsanäset. Här har du inte långt till bekvämligheter som restaurang och rum på hotell Fritzatorpet, men vi förstår att det är svårt att lämna denna vackra plats för en hotellnatt.

Rastplatsen är utrustad med ett vindskydd för övernattning, två eldstäder, bänkar och toalett. Här finns plats för 2 olika grupper, en vid vindskyddet samt en vid grillplatsen med tält.

Myllevik passeras av Blekingeleden och Olsarundan.