Paddla i Halen

Paddla & kanota

I fritidsområdet Halen och naturresevatet Halen ligger Halens Kanotcentral. Här kan du hyra både kanot och kajak och paddla i förbindelserna mellan sjöarna Raslången, Gillesjö, Filkesjön och Immeln. Hela området är lämpligt för barn, nybörjare och för dig som är riktigt erfaren. Väljer du att paddla mellan sjöarna kan det vara bra att förbereda dig för överbärningarna. Hyr en kanotvagn och spara din energi till den rogivande paddlingen.

Kanot i Halen

 

Tryggt & enkelt

Kanotcentralen i Olofström använder sig av stabila aluminiumkanoter, Inkas 525, av märket Linder. Det är både en stabil familjekanot och en äventyrskanot. Den klarar tuffa förhållanden som fors, hav och är osänkbar. Det gör den lämplig att packa utrustning i. Vill du ändå stabilisera kanoten finns pontoner att låna. Det kan vara skönt att ha om du vill stå upp och fiska eller har något funktionshinder. Om du vill fiska är det fritt i att fiska i Halen för dig som är gäst hos kanotcentralen. Vill du fiska i hela sjösytemet behöver du fiskekort.

rastplats för kanotister i Halen
Rasta vid en hot spot med bästa instagrammability "Tvätthallarna" 

 

Rastplatser

- & övernattning

Det finns 13 organiserade rastplatser och övernattningsställen. Alla är markerade på den detaljerade kartan du får när du hyr en kanot eller kajak. Vid samtliga rastplatser finns en eldstad, toalett, sopkärl och de flesta har även vindskydd. Ved finns på rasplatserna så det behöver du inte ta med dig i kanoten eller kajaken.

Rastplatser runt Halen

Selected filters: