aborre

Fiska & jaga

Olofström är ett fiskeparadis med en stor bredd av fiskeupplevelser. Här kan du meta abborre från bryggan eller landa världens största lax i Mörrumsån. Överallt finns det iordningställda grillplatser, vindskydd och toaletter som gör att du kan vara ute flera dagar i naturen njuta av fisket och vildmarken.

Ta bilen och åk upp till Harasjömåla Fiskecamp, hyr en båt och spendera dagen med ett fiskespö i handen. Här flugfiskar du efter regnbåge och öring i strömmande vatten, eller i någon i de många sjöarna där även spinnfiske är tillåtet.

Alla sportfiskare kan komma till sjöriket Olofström för att njuta av ett fantastiskt fiske i orörda sjöar.

 

Harasjömåla Fiskecamp, Olofström
Harasjömåla Fiskecamp, Olofström.

 

Harasjömåla Fiskecamp, Olofström
Harasjömåla Fiskecamp, Olofström.

 

Fiske & sjöar

Det finns över 200 sjöar i Olofström, vilken ska du välja? På Wikipedia finns en lista över alla insjöar i Olofströms kommun. Där hittar du sjöarnas koorinater och får en maximal översikt. Ett tips är att börja utforska fisket i någon av de större sjöarna i området Halen eller Orlunden.

 
Om sjön Halen

Halen är Blekinges största sjö där stora delar av sjön ingår i Halens naturreservat. Vid sjöns östra strand finns ett stort friluftsområde med camping, restaurang, kiosk, båt- och kanotuthyrning. Fiskemöjligheterna är fina då Halen ingår i ett stort sjösystem. Vill du prova fiska från en fiskekajak finns dessa att hyra av Olofströms Kanotcentral som ligger alldeles nere vid vattnet i Halen.

Fiska i Halen, Blekinges största sjö
Fiska i Halen, Blekinges största sjö.
 
Mörrumsån och Holjeån

Mörrumsån är en av världens bästa platser för lax- och havsöringsfiske. Kronolaxfisket har varit organiserat och välbesökt ända sedan 1200-talet. Det finns 32 fiskesträckor som erbjuder en stor variation av fiskeupplevelser i en grön, skönt lummig naturmiljö. Sportfiskesäsongen sträcker sig från mars till september. Boka gärna en flugfiskekurs med boende på Brokamåla Gård och fiskeguide på Mörrums Kronolaxfiske.

Ebbamåla Bruk ligger längs med Mörrumsån. Denna sträcka av Mörrumsån återfinns strax nerstöms Fridafors, en ca 3,5 km lång fiskesträcka med 9 pooler varav poolerna 5-6 är lämpliga för flugfiske och är av omväxlande karaktär, både lugna och strömsatta. Förutom lax och havsöring finns här fint bestånd av stationär öring.

Fisket sköts av Mörrumsåns Fiskevårdsområdesförening Ebbemåla – Åmma. Du kan köpa fiskekort via FVO eller vid Ebbamåla Bruk, där du även kan avhämta fiskekorten samt väga in och journalföra din fångst. På Ebbamåla Bruk kan du boka boende och få guidning om bästa platsen beroende på tid på året.

För mer info gå till hemsida: http://www.morrumsansfvo.se.

Holjeåleden är en vattenled som sträcker sig från Östafors i norr till Ivösjön i söder. I Holjeåns djupare delar med lugnt flytande vatten är det tillåtet att fiska vanliga insjöfiskar som gädda, abborre, lake, braxen, mört mfl. arter. Läs på vilka lokala fiskeregler som gäller.

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge
Lax och havsöringsfiske i Mörrumsån.
Fler fiskemöjligheter

karta över sjöarna

 

 

Olofströms jakt & viltvård

Välkommen till Sveriges Sydligaste Vildmark och Jaktorganisationen i Olofström. I skogarna runt Olofström finns möjlighet för jakt av både älg, kronhjort och vildsvin. 

jägare i Olofström

Jägareförbundet Olofström ingår i Svenska Jägareförbundets organisation som har allmänna uppdraget från Svenska Regering att förvalta de Svenska Viltstammarna. Olofströms Jakt & Viltvård ger möjlighet att lösa dagkort eller veckokort och vara med på jakt i Olofström. Olofströms Jakt & Viltvård ansvarar för jaktledning med huvudansvarig jaktledare, biträdande jaktledare och spårhundsekipage. 

Alla planerade jakter finns upplagt på webben och vi följer nationella regler på de jaktbart vilt. När det gäller fågeljakt är det enbart skyddsjakt som förekommer idag. När det står kombijakt för jaktdagen bestämmer jaktledningen exempelvis rådjursjakt kombinerat med vildsvin under dagen eller annat jaktbart vilt.

På sidan www.jaktolofstrom.se får du all information om priser, jaktpaket och planerade jaktdagar för året. Önskar du hyra boende erbjuds även uthyrning av Jägaretorpet.

jakt i olofström

 

Outdoor

- med fler aktiviteter i Olofström