Fiska i Blekinge

Blekinge är ett stort fiskecenter med spännande och varierande fiskevatten inom en timmes radie med bil. Det finns en mängd proffsiga välskötta fiskecamper med boende, båt och fiskeguider. Du kan fånga lax i strömmande vatten och fiska gäddor i skärgården. Smyga fram med kajak och vada längs kusten. Trollingfisket håller hög klass och du kan fånga riktigt grov lax. Du kan också dra och landa sik, dra sill, näbbgäddfiska, landa braxen och id. En bonus är den vackra orörda naturen, var du än befinner dig. Välkommen till Blekinge!

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge

Mörrums Kronolaxfiske.

 

 

Fiskedestination

- med Johan Broman

Johan Broman sänder Fiskedestination Blekinge på TV4 Sport

Johan Broman under tv-inspelningarna i Blekinge.

Sportfiskeprofilen, producenten och programledaren Johan Broman har varit i Blekinge och spelat in 5 program om fiske. Det första programmet hittar du här - Fiskedestination Blekinge

 

 

Topp 4

  1. Här finns ett fantastiskt lax-och havsöringsfiske i åar, kustfiske efter öring och laxtrolling.
  2. Regnbågsfisket i strömmande vatten är ett av de bästa i landet.
  3. Det satsas stort för att vårda Blekinges rika gäddbestånd.
  4. Här finns några av de mest välskötta sportfiskeanläggningarna i Sverige.

 

 

Fiskevatten

Vill du ha högklassiga fiskeupplevelser inom en timmes radie med bil? Då ska du boka din fiskeresa till Blekinge! Det finns många möjligheter att få ditt lystmäte vid något av Blekinges alla fiskevatten. I den storslagna naturen väntar en välfylld mix av vattendrag för de flesta smaker. Här finns kusten med sitt högklassiga gäddfiske, lugna insjöar och åar med varierande fiske och förstås Mörrumsåns världsberömda örings- och laxfiske som en glänsande krona på verket. Blekinge innehar norra Europas närmaste skärgård med en 10 mil lång kuststräcka. I Olofström hittar du Sveriges sydligaste vildmark med det sjötätaste distriktet i Sverige. Det borgar för ett stort utbud av fiskeupplevelser och gör Blekinge till Sveriges bästa sportfiskedestination.

Fiskevatten i Blekinge

Varierande fiskevatten, sjöar, åar, skärgård och öppet hav.

 

 

Mörrumsån

Mörrumsån är en internationell superkändis för sportfiskare med hopp om napp i form av lax och havsöring. Sedan 1941 är Mörrums Kronolaxfiske en sportfiskedestination och premiärhelgen är vårens mest efterlängtade veckoslut bland fiskeentusiaster. Vid Kungsforsen ligger Laxens Hus med bland annat sportfiskekontor, restaurang och en utställning som berättar om fisket i Mörrumsån genom tiderna. Här får du också veta mer om hur det är att vara lax och se en del av de fiskarter som finns i ån i det 13 meter långa akvariet. I lokalen finns också en fiskeshop med stort sortiment.

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge

Mörrums Kronolaxfiske - Sveriges vackraste vatten.

Under fiskesäsongen är Laxens Hus hjärtat i fiskegemenskapen. Det är här du hör de mest otroliga storfiskarhistorierna och har goda möjligheter att se kampen mellan fisk och människa på nära håll. Om du vill kan du få hjälp att hitta de bästa fångstplatserna genom att gå guidad tur med en av Kronolaxfiskets erfarna guider.

Läs mer om fisket och anläggningen på - Mörrums Kronolaxfiske

 

 

Fiskeguider

Nyfiken nybörjare eller inbiten veteran spelar ingen roll. Behöver du en hjälpande hand, matnyttiga tips på utrustning, teknik eller var och när du ska fiska finns en uppsjö av kunniga instruktörer som erbjuder guidade turer. Ett perfekt sätt att utveckla ditt fiske och öka chansen till napp. Kanske vill du prova på flugfiskandets ädla konst eller uppleva kajakfiskets spänning för första gången. Det sistnämnda är en svårslagen fiskeform där du smyger dig rätt in i händelsernas centrum, ofta beväpnad med ett flugfiskespö och några noga utvalda gädd- och havsöringsflugor.

Fiskeguidning med Pikestrike Sweden.

 

 

Gäddfiske i Blekinge

Gäddpopulationen är riklig, snittfångsten ligger på 70-80 centimeter, och från vår till höst flockas sportfiskare bland mellan- och ytterskärgårdens grynnor, öar och djupkanter. Anmäl dig gärna till den populära Blekinge Gäddfestival i oktober, då några av landets vassaste fisketeam gör upp om den åtråvärda trofén. Blekinges alla fiskeaktörer erbjuder många olika prisvärda fiskepaket. Kombinera fiske med bra boende, matupplevelser i toppklass och aktiviteter efter önskemål. Här hittar du fiskepaket och erbjudanden - Gäddfiske i Blekinge

Gäddfiske i Karlskrona, Blekinge

Fiskepaket i toppklass - stugor, båtar och kajaker. Boka hos Pikestrike Sweden och Camp Dragsö Sportfishing.

 

 

Trollingfiske efter lax

Trollingfisket är en spännande utmaning på öppet vatten med gemenskap och taktiksnack. Det gäller att styra båten, hålla rätt hastighet, använda det rätta betet och analysera vägen till den bästa fiskeplatsen med hjälp av ekolodet. Förberedelserna och förväntan inför fångst, blir det djupprigg eller yta? Lax eller öring? Trollingfisket kräver både utrustning och kunskap, det blir roligt tillsammans med en guide. Boka Sandhamn Marine eller Abel's Laxtrolling & Charter som leder vägen till din upplevelse.