Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge

Fiska i Sverige

- Blekinge & södra Sverige

 

Fiska efter lax och öring på Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge

Flugfiske i Mörrumsån

 

Sportfiske 

- i världsklass

Även om Blekinge är ett litet landskap så är fiskeupplevelserna av hög klass. Här kan du fånga en av världens största laxar i Mörrumsån. Fiska efter storgäddor i skärgården eller smyga fram med kajak längs kustremsan. Vill du prova på trollingfiske till havs? Boka en guidad tur med Sandhamn Marine som har de bästa guiderna när du vill "fightas" med de stora laxarna.

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge

Boka en guidad tur på Mörrums Kronolaxfiske

 

"Lake District"

I Olofström ligger Harasjömåla Sportfiskecamp som förfogar över 23 sjöar och ett rinnande vatten för sportfiske. Här kan du landa både regnbåge och öring. Upplevelsen är total med så många sjöar inom räckhåll. Vill du bo i moderna och välutrustade stugor nära? Kontakta Brokamåla Gård.

 

Lax & Havsöring

Mörrums Kronolaxfiske finns ett av Sveriges ledande sportfiskevatten för lax- och havsöringsfiske. I Laxens Hus sker försäljning av fiskekort, det finns en utställning och du kan boka cliniques, fiskeguider och boende. Alldeles intill ligger restaurang Kronolaxen med vy över ån. Fisket håller världsklass.

Fixa efter lax och havsöring på Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge

Boka ett dagkort på Mörrums Kronolaxfiske.

 

Gäddfiske

I Karlskrona skärgård kan du boka suveräna sportfiskepaket Camp Dragsö Sportfishing där både boende och båt ingår. Stugorna är moderna och ger optimal återhämtning innan nästa fiskepass. Med fritt Wi-Fi kan du streama Netflix eller dina egna fiskefilmer från dagen. Det finns en grillplats utanför varje stuga, en egen veranda och det är bara 30 meter till båtbryggan. Bilen parkerar du intill stugan. Det finns en sjösättningsramp om du vill ha med dig din egen båt. Det finns även en båtplats och parkeringsplats för din trailer

Camp Dragsö Sportfishing är specialiserade på fiskepaket i "gäddriket" Karlskrona.

 

Kajak- & vadarfiske

Ronneby skärgård är perfekt när du vill smyga med kajaken eller vada tyst i vattnet. Alla former av fiske fungerar utmärkt, men kanske är det mest effektivt med flugfiske. Vinter, tidig vår och sen höst är de bästa perioderna. Då är vattnet kallt och du kan fiska långsamt med många långa stopp vid hemtagningen av betet. Boka fiskepaket och guide av PikeStrike Sweden.

Kajakfiske med Pikestrike Sweden i Karlskrona

 

Exklusivt fiskepaket

- gädda, abborre, karp och kräfta

Eriksberg är ett exklusivt naturområde, skyddat som ett reservat och inhägnat. Här kan du boka ett fiskepaket med guide och boende i olika prisnivåer, beroende på vilket önskemål du har. Det är endast catch & release som bedrivs och bokningen gör du direkt hos Eriksberg. Ta kontakt via mail eller på telefonnummer 0454-56 43 30.

 

Blekinge Gäddfestival

Blekinge Gäddfestival är idag den enskilt största gäddfiskefestivalen i Sverige och förmodligen i Europa. Festivalen har ett spännande tävlingsupplägg, varierande naturmiljö med stora friska gäddor och ett rikt bestånd. Har du anmält dig och dina fiskepolare?

Fiska med flytlina, då kan du verkligen presentera en oförtyngd fluga som pulserar långsamt. Det är då en köldstel gädda hugger.

 

Dra sill i hamnen

- visst nappar det

I hamnen kan du dra upp ett knippe fisk vid varje kast, men då behöver du vara på plats när sillen går. Det är i april - maj. Bäst tur har du i kuststädernas hamnar eller vid en bro mellan öarna. Det enda du behöver är ett kastspö med tackel som är en bit lina med många små krokar och ett sänke. Kasta ut och låt linan sjunka, sen är det bara att veva in.

 

Fiskepaket 

- och fina erbjudanden i fantastiska miljöer

Relaterade artiklar

- för mer inspiration 

Fiskeupplevelser i Blekinge

Här hittar du ett varierande fiskeutbud, vad vill du fiska efter?

No products found