Fiska efter lax och havsöring i Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge, Sverige.

Fiska i Blekinge

Nappa på Blekinge

Gör din fiskeutrustning redo för nya äventyr och kom hit! Blekinge är en fiskedestination med norra Europas mest spännande fiskeplatser. Här kan du välja mellan en mängd olika fiskevatten. Strömmande åar, orörda sjöar, fantastiskt kustfiske och en spännande skärgård. Allt finns på kort avstånd, max en dryg timmes bilresa inom Blekinge. så ta chansen att utforska olika typer av vatten och fiske när du är här – i  Fiskedestinationen Blekinge.

Här är några riktigt bra tips på fiskeupplevelser i världsklass!

 

Lax & havsöringsfiske

Att fiska lax och havsöring i Blekinge kan vara utmanande men är en riktigt givande upplevelse. Tveka inte att boka en professionell guide som kan hjälpa dig att hitta de bästa fiskeplatserna och tipsa om hur du kan finjustera din fisketeknik. Hitta fiskeplatserna där vattnet är djupt och i snabb rörelse. Åmynning eller undervattenstruktur som stenblock eller gropar. Utforska fiskeplatserna och våga stanna några extra kast innan du byter till nästa plats.Det finns gott om sportfiskare i Blekinge att dela fiskeupplevelsen med. Få tips om den mest populära flugan, vilka mönster och färger som gäller. Passa på att njuta när du är här - Fiskedestination Blekinge erbjuder ett fantastiskt fiske.

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge, Sverige.
Spännande fiske i Mörrumsån., Boka ditt fiskekort på Mörrums Kronolaxfiske.

 

​Mörrums Kronolaxfiske

En plats för din fiskedröm!

Mörrums Kronolaxfiske är känt för sitt vilda bestånd av lax i Mörrumsån, det gör fisket unikt!  Hit kommer sportfiskare från hela världen för att uppfylla drömmen om att fånga en riktigt stor lax. Fisket pågår från mars till september med ett fiske i vattenflöden från 100 m³/s till 7 m³/s, i temperaturer mellan 0–25 grader. Det gör att du får en unik utmaning varje gång du kastar din fiskelina.
 
Insider- & experttips

Läs Mörrums Kronolaxfiskes guide för att få tips om hur du smartast lägger upp taktiken att fånga din största lax eller havsöring någonsin. Du kan också boka en fiskeguide för att ta del av de bästa fiskestrategierna; med tips om vad som är det bästa sättet vid varje givet fisketillfälle och var de hetaste fångstplatserna finns. Det är en investering både nybörjare som proffs.

Mörrum som besöksmål
Det finns fina vandringsleder, guider och fiskekurser. Besök Laxens hus med utställningar, akvarium och boenden. Det är också en plats för forskare som tar del av Mörrum Kronolaxfiskes erfarenheter av lax och havsöring. Här kommer du befinna dig mitt i ett centrum av upplevelser.

Premiärfisket i Mörrumsån  närmar sig. Är du redo för en ny säsong? Boka fiskekort här - Mörrums Kronolaxfiske


 

Gäddfiske i Blekinge

Vad har du för fiskestrategier för att fånga gädda? Vilka drag använder du? Har du funderat på vilket djup, miljö och fångstplats du ska välja? Vill du ha vägledning inför ditt fiske? Boka en guide som kan ge dig aktuella nulägestips för att optimera din fiskeupplevelse. Hittar du rätt plats kan det bli en frekvent träff på 10-kilosgäddorna. Utmana dig i Blekinge för att fånga ditt - Blekinge Big Bite

Få ut det mesta möjliga av ditt gäddfiske i Blekinge. Fiska med Camp Dragsö Sportfishing. I fiskepaketen ingår båt, boende och all utrustning med båtmotorer upp till 50 hästkrafter.Boka en guide som kan visa dig de bästa fångstplatserna, eller prova att fiska från kajak med ett erfaret team tillgängligt.

Tillbaka iland kan du äta gott på campingens restaurang, ta de lugnt i stugan och streama dagens fiskeupplevelser på tv-skärmen. Sen är det bara att ladda upp för en ny fiskedag i Karlskrona skärgård.

Upplev ett gäddfiskeäventyr med Svalemåla Gäddfiske, känt för sitt fiske i klara vatten med ett rikt gäddbestånd - ett paradis för sportfiskare! Här kan du boka ett skräddarsytt fiskepaket utformat för att du ska  få den bästa möjliga gäddfiskeupplevelsen.

Fiskepaketen inkluderar fiskeutrustning, erfarna guider och ett bekvämt boende med tillgång till de bästa fiskeplatserna. Boka och fiska i vatten med de största gäddorna.

Garnanäs Fiskecamp erbjuder fiske efter allt från gädda, havsöring, lax, torsk, abborre och sill i Ronneby skärgård. I Blekinge är gäddfisket bland det bästa i Sverige och med rätt känsla, taktik och teknik kan du fånga din 10-kilosgädda.

Vill du boka boende kan du välja mellan lägenhet och självhushåll eller en stuga med utomhusmöbler och grill. Boendet ligger endast 200 meter från havet där bryggan och isättningsrampen finns. Boka nu, gäddorna är redo att utmana dig!

Fiska med Pikestrike Sweden - gäddfiske i Blekinges skärgård. Pikestrike är expert på gäddfiske och erbjuder de bästa fiskepaketen och fiskeupplevelserna för sportfiskare på alla nivåer.

I fiskepaketen ingår ett bekvämt boende i toppmoderna stugor. Fiske från de bäst lämpade båtarna och fiskekajakerna tillsammans med erfarna guider garanterar ett innehållsrikt gäddfiske i Karlskrona skärgård.

I Blekinges skärgård finns den största gäddpopulationen längs den svenska Östersjökusten.  Boka Pikestrike, det perfekta resmålet för din livs största fiskefångst någonsin. Här övernattar du och fiskar mitt i gäddriket. Boka din fiskeresa ta del av en prisvärd upplevelse du aldrig kommer att glömma.

På Sandhamn Marine bor du i en stuga direkt intill vattnet med båten förtöjd i bryggan precis framför stugan. När du blir hungrig kan du äta på marinans restaurang Sail Inn där du även kan förbeställa ett matpaket att ta med under din fisketur.

Vill du boka en fiskeguide kan du genom ett samarbete med Mörrums Kronolaxfiske få en guide med gedigen fiskekompetens. Behöver du hyra eller köpa utrustning finns produkter för jerkfiske, gäddfiske, grövre spön och rullar för torskfiske, allt anpassat efter den specifika miljön. Välkommen att boka din fiskeupplevelse på öppet hav!

Laxtrolling med Abel's Laxtrolling & Charter
En upplevelse du inte får missa

Abel's Laxtrolling & Charter

Boka trollingfiske efter grov öring

Följ med Abel's Laxtrolling & Charter på trollingfiske efter grov lax. Det är ett spännande fiske och en kul utmaning i öppet vattnen med gemenskap och taktiksnack. Jobba fram din fiskestrategi tillsammans med din guide. Hitta det rätta betet och ladda för alternativen djuprigg eller yta? Lax eller öring?

Förberedelserna är en del av helhetsupplevelsen och förväntan inför en potentiell fångst ger adrenalin. Trollingfisket kräver både utrustning och kunskap och tillsammans med en guide blir det extra roligt.


 

Fiske i sjöar

Vilken fiskelycka! I Olofström ligger både Sveriges sydligaste vildmark och Sveriges sjötätaste region. Mitt i denna oas ligger flera professionella fiskeanläggningar med allt från strömmande vatten för ädelfiske till möjligheten att hyra en egen sjö att fiska i. Här hittar du anläggningarna som erbjuder ett fantastiskt fiske i magisk miljö.

 

Harasjömåla Fiskecamp i Olofström, Blekinge.
Boka både boende & fiske

Harasjömåla Fiskecamp

Ädelfiske i strömmande vatten & sjöar

Harasjömåla Fiskecamp är ett riktigt fiskeparadis i Sveriges sydligaste och sjötätaste vildmark. Här kan du fiska i strömmande vatten efter regnbåge, chilla och grilla, utbyta erfarenheter och följa fiskefångsterna. I sjöarna fiskar du efter regnbåge och öring från land, brygga eller båt.

På Harsjömåla finns stugor att boka tillsammans med ställplatser för husbil och husvagn. Miljön är lummig och grön, avkopplande och njutningsfull. För barnen finns dessutom en egen fiskepool.

Boka stuga och fiska i egen sjö på Brokamåla Gård i Blekinge, Sverige.
Med fokus på välbefinnande

Brokamåla Gård

Boka stuga & fiska i en egen sjö

Brokamåla Gård finns ett stort utbud av friluftsaktiviteter som fiske, outdoor cooking och boende mitt inne i vildmarken. Med sina unika erbjudanden och fantastiska läge är Brokamåla Gård ett bra val om du vill njuta av friluftslivet fullt ut. Ta med dig nära och kära och avsluta dagen med en trerätters middag och vedeldad bastu intill en sjö.

Du kan också ta jägarexamen med både teori och praktik i en intensivutbildning. Eller varför inte samla kompisgänget och prova lerduveskytte eller äventyrsbanan i samband med att du bokar din fiskeresa hit.

Southern Sweden Holidays i Gränum, Blekinge. Fiskepaket med boende.
Stort utbud av fiskeupplevlser

Southern Sweden Holidays

Skräddarsydda fiskepaket efter fisketyp

Hos Southern Sweden Holidays kan du skräddardsy dina fiskepaket. Du kan också välja ett fiske som passar både nybörjare och erfaren sportfiskare. Fiska i sötvatten, saltvatten, prova flugfiske eller isfiske när tillfälle ges.

Här kan du njuta av Blekinges natur när du fiskar i sjöar, åar och kustvatten. Alla fiskepaket inkluderar topputrusning, erfarna guider och ett bekvämt boende för att garantera en minnesvärd och lyckad fiske resa.

Fiska mört i Eriksbergs naturreservat i Blekinge, Sverige.
Skräddarsy ditt fiskepaket

Eriksberg Hotell & Safaripark

Fiska i ett orört naturreservat

 

Fiskeäventyr bland vilda djur i ett naturresevat. Den vilda och orörda naturen är den bästa platsen att fiska ostört. Eriksbergs guider tar dig med på en fisketur på ett vatten med dolda skatter. Under ytan väntar gädda, abborre och mört. Vakna tidigt om morgonen när det är lugnt och stilla. Gör dig redo för ett riktigt fiskeäventyr!

På Eriksbergs naturreservat och vatten vandrar de vilda djuren fritt. Det är en spännande miljö för äventyrare. Här kan du bo mitt i naturen och övernatta i ett sovtält uppspänt mellan träd. Vill du övernatta ute men lite lyxigare? Boka glampingtältet. När du blir hungrig kan du avnjuta en läcker måltid i restaurangen och kanske handla med dig några egenproducerade råvaror ifrån gårdsbutiken.

Följ med på ett fantastiskt fiskeäventyr i norra Europas vackraste skärgård!

Har du provat fiska mört i södra Bräkenån? Ge dig själv en minnesvärd fiskeupplevelse på Mörtströmmens Fiskeområde. Här kan du fiska efter mört men även id, havsöring, gädda och abborre. Det är ett roligt och spännande fiske för alla åldrar.

Följ med erfarna gäddfiskare och fiska efter gädda i Blekinges skärgård på höstlovet! Du utgår ifrån Karlskrona och fiskar från båt. Gäddfiske med kunniga guider efter de storvuxna gäddorna i Blekinges skärgård. Lägerrekordet är en gädda på 11,5 kg.

Olofström innehåller Sveriges sjötätaste region med fokus på fiske. Strömmande vatten, sjöar och en vildmark som ger lugn och möjlighet att lägga full fokus på fiskeupplevelsen. Grillplatser, vindskydd och toaletter gör det enkelt att spendera tid vid sjöarna. Vid Ebbamåla Bruk kan du fiska efter lax i Mörrumsån. Passa på att prova allt när du är i Olofström.

Fiskevatten i Blekinge

Här hittar du fiskeaktörer som erbjuder fiskepaket, boende & guider.

 

Selected filters: