Flugfiske efter lax och havsöring i Mörrumsån, på Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge.
Lax- och havsöringsfiske i lummigt gröna miljöer i strömmande å på Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge.

Fiska i Blekinge

Gör din fiskeutrustning redo för nya äventyr och kom hit!

Kom till norra Europas mest spännande fiskevatten. Här kan du fiska i strömmande åar, orörda sjöar, fantastiskt kustfiske och i spännande skärgårdsmiljöer. Alla fisketyper finns inom korta avstånd, max en dryg timmes bilresa inom Blekinge. Ta chansen att utforska olika fiskeplatser när du är här och upplever Fiskedestination Blekinge.

 

 

Havsöringsfiske

Öppet hav, längs kust och strand.

Fiska lax och havsöring i Blekinge där du inte får missa Pukaviksbukten som erbjuder ett spännade och omväxlande fiske. Här kan du fånga havsöring, näbbgädda, gädda, abborre. Ta hjälp av en guide för att ta dig till de bästa fiskeplatserna direkt, det kan du boka på samma plats som boende och båt. Hitta de bästa fiskepaketerbjudanden här - Fiske i Blekinge

havsfiske

Mörrums Kronolaxfiske

Vackra fiskesträckor, sportfiskare från hela världen och spektakulära fångster med mycket motstånd.

flugfiske i mörrumsån

En perfekt plats för din fiskedröm!

Mörrumsån är känt för sitt vilda bestånd av lax och havsöring. Mörrumsån kantas av en magisk ek- och bokskog, en naturupplevelser utöver det vanliga. Hit kommer sportfiskare från hela världen för att uppfylla sina drömmar om att fånga den första eller kanske den största fisken. Med eller utan en fisk på kroken, att fiska i Mörrumsån är en fantastisk naturupplevelse..

Vill du ha insidertips och goda råd hur du fiskar i Mörrumsån över en säsong, fån mars till september? Boka en fiskeguide för att ta del av de bästa fiskestrategierna; med tips om vad som är det bästa sättet vid varje givet fisketillfälle och var de hetaste fångstplatserna finns. Det är en investering för både nybörjare som proffs.

Mörrum är perfekt som besöksmål. Här finns vandringsleder, guider, fiskepaket och fiskekurser. Besök Laxens hus med utställningar, strömakvarium, boenden och camping. Det är också en plats för forskare som tar del av Mörrum Kronolaxfiskes erfarenheter av lax och havsöring. Här kommer du befinna dig mitt i ett centrum av upplevelser

 

 Mörrums Kronolaxfiske
 

Gäddfiske i Blekinge

Vad har du för fiskestrategier för att fånga gädda? Vilka drag använder du? Har du funderat på vilket djup, miljö och fångstplats du ska välja? Vill du ha vägledning inför ditt fiske? Boka en guide som kan ge dig aktuella nulägestips för att optimera din fiskeupplevelse. Hittar du rätt plats kan det bli en frekvent träff på 10-kilosgäddorna. Utmana dig i Blekinge och uppnå ditt Blekinge Big Bite!

Fiska mört i Eriksbergs naturreservat i Blekinge, Sverige.
Skräddarsy ditt fiskepaket

Eriksberg Hotell & Safaripark

Fiska i ett orört naturreservat

 

Fiskeäventyr bland vilda djur i ett naturresevat. Den vilda och orörda naturen är den bästa platsen att fiska ostört. Eriksbergs guider tar dig med på en fisketur på ett vatten med dolda skatter. Under ytan väntar gädda, abborre och mört. Vakna tidigt om morgonen när det är lugnt och stilla. Gör dig redo för ett riktigt fiskeäventyr!

På Eriksbergs naturreservat och vatten vandrar de vilda djuren fritt. Det är en spännande miljö för äventyrare. Här kan du bo mitt i naturen och övernatta i ett sovtält uppspänt mellan träd. Vill du övernatta ute men lite lyxigare? Boka glampingtältet. När du blir hungrig kan du avnjuta en läcker måltid i restaurangen och kanske handla med dig några egenproducerade råvaror ifrån gårdsbutiken.

Kontakta Eriksberg för skräddarsydda fiskeupplevelelser efter abborre, gädda och regnbågsfiske. Boka och följ med på ett fantastiskt fiskeäventyr i norra Europas vackraste skärgård!

 

Fiske i sjöar

Vilken fiskelycka! I Olofström ligger både Sveriges sydligaste vildmark och Sveriges sjötätaste region. Mitt i denna oas ligger flera professionella fiskeanläggningar med allt från strömmande vatten för ädelfiske till möjligheten att hyra en egen sjö att fiska i. Här hittar du anläggningarna som erbjuder ett fantastiskt fiske i magisk miljö.

Brokamåla Gård erbjuder ett stort utbud av friluftsaktiviteter. Prova fiske, outdoor cooking med boende mitt i vildmarken. Avsluta dagen med en trerätters middag och vedeldad bastu intill en egen sjö.

Samla kompisgänget och prova lerduveskytte eller äventyrsbanan. Brokamåla Gård är ett bra val om du vill njuta av friluftslivet fullt ut. Läs om kompisgänget som brukar koppla av på Brokamåla Gård här - Lugn och ro i vildmarken

Harasjömåla Fiskecamp är ett riktigt fiskeparadis i Sveriges sydligaste och sjötätaste vildmark. Här kan du fiska i strömmande vatten efter regnbåge, chilla och grilla, utbyta erfarenheter och följa fiskefångsterna. I sjöarna fiskar du efter regnbåge och öring från land, brygga eller båt.

På Harsjömåla finns stugor att boka tillsammans med ställplatser för husbil och husvagn. Miljön är lummig och grön, avkopplande och njutningsfull. För barnen finns dessutom en egen fiskepool.

Fiskevatten i Blekinge

Här hittar du fiskeaktörer som erbjuder fiskepaket, boende & guider.

 

Selected filters: