Fiska i Blekinge

Hela Blekinge är som ett enda stort fiskecenter med en stor bredd av fiskeupplevelser, och alla inom en timmes radie med bil. Det finns gott om proffsiga och välskötta fiskeanläggningar med både boende och guider. Här kan du fånga lax i strömmande vatten, fiska gäddor i skärgården, smyga fram med kajak och vada längs kusten. Även trollingfisket håller hög klass, du kan fånga riktigt grov lax. Men du kan också landa sik, dra sill, näbbgäddfiska, landa braxen och id. En bonus är den vackra naturen du får förmånen att vistas i.

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge

Mörrums Kronolaxfiske.

 

 

Fiskevatten

I Blekinges storslagna natur väntar en välfylld mix av vattendrag, kusten med gäddfisket, de lugna insjöarna och åarna med det varierande fisket. Här ligger också den världsberömda anläggningen Mörrums Kronolaxfiske med havsörings- och laxfisket som lockar sportfiskare från alla världens hörn.

I Blekinge ligger norra Europas närmaste skärgård med en kust på tio mil. Landskapet rymmer också en spännande vildmark som inrymmer Sveriges sjötätaste distrikt. Tillsammans ger det fantastiska fiskeupplevelser inom väldigt korta avstånd. 

Fiskevatten i Blekinge

Harasjömåla Fiskecamp.

 

 

Fiskeguider

Vill du utveckla ditt fiske, få lite matnyttiga tips på utrustning och teknik då finns det många mycket skickliga instruktörer som erbjuder guidade turer. Det är ett perfekt sätt att förfina ditt fiske och öka chansen för napp. Kanske vill du prova på flugfiskets ädla konst eller uppleva kajakfiskets spänning för första gången. Flugfisket är ju en svårslagen form där du smyger dig in i händelsernas centrum, utrustad med ett flugfiskespö och utvalda gädd- eller havsöringsflugor.

 

 

Lax- & havsöringsfiske

- i världskända fiskevatten på Mörrums Kronolaxfiske

Mörrumsån är en internationell superkändis för sportfiskare med hopp om napp i form av lax och havsöring. Sedan 1941 är Mörrums Kronolaxfiske en sportfiskedestination och premiärhelgen är vårens mest efterlängtade veckoslut bland fiskeentusiaster. Vid Kungsforsen ligger Laxens Hus med bland annat sportfiskekontor, restaurang och en utställning som berättar om fisket i Mörrumsån genom tiderna. Här får du också veta mer om hur det är att vara lax och se en del av de fiskarter som finns i ån i det 13 meter långa akvariet. I lokalen finns också en fiskeshop med stort sortiment. Under fiskesäsongen är Laxens Hus hjärtat i fiskegemenskapen. Det är här du hör de mest otroliga storfiskarhistorierna och har goda möjligheter att se kampen mellan fisk och människa på nära håll. Om du vill kan du få hjälp att hitta de bästa fångstplatserna genom att gå guidad tur med en av Kronolaxfiskets erfarna guider.

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge

Mörrums Kronolaxfiske - Sveriges vackraste vatten.

 

 

Gäddfiske

- i gäddrika Blekinge

Gäddpopulationen är riklig, snittfångsten ligger på 70-80 centimeter, och från vår till höst flockas sportfiskare bland mellan- och ytterskärgårdens grynnor, öar och djupkanter. Anmäl dig gärna till den populära Blekinge Gäddfestival i oktober, då några av landets vassaste fisketeam gör upp om den åtråvärda trofén. Blekinges alla fiskeaktörer erbjuder många olika prisvärda fiskepaket. Kombinera fiske med bra boende, matupplevelser i toppklass och aktiviteter efter önskemål. Här hittar du fiskepaket och erbjudanden - Gäddfiske i Blekinge

 
 

Trollingfiske

- efter lax

Trollingfisket är en spännande utmaning på öppet vatten med gemenskap och taktiksnack. Det gäller att styra båten, hålla rätt hastighet, använda det rätta betet och analysera vägen till den bästa fiskeplatsen med hjälp av ekolodet. Förberedelserna och förväntan inför fångst, blir det djupprigg eller yta? Lax eller öring? Trollingfisket kräver både utrustning och kunskap, det blir roligt tillsammans med en guide. Boka Sandhamn Marine eller Abel's Laxtrolling & Charter som leder vägen till din upplevelse.

Fiskeupplevelser i Blekinge

Läs mer och boka fiskepaket här:

Artiklar & mer inspiration

Har du sett det det svenska fiskemagasinet när programledaren och sportfiskeprofilen Johan Broman fiskar sig runt i Blekinge? Spännande fiske, som är kärnan i programmet, blandas det med reseäventyr, goda råd och lokal musik, mat och dryck. Alla fem programmen hittar du om du klickar på Fiskedestination Blekinge här nedan.