Flugfiske efter lax och havsöring i Mörrumsån, på Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge.
Lax- och havsöringsfiske i lummigt gröna miljöer i strömmande å på Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge.

Fiska i Blekinge

Ett paradis för dig som trollar, kastar och metar


  

 


 

Havsöringsfiske

Öppet hav, längs kust och strand

Det finns gott om platser för att fiska lax och havsöring i Blekinge. Som Pukaviksbukten intill Listerlandet i Sölvesborg. Utöver ädelfiskarna finns här även näbbgädda, gädda och abborre. Ta hjälp av en guide för att nå de bästa fiskeplatserna direkt. Det kan du boka på samma plats som boende och båt. Här hittar du de bästa erbjudandena - Fiske i Blekinge

Fiska från kajak i Blekinge, mitt i skärgården
Kajakfiske i Karlskrona skärgård.


 

Mörrums Kronolaxfiske

Vackra fiskesträckor, sportfiskare från hela världen och spektakulära fångster

Mörrumsån är känt för sitt vilda bestånd av lax och havsöring. Kantad av en magisk ek- och bokskog garanteras du en naturupplevelse utöver det vanliga. Hit kommer sportfiskare från hela världen för att uppfylla sina drömmar om att fånga den första eller kanske den största fisken.

Vill du ha insidertips och goda råd om hur du fiskar i Mörrumsån över en säsong, från mars till september? Boka en fiskeguide för att ta del av de bästa fiskestrategierna. Då får du viktiga tips och koll på de hetaste fångstplatserna – en investering för både nybörjare som proffs.
Mörrum är perfekt som besöksmål. Här finns vandringsleder, guider, fiskepaket och fiskekurser.

Besök Laxens hus med utställningar, strömakvarium, boenden och camping - Mörrums Kronolaxfiske


 

flugfiske i mörrumsån

Gäddfiske i Blekinge

Vad har du för fiskestrategier för att fånga gädda? Vilka drag använder du? Har du funderat på vilket djup, miljö och fångstplats du ska välja? Vill du ha vägledning inför ditt fiske? Boka en guide som kan ge dig aktuella nulägestips för att optimera din fiskeupplevelse. Hittar du rätt plats kan det bli en frekvent träff på 10-kilosgäddorna. Utmana dig i Blekinge och uppnå ditt Blekinge Big Bite!

Fiska mört i Eriksbergs naturreservat i Blekinge, Sverige.
#Gädda #Abborre

Eriksberg Hotell & Safaripark

Upptäck Mahravikens exklusiva gäddfiske – En uppäcktsresa i världsklass!
 

Ge dig ut på ett fiskeäventyr mitt i vildmarken på Eriksberg. Beläget i ett naturreservat erbjuder Eriksberg ett störningsfritt fiske. Låt erfarna guider leda dig där gädda, abborre och mört väntar under den lugna ytan. Stig upp i gryningen för att uppleva den stilla tystnaden. Erisbergs naturreservat är en fristad där vilda djur vandrar fritt.

Här kan du övernatta i ett sovtält upphängt mellan träd. För en lyxigare natt under stjärnorna erbjuder Eriksberg ett glampingtält eller hotellrum.

Stilla din hunger med en utsökt måltid i restaurangen och ta med dig en bit av Eriksberg hem med hantverksmässiga produkter från deras gårdsbutik. Kontakta Eriksberg för att skräddarsy ditt fiskeäventyr efter abborre, gädda och regnbåge.

Boka nu och upplev en oöverträffad fiskeresa i Norra Europas mest storslagna skärgård!

 

Fiske i sjöar

I Olofström ligger både Sveriges sydligaste vildmark och Sveriges sjötätaste region. Mitt i denna oas finns flera professionella fiskeanläggningar med allt från strömmande vatten för ädelfiske till möjligheten att hyra en egen sjö att fiska i. Här hittar du anläggningarna som erbjuder ett fantastiskt fiske i magisk miljö.
 

Brokamåla Gård erbjuder ett stort utbud av friluftsaktiviteter. Prova fiske, outdoor cooking med boende mitt i vildmarken. Avsluta dagen med en trerätters middag och vedeldad bastu intill en egen sjö.

Samla kompisgänget och prova lerduveskytte eller äventyrsbanan. Brokamåla Gård är ett bra val om du vill njuta av friluftslivet fullt ut. Läs om kompisgänget som brukar koppla av på Brokamåla Gård här - Lugn och ro i vildmarken

Harasjömåla Fiskecamp är ett riktigt fiskeparadis i Sveriges sydligaste och sjötätaste vildmark. Här kan du fiska i strömmande vatten efter regnbåge, chilla och grilla, utbyta erfarenheter och följa fiskefångsterna. I sjöarna fiskar du efter regnbåge och öring från land, brygga eller båt.

På Harsjömåla finns stugor att boka tillsammans med ställplatser för husbil och husvagn. Miljön är lummig och grön, avkopplande och njutningsfull. För barnen finns dessutom en egen fiskepool.

Fiskevatten i Blekinge

Selected filters: