Youtube video fallback image

Fiska

Blekinge Big Bite!

Blekinge är en fiskedestination med en stor bredd av fiskeupplevelser, och allt inom en timmes radie med bil. Det finns gott om proffsiga välskötta fiskeanläggningar med boende, fiskeutrustning och guider att hyra. Här kan du fånga lax i strömmande vatten, fiska gäddor i skärgården och smyga fram med kajak eller vada längs kusten. Trollingfisket håller hög klass och du kan fånga riktigt grov lax. Du kan också landa sik, dra sill, näbbgäddfiska, landa braxen och id.

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge
Mörrumsån och Mörrums Kronolaxfiske.

 

 

Fiskevatten

- i Blekinge

Blekinge erbjuder en spännande mix av fiskevatten såsom strömmande åar, sjöar, kust och hav. Här hittar du också välkända Mörrums Kronolaxfiske med havsöringsfiske och laxfiske som lockar sportfiskare från världens alla hörn. Du hittar norra Europas närmaste skärgård och en kust på tio mil. Landskapet inrymmer också en spännande vildmark och Sveriges sjötätaste distrikt.

Digitala fiskekort

Hitta spännande fiskevatten i Blekinge och ta del av de senaste fiskerapporterna via iFISKE där du även kan köpa fiskekort digitalt via app (App Store eller Google Play) eller swish.

Fiskevatten i Blekinge
Strömmen på Harasjömåla Fiskecamp.

 

 

Lax- & havsöringsfiske

- på Mörrums Kronolaxfiske

Mörrumsån är en internationell superkändis för sportfiskare med hopp om napp i form av lax och havsöring. Mörrums Kronolaxfiske är en etablerad fiskedestination sedan 1941 och premiärhelgen är vårens mest efterlängtade veckoslut bland fiskeentusiaster. Vid Kungsforsen ligger Laxens Hus med bland annat sportfiskekontor, restaurang och en utställning som berättar om fisket i Mörrumsån genom tiderna. Här får du också veta mer om hur det är att vara lax och se en del av de fiskarter som finns i ån i det 13 meter långa akvariet. I lokalen finns också en fiskeshop med stort sortiment. Under fiskesäsongen är Laxens Hus hjärtat i fiskegemenskapen. Det är här du hör de mest otroliga storfiskarhistorierna och och har goda möjligheter att se kampen mellan fisk och människa på nära håll. Om du vill kan du få hjälp att hitta de bästa fångstplatserna genom att gå guidad tur med en av Kronolaxfiskets erfarna guider.

Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge
Mörrums Kronolaxfiske.

 

Laxlyckan

Laxlyckan erbjuder fantastiska fiskevatten för lax, öring och regnbåge. Fiska i Blekinges underbara vatten från dess rätta sida och dela fiskelyckan med fiskare från hela Sverige och andra delar av världen. Laxlyckan ger gärna förslag på tider och fiskevatten utifrån dina önskemål och Laxlyckans erfarenhet. Du kan välja bara fiske eller en helhet med transfer, boende, guidning och god mat. Med Laxlyckan från du en riktigt fin fiskeupplevelse! Läs mer och boka här - Laxlyckans Flugfiske

Laxalyckans Flugfiske i Blekinge
Laxlyckans Flugfiske erbjuder fantastiska fiskevatten.

 

 

Gäddfiske

Gäddpopulationen är riklig, snittfångsten ligger på 70-80 centimeter, och från vår till höst flockas sportfiskare bland mellan- och ytterskärgårdens grynnor, öar och djupkanter. Blekinges alla fiskeaktörer erbjuder många olika prisvärda fiskepaket. Kombinera fiske med bra boende, matupplevelser i toppklass och aktiviteter efter önskemål. Boka suveräna fiskepaket med boende och båt hos Camp Dragsö Sportfishing eller Sandhamn Marine.

Camp Dragsö Sportfishing i Karlskrona
Camp Dragsö Sportfishing.
 

 

Trollingfiske

Trollingfisket är en spännande utmaning på öppet vatten med gemenskap och taktiksnack. Det gäller att styra båten, hålla rätt hastighet, använda det rätta betet och analysera vägen till den bästa fiskeplatsen med hjälp av ekolodet. Förberedelserna och förväntan inför fångst, blir det djupprigg eller yta? Lax eller öring? Trollingfisket kräver både utrustning och kunskap, det blir roligt tillsammans med en guide. Boka Abel's Laxtrolling & Charter som leder vägen till din upplevelse.

Brokamåla Gård

www.brokamala.se

Brokamåla Gård i Blekinge

Brokamåla Gård erbjuder högkvalitativa friluftsaktiviteter, outdoor cooking och boende mitt inne i Sveriges sydligaste vildmark. Men sina unika erbjudanden och fantastiska läge är Brokamåla Gård det självklara valet om du vill njuta av friluftslivet fullt ut. Här kan du ta med dig nära och kära för en oförglömlig upplevelser för att sedan avsluta dagen med en trerätters middag och ett vedeldat bastubad. 

Du också ta jäxarexamen med både teori och praktik i en intensivutbildning. Eller, varför inte samla ihop kompisgänget och prova lerduveskytte eller äventyrsbanan?

Läs mer och kontakta - Brokamåla Gård

 

Harasjömåla Fiskecamp

www.harasjomalafiskecamp.com

Harasjömåla Fiskecamp i Blekinge

Harasjömåla Fiskecamp är ett riktigt fiskeparadis mitt inne i Sveriges sjötätaste region. Här finns gott om fiskeupplevelser mitt inne i vildmarken, dessutom inom korta avstånd. Det gör att du hinner med att fiska i mer än en sjö om du vill. Du kan också flugfiska i strömmande vatten efter regnbåge, sträckan är både vacker och rogivande. Här kan du chilla och grilla, utbyta erfarenheter och med spänning följa fiskefångsterna. I sjöarna fiskar du efter både regnbåge och öring, från land, brygga och båt.

På fiskecampingen finns stugor att hyra, ställplatser för husbil och husvagn. Miljön är avkopplande, njutningsfull och för barnen finns dessutom en egen fiskepool.

Läs mer och boka här - Harasjömåla Fiskecamp

Dela din upplevelse

Använd @visitblekinge för en chans att synas här. Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan.