Vandra i Blekinge

Vandra

- i Blekinge

Blekingeleden tar dig genom hela landskapet på ett varierande underlag, längs stigar och grusvägar, betesmarker, sjöar och åkrar. Hela Blekingeleden består av 15 etapper och är totalt 27 mil lång, tydligt uppmärkt med oranga skyltar och stolpar. Längs alla sträckorna finns tillgång till både vatten och toaletter, intressanta besöksmål och övernattningsmöjligheter. Vem skulle du vilja ta med dit på en tur genom Blekinge?

Blekinges vandringsleder är märkta med oranga stolpar coh skyltar

 

Den 15:e etappen med start eller avslut i Bröms bjuder på en härlig sträckning längs havsbandet, bara några kilometer in i skogen.Här kan du gå från Kristianopels livliga hamn till sanddynorna vid Högasand, förbi fredsstenen vid Bröms och ruinerna av det danska gränsfästet Brömsehus. Ett strategiskt placerat gränsfäste i Brömsebäck som då var gräns mot Sverige i norr.

Vill du ha en komplett guide över alla etapper? Köp boken - Vandra Blekingeleden

Vandring i Blekinge, över sanddynor med tallar som dämpar blåsten
Sanddynorna i Högasand.

 

Visste du att det växer 300-åriga tallar direkt i sanden i ett 95 hektar stort naturreservat alldeles intill havet? Dessa har planterats där för att förhindra sandflykt, men ger också en spektakulär känsla och vy.

 

 

Ett nätverk av 

Vandringsleder

Längs ARK56, ett nätverk av leder som går genom Blekinge Arkipelag. Ett spännande alternativ med 13 nav där du hittar allt från service, toaletter, grillplatser, gourmetrestauranger, spa och övernattningsmöjligheter. Ett smidigt och tryggt sätt att upptäcka, uppleva och utforska Blekinge Arkipelag som också är ett biosfärområde. Här vandrar du i en unik natur med rik kultur där ängar och skog möter havet. Vill du planera dina vandringsturer finns en app som ger förslag och tips på matställen och boenden. Gå till - Naturkartan för ARK56

Vandringsleder med tydligt utmärkta grillplatser och rastplatser

 

 

Öppen närtrafik

Vill du planera in vandringstur och vara fri att röra dig som du vill? Då finns det en suverän lösning att åka kollektivt i Blekinge. Eftersom det inte finns bussförbindelser till alla platser i Blekinge erbjuder Blekingetrafiken resealternativet "Öppen närtrafik". Det gör att du kan resa till och från adresser och platser som ligger på landsbygden, eller långt från en hållplats som saknar allmän kollektiv trafik.

Öppen närtrafik när du behöver transport i Blekinge

Vill du veta hur det fungerar? Läs mer här - Öppen närtrafik

Artiklar & inspiration

- om vandring i Blekinge

Här hittar du fler tips på

vandringsleder & naturreservat

Selected filters: