Havskajakpaddla och gå iland på en lummig skärgårdsö i Blekinge.
ARK56 sammalänkade outdoorleder i Blekinge.
ARK56 sammalänkade outdoorleder i Blekinge.
ARK56 sammalänkade outdoorleder i Blekinge.
ARK56 sammalänkade outdoorleder i Blekinge.

ARK56 i Blekinge Arkipelag

 ARK56 är ett nätverk av leder genom Blekinge skärgård i vacker natur, längs kusten och vid vattnet. Det finns 16 nav som knyter samman lederna. Vid naven kan du äta, övernatta och uppleva besöksmål och sevärdheter. Vid service-naven kan du hyra cykel, kanot, kajak och byta färdsätt, om du vill. Ladda ner appen ARK56, med den får du en digital interaktiv guide direkt i din mobil. I appen får du all information du behöver tillsammans med tips, inspiration och senaste nytt.

ARK56 är öppet 365 dagar om året och flera serviceföretag längs ARK56 erbjuder mat, boende och guidning under hela året, även vintertid. Tips på året-runt-öppna.

Följ gärna ARK56 på Facebook, det är en aktiv kanal

Havskajakpaddling i Blekinge skärgård

Kajakbryggor och strandhugg

I appen ark56 hittar du fantastiska kajakplatser som 30 kajakbryggor och strandhugg. Alla platser är markerade och utmärkta på kartan i appen, perfekt när du vill planera din tur  eller när du navigerar på plats.

 

Om appen ARK56

När du har laddat ner appen kan du med hjälp av mobilen navigera längs lederna. Appen guidar dig från vindskydd till svit, från grillplats till gourmetrestaurang och från flärd till vildmark. Appen är också perfekt om du vill planera din tur hemma i lugn och ro.  Föredrar du en fysisk karta är det enkelt att ladda ned den på webbplatsen ARK56 eller hämta hos någon av turistbyråerna.

Få en känsla för hur appen fungerar

Nedan kan du se en del av hur appen fungerar. Prova gärna! Klicka på ikonerna och filtrera efter önskemål. Men vill du få tillgång till hela appen, då behöver du ladda ned den.

 

 

 

Havskajakpaddling i Blekinge skärgård.
Leta äventyr i Blekinges lummiga skärgård, havskajakpaddla och gå iland på en ö.

Ett biosfärområde

Lederna i ARK56 går genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag. Det är ett område som utsetts av UNESCO som ett modellområde för hållbar utveckling av unika natur- och kulturvärden i samspel. Allt för att våra framtida generationer ska få uppleva samma oexploaterade natur i välbevarat kustlandskap.

Upplev äventyret längs Blekinges kust: Upptäck Sveriges kanske längsta kajakled på 24 mil!

Blekinge är känt för den vackra skärgården, men det finns också möjlighet att paddla längs hela kusten. Med en kajak eller kanot kan du utforska de kustnära områdena på ett unikt sätt och få en nära kontakt med naturen.

Att paddla längs kusten är en utmanande men belönande upplevelse.  Från Valje till Torhamn, en sträcka över 240 kilometer och bjuder på en varierande terräng, från öppet hav till skyddade vikar och fjärdar.

På vägen kan du stanna till vid små fiskebyar, vackra badstränder och historiska platser. Det finns också en möjlighet att utforska de många öarna längs kusten, där kan du upptäck orörda stränder och skogar, och kanske kan du får syn på både sälar och havsörnar. Hitta paddlingslederna här:

 

 

Unika paketerbjudanden

Vill du slippa planerandet finns det färdiga paket med mat och boende, kajakpaddling och mycket annan som gör att du bara kan slappna av och njuta. Läs mer och boka här:

 

Selected filters:

Om ARK56

Biosfärområdet Blekinge Arkipelag drivs och förvaltas av den ideella föreningen med samma namn. Läs mer här - ARK56