cykelled
blekinges kust
fiske i Mörrumsån
kajak i solnedgång

ARK56

ARK56 är ett nätverk av leder genom Blekinge skärgård, i vacker natur, längs kusten och vattnet. Det finns 16 nav som knyter samman lederna där du kan äta, övernatta och uppleva besöksmål och sevärdheter. Vid servicenaven kan du hyra kanot och cykel eller bara byta färdsätt om du vill. Följ gärna ARK56 på Facebook.

Paddla kanot längs ARK56 nätverk av leder
Järnavik är ett av naven i ARK56 nätverk av leder. Här kan du hyra havskajak hos Paddelkompaniet som ligger precis intill vattnet.

 

Planera & navigera med hjälp av

ARK56 App

Navigera längs de olika lederna med hjälp av en app i mobilen. Appen guidar dig enkelt från vindskydd till svit, från grillplats till gourmetrestaurang, från flärd till vildmark. Med planeringsverktyget Naturkartan ARK56 kan du planera din tur hemma i lugn och ro. Föredrar du en fysisk karta är det enkelt att ladda ned den på ARK56 webbplats eller hämta hos någon av turistbyråerna.

 

Här kan du se en liten del av hur Naturkartan ARK56 fungerar, testa gärna genom att klicka på ikonerna och filtrera det du vill se. Men för att se allt som finns måste du ladda ner appen!

 

Cykeltur i Blekinge, med ett stopp vid Pensionat Järnavik.
Cykla i vackert landskap, och övernatta skönt på Pensionat Järnavik.

 

 

Kustleder

Är du en vandrare är det bara att snöra på sig kängorna, packa ryggsäcken och börja traska längs vandringsleden. Vill du ta cykeln finns cykelleden som tar dig längs med slingrande småvägar genom skärgårdslandskapet. Du hittar avstickare och platser att upptäcka i appen. Med kajak tar du dig mellan skär, runt öar och uddar. Du glider genom ett världsarv och en unik skärgård där skogen står hela vägen ned på stranden. Appen ger förslag på rutter, rundor och rastplatser, boende, restauranger och upplevelser. Vill du slippa planerandet finns det färdiga paket med mat och boende, kajakpaddling och mycket annat som gör att du bara kan slappna av och njuta.

Kustled för cykling, vandring, paddling och segling i Karlskrona
Almöleden, en härligt kustled med vyer över Karlskrona skärgård.

 

 

ARK56  paket och erbjudanden

All Inclusive: äventyra enkelt och bekvämt 

Selected filters: