Gå på skattjakt i naturen - Visit Blekinge

Upptäck Blekinge

Upptäck Blekinges konstnärer och investera i ett konstverk. Något vackert, kanske praktiskt eller bara härligt att se på. Hos Susanne Demåne hittar du fantastiska skulpturer i trä, drömlika oljemålningar och fängslande emalj. Susanne har även en vacker trädgård, en konsthall, uppvisning i fridressyr, café och utställning i keramik. Kika in hos Susanne Demåne här

Konstnären Susanne Demåne i Blekinge - Visit Blekinge

Susanne Demåne - ett måste att besöka!

Är du nyfiken på konst i Blekinge? Gå till gallerier och konst här

 

Skärgård

- Blekinge Underbara Vatten

Blekinges skärgård är landets sydligaste. Här finns 800 öar, tusentals holmar och skär. Det bästa med Blekinges skärgård är att du inte behöver trängas. Här kan du hitta din egen lilla vik, göra ett strandhugg på en ö eller stanna till i en naturhamn där du kan vara för dig själv. Avstånden är korta till allt du vill göra. Det finns flera välutrustade gästhamnar med all tänkbar service för det moderna båtlivet. Njut av Listerlandets fina fiskelägen, en havssegling till säregna Hanö, en god middag på Tjärö eller sälsafari vid Utklippan.

Utklippan i Blekinge skärgård

Utklippan - en unik ö i Karlskrona skärgård.

Hitta fler spännande utflyktsmål i skärgården här

 

Skärgårdstrafiken

Vill du upptäcka skärgården på ett enkelt sätt? Då finns det riktigt bra båtförbindelser i hela Blekinge. Kika in på Skärgårdstrafiken och Affärsverken som har all information du kan tänka dig. Bra restips, bästa pris och tidtabell.

Ta gratisfärjan över till Aspö i Blekinge

Aspöfärjan, Karlskrona

 

Lilla Blekinge 

- med stora upplevelser

Till ytan är Blekinge landets näst minsta landskap. Ändå inrymmer det skärgård, slättlandskap, över 1000 sjöar, 12 porlande åar och Sveriges sydligaste vildmark. Där skogen tar vid kan du vandra, cykla, plocka bär och svamp. Prova att sakta glida fram på en motorcykel längs slingrande vägar, kantade av serveringar och gårdsbutiker.

Cykla i Karlskrona, Blekinge

Cykla till Brändaholm i Karlskrona 

Vill du ha tips att se och göra i Blekinge? Kika in listan med karta här

 

Naturligt

Stanna till vid en kanotcentral och glid ut över lugna vatten. Var du än befinner dig finns det trevliga ställen att övernatta. På campingarna kan du slå upp ditt tält om du inte har hittat din alldeles egna plats att slå dig till ro på.

Skärva Herrgård i Blekinge

Skärva Gård med magiskt vackra byggnader.

Paddla i Blekinges underbara vatten och checka in på en camping med möjlighet att hyra kanot och kajak.

 

Kultur

- och evenemang

Blekinge är också känt för sitt rika utbud av kulturupplevelser och evenemang. Mest känt är Sweden Rock Festival med hela världseliten av rockband på plats i lilla Norje, utanför Sölvesborg. Men det bjuds även på stadsfestivaler, kammarmusik, jazz- och viskvällar.

Söker du ett speciellt evenemang eller letar efter en viss typ av scenkonst? Hitta alla evenemang i Blekinge här

Sweden Rock Festival i Blekinge

Sweden Rock Festival

 

Arkitektur

Vackra byggnader som är ritade av den kände arkitekten Gunnar Asplund lockar besökare och arkitektstudenter från hela världen. Vill du veta mer så omnämns dessa i städernas appar. Dessa kan du ladda ner för att göra en digital stadsvandring.

Här hittar du: Byggnader & Kulturmiljöer - Kyrkor - Museum - Världsarvsbyggnader

 

Smak av Blekinge

Vad sägs om lokalproducerad getost, öl, vin och vilt på menyn? Blekinge är ett riktig kulinariskt landskap med rundturer till mysiga gårdsbutiker som serverar lokalproducerade läckerheter och klassiska Blekingerätter.

När hungern kommer smygande kan du ge dig ut på upptäktsfärd för att hitta din egen favorit. Små mysiga kvarterskrogar, caféer, restauranger och värdshus. Många med ett omnämnande i White Guide.

Aspö, i Blekinge

Cykeläventyr på skärgårdsön Aspö

 

Bara njut & var du

I Blekinge behöver du iallafall aldrig var sysslolös, såvida du inte själv väljer att ta det lugnt. Prova ett av världens bästa fisken på Mörrums Kronolaxfiske. Se en ubåt inifrån på Marinmuseum eller den skräckinjagande galjonsfiguren Gribshunden på Blekinge museum. Eller vad sägs om att träffa exotiska djur i Karlshamn, visenter i det vilda på Eriksberg? Njut av jazztoner i Hällevik, var en del av folkfesten på Sweden Rock Festival eller boka in dig på klassiska Ronneby Brunn Hotell för Spa. Det är bara din fantasi som sätter gränser. Kom, det kommer bli superkul!

Vi ❤ Blekinge!

Här kommer tips på kul saker att se och göra:

No products found

@visitblekinge

Our instagram
Utklippan. Ett måste att besöka sommaren 2019. Foto: @fotokimster Plats:Utklippan, Blekinge #blekingeunderbaravatten
Our instagram
Vinterstämning. Foto: @eriksbergviltochnatur Plats: Eriksberg viltreservat. #swedishnature #blekinge
Our instagram
Vinteraktiviter i Januari... Fotograf: Niklas Kämpargård Plats: Blekinge #winterfishing #blekinge