Underbara Blekinge

Saltvattenstänk från skärgårdsbåten och vind i håret skapar minnen precis som alla smultronställen längs vägen. Industridesign, konsthantverk, goda prisbelönta smaker och oändligt många fiskevatten. Alla skapar minnen och vi vill inspirera dig till ännu flera. Välkommen till vårt vackra Blekinge!

Vad vill du göra idag? Här kommer en lista över alla Aktiviteter och Evenemang i Blekinge

Litenheten är

Blekinges storhet

I Blekinge kan du uppleva en skärgård utan dess like. Längs kuststräckan har du över 1 000 öar att upptäcka. Du kan kliva iland nästan var du vill och välja ensamhet och fågelsång, eller tillsammans med andra fundera om det verkligen var en drake som flög in i bergväggen på Hanö.

Till ytan är Blekinge Sveriges näst minsta landskap och kanske är det just småskaligheten som gör Blekinge så pittoreskt och spännande. Att vara liten har sin charm, det upptäcker du när du kikar runt på sidan här. Små mikrobryggerier och vingårdar, små gårdsbutiker, småskaligt konsthantverk, småföretag och många andra intressanta upplevelser som sätter sin speciella särprägel på Blekinges vackra landskap.

Som gäst i Blekinge behöver du aldrig vara sysslolös, såvida du själv inte väljer att bara ta det lugnt och njuta av den vackra naturen, antingen i skärgården eller någonstans uppe i de vilda skogarna i Olofström.

Du kan testa ett av världens bästa gäddfisken i Karlskrona skärgård, du kan se en utbåt infrån på Marinmuseum eller se den skräckinjagande galjonsfiguren GribshundenBlekinge Museum, se visenter på storslagna Eriksberg, njuta av vackra jazztoner i Hällevik eller vara en del av folkfesten Sweden Rock Festival. Eller varför inte boka in dig på klassiska Ronneby Brunn där du får både liveframträdanden och spa serverat.

Blekinge är en del av Sverige där möjligheterna är nästintill obegränsade. Det är bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Välkommen!

Bussresa

- eller med bil genom Blekinge

Mer om Blekinge

Bläddra i årets Visit Blekinge magasin & dela gärna till en vän!