Se & göra

Blekinge är som ett Sverige i miniatyr, här kan du göra allt! Landskapet bjuder på en levande skärgård, aktiviteter längs kust och slätt. Strömmande åar, över 1 000 sjöar och en rik vildmark. Där vildmarken och skogen tar vid kan du cykla, rida och vandra längs uppmärkta leder. Pausa vid en sjö eller passa på att plocka svamp och bär.

Natur & Skärgård

Naturen och stillheten är Blekinges stora tillgång. Här kan du enkelt stanna till vid en kanotcentral, hyra kajak, kanot och SUP för att glida ut över lugna vatten. Var du än befinner dig finns det trevliga ställen att övernatta. På campingarna kan du slå upp ditt tält, om du inte har hittat ditt alldeles egna smultronställe. Vill du upptäcka Blekinges skärgård på ett enkelt sätt, då finns det reguljära båtförbindelser över hela Blekinge.

Här hittar du karta, tidtabell och pris - Skärgårdstrafiken

Kultur, konst & historia

I Blekinge frodas skaparlust och kreativa verk. Världsarvet i Karlskrona är något alldeles extra, ett grinande monster har bärgats och det finns flera industrimuseer att besöka. Vackra byggnader som är ritade av den internationellt uppskattade arkitekten Gunnar Asplund som lockar besökare coh arkitektstudenter från hela världen. Här kommer tips för dig som gillar att upptäcka.

Byggnader & kulturmiljöer, Kyrkor, Museum och Världsarvsbyggnader.

 

Aktiviteter & uteliv

Blekinge bjuder på ett skönt uteliv 365 om året. Hitta dina egna favoritaktiviteter här:

Barnens landskap

- med äventyr i ett enda stort lekland