Sommargreener i mars, Blekinge

Sveriges Golfkust

Är du sugen på att börja spela golf tidigt 2020?

Då är det till Blekinge och Sveriges Golfkust du ska boka din golfresa. Här finns åtta golfbanor inom en timmes radie med bil. Alla banorna ligger dessutom i norra Europas närmaste skärgård, med varma strömmar från havet som ger ett gynnsamt klimat på land. Perfekta förutsättningar för att hålla tee, fairway och greener i toppskick, riktigt tidigt på året. Tillgängligheten är fenomenal med så många golfbanor att välja mellan, minst en för varje veckodag. Det ger maximal speltid, om du vill.

Mellan eller efter dina golfpass kan du uppleva Blekinges unika besöksmål som Eriksberg, Marinmuseum och örlogsstaden Karlskrona. Det finns ett stort utbud av restauranger med god mat där du kan reflektera över din golfdag, eller kanske få distans till den. Varför inte boka in en dryckesprovning på någon av Blekinges microbryggerier eller kafferosterier. Det finns många smakupplevelser att välja mellan, så känn in vad du vill upptäcka.

 

 

8 golfbanor

- med bara minuter emellan

Kommer du med husbil finns det ställplatser på samtliga golfanläggningar. Enkelt och smidigt! Att ta husbilen är ett bra sätt att utforska Blekinges 8 golfbanor i din egen takt. Tar du bilen till Blekinge eller väljer att boka en hyrbil finns det gott om boenden att välja mellan. Många av golfklubbarna har dessutom eget stugboende att hyra, alldeles intill golfbanan.

 

 

Vässa ditt

Golfspel

- på golfbanor i fantastiska naturmiljöer

 

1. Carlskrona GK

På Almö i Karlskrona skärgård ligger den vackra skärgårdsbanan Carlskrona GK. Hit kan du till och med ta båten om du vill. Då förtöjer du vid bryggan som ligger alldeles i anslutning till den 18:e greenen där restaurangen finns. Boka tid i svingstudion för att vässa tekniken med hjälp av både kameror och analysprogram. Vill du utveckla ditt närspel ska du passa på att träna i puttlabbet. Carlskrona GK är en perfekt anläggning när du vill boka träningsläger för att spela golf i en ny miljö.

 

 

2. Trummenäs GK

Blekinges östligaste golfbana ligger i Karlskronas östra skärgård där du kan spela golf året om. Trummenäs är en populär udde med en mängd fastigheter i nyproduktion alldeles söder om golfbanan rakt väster om Möcklö. Här blandas stora, nybyggda och påkostade villor med äldre och betydligt mindre sommarbostäder som funnits på udden över lång tid. På Trummenäs GK finns två banor, en 18-håls park/seasidebana och en korthålsbana över 18 hål med Pay & Play. 18-hålsbanan sträcker sig mellan åkrar och fält med konstant närhet till havet och flera hål bjuder dig på en fantastisk vy över den svenska skärgården. Nytt för 2019 är att Trummenäs GK nu också erbjuder Footgolf över en 18 hålsbana där man också haft SM-kval i sporten. Det gör att Trummenäs GK blivit en samlingsplats för både golfare och icke golfare, unga som gamla. Till Trummenäs är alla välkomna!

 

3. Karlshamn GK

Karlshamns GK är Blekinges största golfbana med sina 36 hål. Golfbanan är utsedd till Sveriges mest klassiska för sin fina utformning och under hösten 2019 kommer ett nytt klubbhus stå klart med moderna utrymmen som du bara inte får missa att njuta av.

 

4. Ronneby GK

På den vackra parkbanan Ronneby GK, som ligger i anslutning till Brunnsparken kan du, samtidigt som du bländar med ditt fina golfspel, förtrollas av naturen, rullstensåsar, U-dalar och stenåldersgravar som finns bevarade i och i närheten av banan. Här är det nära till en god bit mat med liveframträdande på Villa Vassen eller Karön. På Ronneby Brunn Hotell kan du njuta av SPA, relax och äventyrsbad eller äta god bit mat på terassen eller i sportsbaren. Samlat och bekvämt!

 

5. Sölvesborgs GK

Sölvesborgs GK är en park- och seasidebana med en spännande inramning av tallar, hav och den internationellt kända Sölvesborgsbron. Atmosfären är fantastisk tillsammans med gemenskapen, det är ett riktigt golfcenter med övningsområden runt klubbhuset. Sölvesborgs golfbana ligger precis vid Sölvesborgsviken och kallas för en undangömd pärla, men nu börjar banan bli känd och omnämnd som en av Sveriges bästa banor enligt golfjournalisterna.

 

6. Nicklastorp GK

Nicklastorp GK får du en rejäl utmaning av kluriga vattenhinder. Det är en variationsrik och utmanande bana i vacker bokskogsmiljö. Vill du bo mitt på banan, bara 20 meter från första tee kan du boka ett golfpaket med grenfee, frukost och lunch otroligt förmånligt.

 

7. Leråkra GK

 
Leråkra GK har byggt golfbanan med intentionen att det blekingska landskap ska komma till sin fulla rätt. Det är en familjär anläggning med hög mysfaktor strax utanför Ronneby.
 
 
8. Boa GK Olofström
 
 Boa GK Olofström spelar du på en öppen spelteknisk bana med en fin inramning och fina greener. 18-hålsbanan har en spännande layout med några intressanta hål där lutningarna utmanar. Det är en välskött bana där du känner dig som hemma, bemötandet är på topp!

Hur vill du bo?

Boka ett förmånligt golfpaket nedan, eller välj ett boende efter dina önskemål här - Boende i Blekinge

Resvägar 

- till golfbanorna i Blekinge

Flygplatsen Ronneby Airport ligger mitt i Blekinge och fungerar som ett perfekt nav när du vill ta dig ut till golfbanorna. Boka en hyrbil för att röra dig fritt, skapa ett flow och maximera din speltid. Väl ute på golfbanorna är det fri parkering. Navigera dig längs Sveriges Golfkust och klicka dig vidare till respektive golfklubb här: