Skärgårdspaddling mitt i Karlskrona city, Blekinge.

Paddla

Blekinge är som ett enda stort paddelcenter där du själv kan forma dina naturupplevelser. Här finns möjlighet att paddla längs hela kusten, i kanot- och kajakleder och i den lummiga skärgården. Det finns ett nätverk av leder med nav där du kan övernatta, få hjälp med transport och äta god mat. Läs mer här - ARK56

 

Havskajak

Vill du glida fram på ett spegelblankt hav eller en slingrande å mitt i vildmarken? Då ska du kontakta Paddelkompaniet i Järnavik som erbjuder bådadera. Här kan du paddla i grönskande skogar, förbi lummiga öar i en levande skärgård nära djurlivet. Paddelkompaniet har närmare 25 års erfarenhet att serva äventyrslystna besökare. Hyr kanoter, kajaker eller gå en paddelkurs, all utrustning ingår. Paddelkompaniet ingår som ett nav i ett större nätverk av leder tillsammans med intilliggande boende och mat.

Havskajakpaddling i Blekinges lummiga skärgård.
Blekinges skärgård är lummig och spännande i att paddla i.

 

 

Paddla i sjö

I Olofström ligger Blekinges största sjö Halen. Här finns det stora möjligheter att uppleva vildmarken med Halens camping som en bra bas med boende och mat, perfekt om du vill njuta under flera dagar. Alldeles nere vid vattnet ligger Olofströms Kanotcentral med uthyrning av kanoter, kajaker, stand-up paddleboards och fiskekajaker. Här kan du paddla och leta äventyr, gå iland för att övernatta eller vända hemåt igen innan skymningen.

Avkopplande paddling i sjön Halen.
Paddla ut och leta äventyr i Blekinges största sjö Halen.

 

Sjöarna Halen, Raslången och Immeln sitter ihop och det går en kanotled igenom sjösystemet. Här kan du paddla och lägga upp en rutt som passar dig och ditt sällskap. All service, information och utrustning kan du få av Olofströms Kanotcentral som är proffs på omgivningarna och paddelupplevelsen. Läs mer här - Paddla i Halen

Karta över kanotleder och sjösystem i Olofström, Blekinge
Planera din paddling med hjälp av www.kanotguiden.com/sv

 

 

Stand-up paddle

Vill du uppleva skärgården på ett nytt och annorlunda sätt kan du Stand-up paddla. Blekinges skärgård är gjord för att upplevas från vattnet med brädan som transportmedel, och det är bara dina egna krafter som sätter gränserna. Eftersom du står upp kan du lätt blicka ut över vyerna. Utrustning för en SUP-upplevelse hittar du på dom flesta ställena men ett av dessa är Blekinge Air Kayaks i Ronneby som specialiserar sig på att hyra ut uppblåsbara kajaker. Dom uppblåsbara kajakerna kan du också använda som brädor. Kajakerna är både sjösäkra och stryktåliga och du kan lätt ta med dom på cykel, båt och flyg.

Stand-up paddlare i sjön Halen. SUP hyrd hos Halens Kanotcentral i Olofström.
Du kan också hyra Stand-up paddleboard hos Halens Kanotcentral i Olofström.

 

 

Kitesurfing

Om du testat SUP och fått mersmak för vattensporter utöver det vanliga, kan du prova nästa trend: Kitesurfing. Även här står du på en bräda men till skillnad från SUP behöver du inte paddla dig fram. Här drivs du av en stor kraftdrake som förflyttar dig och din bräda med hjälp av vinden. Kitesurfing är, precis som SUP, ett ungt fenomen i Sverige. Både SUP och kitesurfing passar perfekt för dig som vill ha en lite äventyrligare semester och samtidigt ta chansen att få tips och hjälp av proffsen.

Kitesurfing och surfing vid Torhamns udde i Blekinge
Torhamns udde, ett surfingparadis i Blekinge.