Paddla i Karlskrona skärgård. Blekinge Outdoor.
Paddla i Blekinges största sjö Halen. Hyr utrustning på Halen Kanot i Olofström.

Paddla i Blekinge

Bästa padelstället precis utanför dörren

Vad blir outdoor på svenska … är det detsamma som friluftsliv? Att vara aktiv utomhus, kanske? Här i Blekinge har du hursomhelst naturen precis utanför dörren och aldrig långt till nästa upplevelse. Oavsett om du vill ha fartfyllda äventyr eller stilla och trygga stunder med familjen, är van eller nybörjare, så är paddling en särdeles bra idé just här där vi har vatten för alla smaker: hav och skärgård, sjö, fors och å. Och här är gott om låga, kajakvänliga bryggor som gör det säkert och enkelt att ge sig ut och komma iland. Med kanot, kajak och SUP kan du komma nära säl och havsörn – nå hela vägen fram till minsta holmen – för att du glider på ytan, utan motorer som stör.

Paddla kajak i Ronneby skärgård, Blekinge.

Välkommen till våra vatten! Njut av varje strandhugg och och av varje paddeltag.

 

Paddelmagi i Blekinge

Upptäck Blekinges magi: Paddla dig genom en förtrollande orörd natur och låt känslan av välbefinnande omfamna dig!

Det unika med paddling i Blekinge är den lummiga skärgården och de många öarna och det stora antalet sjöar inbäddade i en spännande vildmark. Du kan också forspaddla i Mörrumsån eller leta äventyr i den lite lugnare Ronnebyån. För den modige finns den perfekta miljön för Kitesurfing i Blekinge.

Det finns ett stort utbud av dagsturer och längre expeditioner att välja mellan, oavsett om du är erfaren eller nybörjare. Vid naven för de sammankopplade paddlingslederna kan du byta färdsätt, njuta av en måltid eller övernatta om du vill. Här hittar du alla paddlingspaket och erbjudanden i Blekinge - Kanot, Kajak och SUP

Paddla i en sjö

Ett paddeläventyr mitt Sveriges sydligaste vildmark

Välkommen att paddla i den svenska vildmarken där sjöarna lockar till ett riktigt paddeläventyr. Att paddla i Blekinges sjöar är en fridfull men spännande upplevelse, mitt i en orörd och lummig skog. Paddla till en liten udde och gå iland för att pausa. Vid sjöarna kan du hyra allt från kanoter, kajaker till utrustning och SUP-brädor. Det passar hela familjen, i alla åldrar.

Paddla i Blekinge största sjö Halen tillsammans med familjen.

På kanotcentralen intill sjön Halen får du en helhetsupplevelse med allt som behöver för en lyckad paddlingstur. Här kan du hyra kanoter, kajaker, fiskekajaker eller stand-up paddleboards och flytvästar. Du kan också få råd och tips om paddlingstekniker och lämpliga rutter att paddla. Du får även en karta med dig med tips på de bästa rastplatserna. Målet är att du ska få uppleva en trygg och bekväm upplevelse där allt är ordnat så att du kan fokusera helt på paddlingen och den vackra naturen runtomkring. Vem vill du ta med dig?

 

Läs mer & boka här - Halen Kanot

 

Paddla i ett sjösystem

Paddla i de sammankopplade sjöarna Halen, Raslången och Immeln. Här kan du skapa ett unikt kanotäventyr som är skräddarsytt för dig och dina vänner. Med Halen Kanot i Olofström kan du planera din rutt i detta attraktiva sjösystem. Upplev spänningen att paddla genom lugna vatten omgivna av en vacker vildmark.

Paddla i sjöna Halen. Hyr utrusning hos Halen Kanot. Blekinge

Karta över kanotleder och sjösystem i Olofström, Blekinge
Planera din paddling med hjälp av www.kanotguiden.com/sv

Glid över dessa pittoreska sjöar i en oförglömlig paddelutflykt genom sjösystemet. Vill du ha hjälp med utrustning och planering av rutt?

 

Kontakta - Halen Kanot i Olofström

 

Paddla kajak

- i Blekinge Arkipelag

En av de mest värdefulla upplevelserna att paddla havskajak i skärgården är den unika kombinationen av klippor, öar och skyddade vikar som kan ge dig en möjlighet att upptäcka en mängd olika vackra platser.

Det är också spännande med en den rika marina biologin i området med olika vilda djur som kan upptäckas under paddlingen. Men framförallt ger paddlingen en unik möjlighet att komma nära naturen och uppleva den på ett sätt som inte är möjligt från land.

Paddla havskajak i Blekinge.

Upptäck de bästa platserna att paddla från med appen ark56! I Blekinge finns över 30 kajakbryggor och strandhugg som är perfekt anpassade för att du ska kunna ta dig i och ur din kajak smidigt från stranden. Alla platserna är markerade och utmärkta i appen ark56 och ligger längs med våra kajakleder för att du ska kunna planera din paddlingstur på ett säkert sätt.

Besök hemsidan ark56.se med en översiktskarta och upptäck Blekinges fantastiska kajakplatser. Eller ännu bättre, ladda ner appen idag och planera din nästa paddlingsäventyr redan nu.


Paddelkompaniet i Ronneby

Paddelkompaniet i Ronneby

Visste du att du kan utforska Kanotled Ronnebyån och Blekinge skärgård i upp till en hel vecka med Paddelkompaniets paddelpaket?  Du får inte bara transporter och friluftsutrustning utan också skräddarsydda paket med boende och mat för att göra din resa så bekväm som möjligt.

Dessutom med professionella kajakkurser för både nybörjare och erfarna paddlare.

Upptäck en värld med äventyr på vattnet tillsammans med Paddelkompaniet i Ronneby!

 

Läs mer & boka här - Paddelkompaniet


 

Kajakpaddling i Karlskrona skärgård

Havskajak i Karlskrona

När du väl är på vattnet är känslan av total avkoppling och frihet svår att överträffa. Ljudet av vågorna, fåglarna och den friska luften är en härlig upplevelse. Oavsett om du glider fram längs kusten eller utforskar dolda vikar erbjuder havet en känsla som är utöver det vanliga. Längs Blekinges kust finns det gott om gömda pärlor som du kan utforska från kajaken. Hyr kanot, kajak & SUP i Karlskrona skärgård genom:


 

Paddla i åar

Mörrumsån är populär bland kajakentusiaster för åns forsande vatten. Den bästa tiden för paddling är mellan maj och september när vädret är varmare och något lungnare. Ronnebyån, som har en kanotled på cirka 70 kilometer genom vildmarken från Hovmantorp i Småland till Karlsnäsgården i Blekinge. Landskapet längs ån varierar och innehåller smala, ringlande avsnitt och långsträckta sjöar omgivna av djupa skogar med ett rikt djurliv.

 

Stand up paddling

Upplev glädjen och Blekinge från vattnet med en stand-up-paddleboard. Blekinge är som gjort för att upplevas från vattnet med brädan som transportmedel. Eftersom du står upp kan du lätt blicka ut över vyerna. Utrustning för en SUP-upplevelse hittar du på flera ställen, bland annat hos Olofströms KanotcentralSeasick i Sölvesborg, Karlskrona Kajak, Blekinge Surf i Ronneby där du också hittar SUP66 som även hyr ut uppblåsbara kajaker.

Paddla SUP i Blekinge

Blekinge är en lugn och spännande upplevelse för paddleboardentusiaster. Det finns gott om uthyrningsföretag som tillhandahåller SUP-brädor, olika typer av SUP-brädor, inklusive uppblåsbara. Vänta inte - boka din SUP-upplevelse nu, du kommer inte att ångra dig!

  

 

Gokaya - en app för digital bokning av kajak, kanot och SUP vid en obemannad station i Blekinge.
Gokayas obemmande station vid Sölvesborgsbron. Via appen Gokaya kan du hyra kajak, kanot, SUP och båt vid en obemannad station i Sölvesborg.

Upptäck Blekinge från vattnet

- paddla dig fram till nya äventyr

Njut av naturen utan att åka långt: Upplev fördelarna med outdooraktiviteter och valmöjligheter nära dig! Här kommer tre härliga aktiviteter att välja mellan:

Prova Kitesurfing

Kom och ta del av den bästa kitesurfingen i Blekinge!

Med exceptionella vindar och en fantastisk kustlinje kan du uppleva kitesurfingens spänning i en unik och vacker miljö. Du kommer inte bara att få njuta av adrenalinkicken i denna energirika sport, du kommer också få nytta av en förbättrad balans, koordination och styrka.

Upplev adrenalinet - Testa kitesurfing med erfarna instruktörer!


Kitesurfing i Blekinge.
Kitesurfing i Blekinge tillsammans med Blekinge surf
Kitesurfing i Blekinge tillsammans med Blekinge surf

Artiklar om paddling

Är du redo att utforska Blekinges skärgård på ett unikt och spännande sätt? Upptäck den vackra naturen, lugnet på vattnet och vyerna genom att paddla kajak i några av de mest pittoreska områdena i södra Sverige. Låt dig inspireras av artiklarna om paddling Blekinges skärgård här.

Boka din kajakupplevelse redan idag för en minnesvärd och avkopplande vistelse i Blekinge!

 


 Var vill du paddla?

Upptäck Blekinges vatten med hjälp av våra uthyrare! Här hittar du företagen som hyr ut kanot, kajak och SUP. Vi erbjuder även guidade turer och lektioner för en ännu mer minnesvärd upplevelse. Ta med dig dina vänner eller familj och ge dig ut på ett oförglömligt äventyr på vattnet!

Var vill du börja? Kolla in våra uthyrare och boka din nästa paddlingstur nu:

Selected filters:

 

Gokaya - Boka en paddlingsupplevelse digitalt

Gokaya - Boka din paddlingsupplevelse via appen Gokaya & hämta ut kanot, kajak eller SUP på en obemannad station på utvalda platser i Blekinge.

FAQs

Får man paddla överallt?

Du kan ta dig fram nästan överallt längs våra kuster, i sjöar och vattendrag och du får bada vid stränder. För att alla ska kunna njuta av naturen och för att vi inte ska skada djur och natur behöver vi visa hänsyn.

Allemansrätten - Paddling, Naturvårdsverket