Paddla i Blekinges skärgård, ändå mitt i Karlskrona city

Paddla

Vill du glida fram på ett spegelblankt hav eller en slingrande å mitt i vildmarken? Då ska du kontakta Paddelkompaniet i Järnavik som erbjuder bådadera. Här kan du paddla i grönskande skogar, förbi lummiga öar i en levande skärgård nära djurlivet. Paddelkompaniet har närmare 25 års erfarenhet att serva äventyrslystna besökare. Hyr kanoter, kajaker eller gå en paddelkurs, all utrustning ingår. Paddelkompaniet ingår som ett nav i ett större nätverk av leder tillsammans med intilliggande boende och mat.

Havskajakpaddling i Blekinges skärgård
Paddelkompaniet  har all utrustning du behöver och utgår från Järnavik, Bräkne-Hoby.

 

Karta var du kan paddla längs kusten i Blekinge
Planera din kustpaddling med hjälp av www.kanotguiden.com

 

 

Havskajak

- längs kust och i skärgård

Blekinge är som ett enda stort paddelcenter där du själv kan forma dina naturupplevelser. Här finns möjlighet att paddla längs hela kusten, i kanot- och kajakleder och i den lummiga skärgården. Det finns ett nätverk av leder med nav där du kan övernatta, få hjälp med transport och äta god mat. Läs mer här - ARK56

Paddla längs ett nätverk av leder i Blekinge
ARK56 - ett nätverk av leder för paddling.

 

ARK56 - ett nätverk av leder för outdoor aktiviteter i Blekinge
Gå iland på en ö för att njuta av friluftslivet.

 

 

Paddla i sjö

- i kanotleder och sjösystem

I Olofström ligger Blekinges största sjö Halen. Här finns det stora möjligheter att uppleva vildmarken med Halens Camping & Stugby som en bra bas med boende och mat, perfekt om du vill njuta under flera dagar. Alldeles nere vid vattnet ligger Olofströms Kanotcentral med uthyrning av kanoter, kajaker, stand-up paddleboards och fiskekajaker. Här kan du paddla och leta äventyr, gå iland för att övernatta eller vända hemåt igen innan skymningen.

Karta över kanotleder och sjösystem i Olofström, Blekinge
Planera din paddling med hjälp av www.kanotguiden.com/sv

 

Sjöarna Halen, Raslången och Immeln sitter ihop och det går en kanotled igenom sjösystemet. Här kan du paddla och lägga upp en rutt som passar dig och ditt sällskap. All service, information och utrustning kan du få av Olofströms Kanotcentral som är proffs på omgivningarna och paddelupplevelsen.

Läs mer här - Paddla i Halen

 

Ett filmklipp från en paddeldag i Halen, Olofström.

Paddla i Blekinge

- med tips på fler upplevelser från kanoten och kajaken