Restaurang &Vin i Karlshamn, Blekinge

Äta & dricka

Upptäck Blekinge med smakupplevelserna i fokus, det kommer garanterat att bli superspännande! Vem vill du ta med dig?

 

Smaker i toppklass

RESTAURANG VISENTEN | Upplev det vilda Blekinge och boka Restaurang VisentenEriksberg Hotell & Safaripark, en exklusiv upplevelse och det bästa Blekinge har att erbjuda enligt White Guide. Friska och härliga kombinationer av vilda upplevelser både på tallriken och omgivningen. Eriksberg är ett måste att besöka när du är i Blekinge. Ett enastående naturreservat med vilda djur som vandrar fritt på savannen, samtidigt som du njuter fullt ut i serveringen med panoramafönster mot vidderna.

Mat med ett högt rennomé på Eriksberg Hotell & Safaripark
Eriksberg Hotell & Safaripark.

 

&VIN | Blekinge är en idyll för dig som älskar frossa i havets läckerheter. Det finns många matställen med havet som granne. En är restaurang &Vin i Karlshamn som prisats av White Gudie. Här kan du njuta av en förstklassig avsmakningsmeny.  &Vin slutar aldrig att överraska och bjuder alltid på fantastiska smakkombinationer. Avnjut kvällens första glas på pirens brygga, precis utanför restaurangfönstret.

ASTENSMÅLA MAT- & VINGÅRD | Boka konferens och festligheter i fantastisk miljö med fokus på att umgås och äta med hög kvalitet på Astensmåla Mat & Vingård.

Astenmåla Mat och Vingård i Blekinge
Astensmåla Mat & Vingård.

 

 

Fikaställen

CAFÉ MANDELTÅRTAN | Mitt i Blekinge intill Brunnsparken och vackra Ronnebyån ligger Café Mandeltårtan. Nybakat, lunch och brunch om helgerna alltid med en extra ingrediens - kärleken till hantverket. Surdegen vårdars ömt och varje tårta och bakelse görs från grunden. Den sköna stämningen från köket når dig var du än sitter: i glasverandan, i den mjuka soffan eller i trädgården. Här njuter du av stunden tillsammans med något nybakat - kanske favoriten mandeltårta.

Café Mandeltårtan i Ronneby, Blekinge
Café Mandeltårtan i Ronneby med brunch, lunch & afternoon tea.

 

RITZ CONDITORI | Ritz Conditori står för genuint mathantverk där riktigt smör, äkta vanilj och kvalitetschoklad är självklara ingredienser i de läckra bakverken.

CAFÉ SÖTT & SALT | Café Sött & Salts mest uppskattade rätt är räksmörgåsarna och bärpajerna. Den fina servicen och utsikten över Blekinges underbara vatten får du på köpet.

 

 

Gårdsbutiker

ÄGGABODEN | Äggaboden är en gård utanför Ronneby i lantlig miljö omgiven av röda träbyggnader från 1700- och 1800-talet. Resturangen bjuder på lokal- och närproducerade rätter. Vill du tillaga det du nyss ätit finns råvarorna att köpa i gårdsbutiken.

Äggaboden i Ronneby, Blekinge
Äggaboden, Ronneby.

 

ASKUNGA DOVVILT | På Askunga Dovvilt, en gård i Fridlevstad, finns det stora chanser att se djuren i det egna hjorthägnet. Gårdsbutiken säljer viltkött och korv från hjort, älg, vildsvin och fasan. I restaurangen serveras lunch och fika under både för- och eftermiddag.

BJÖRKETORPS GÅRD | När du blir sugen på hemmagjord glass ska du bege dig till Björketorps gård. Här kan du också köpa färsk mjölk i mjölkatuomaten. Glassen på gården tillverkas med mjölk från gårdens ekologiska kor, grannens ägg och egen slungad honung från bikuporna på gården.

 

 

Mikrobryggerier

BRYGGHUS19 | Brygghus19 kom till när två vänner bryggde öl hemma i köket. En vän som är öl-domare råkade provsmaka och tyckte att ölet det bryggde hade gått att sälja. Brygghus 19 startades och är idag en etablerad verksamhet med bryggerivisningar där du får ta del av bryggeriet, historian och provsmaka på ölen. Det går även att boka en öl och rom-provning med mat. Biljetter finns att köpa här - Bryggerivisning på Brygghus19

JOHANNISHUS GODS | På Johannishus Gods kan du känna historens vingslag. Godset har brukats av familjen Wachtmeister i 11 generationer sedan 1684, kort efter att Blekinge blev en del av Sverige. Nu är det Hans och Maria som driver utvecklingen på godset. Deras passion är att förvalta under hållbara former och erbjuda närproducerad mat och dryck. Jordbruket på Johannishus är under omställning till ekologiskt och av kornet brygger gården sitt eget "Farmhouse Ale". Av vilt från egna jaktmarker erbjuds populära viltlådor.

Johannishus Gods
Johannishus Gods Gårdsbutik.

 

KARLSKRONA MICROBRYGGERI | Arkipelag Hotel driver också ett Mikrobryggeri med fokus på standardsortiment som ett ständigt omvälvande limited editon-sortiment. Det är upptäckarglädjen som driver bryggeriet att ständigt utveckla nya spännande smaker. Boka ett paket med ölprovning och boende med dubbelrum, trerätters, ölprovning och bryggerivisning. Ett lättsamt och avkopplande sätt att umgås när du vill göra något tillsammans med vänner. Boka ert helgpaket här - Karlskrona Mikrobryggeri

Besöksmål

- med smakupplevelser i fokus

 

Artiklar

- med smaker, natur & Blekinge i fokus

Bläddra & inspireras

Visit Blekinge magasinet

Dela gärna till någon du vill upptäcka Blekinge med!

 

Dela din upplevelse

Tagg @visitblekinge för en chans att synas här. Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan.