Restaurang &Vin i Karlshamn, Blekinge

Mat & Dryck

- med ett kulinariskt utbud var du än befinner dig

En video med Fredrik Berg, Restaurang &Vin och Patrik Trydefeldt, Trydes Mat.

 

 

Made in Blekinge

Det är en speciell känsla när minsta ingrediens är noga utvald och handplockad, precis så som "en rejäl sommarkyss", så som Äggabodens hemmagjord majonäs beskrivs. På Askunga Dovvilt kan du avnjuta dovhjortens alla delikatesser och på Spjutsbygds gård erbjuds god grilkorv och ölkorv av lamm. När du blir sugen på en hemmagjord och magiskt god glass, då ska du bege dig till Björketorps gård. Här kan du också köpa färsk mjölk på flaska från en mjölkautomat. Gården har tillverkat egen gelato sedan 1988 med möjlk från gårdens ekologiska kor, grannens ägg och en egenslungad honung från bikuporna på gården.

Björketorps Gård i Blekinge

Björketorps Gård, Johannishus.

 

 

Innovativ passion

- smaker i toppklass, alldeles intill havet

Blekinge är en vacker idyll för dig som gillar att frossa i havets läckerheter. Det finns många restauranger med havet som närmaste granne. &Vin i Karlshamn har prisats i White Guide och bjuder på en förstklassig avsmakningsmeny med nya smakkombinationer. &Vin slutar aldrig att överraska och bjuder på aromer du sent kommer att glömma. Varför inte avnjuta kvällens första glas direkt på pirens brygga, precis utanför restaurangfönstret. Vill du prova vildare smaker så är Restaurang VisentenEriksberg Hotel & Nature Reserve ett säkert tips. Här får du smaka på Blekinges bästa enligt White Guide. En härlig och frisk kombination av vilda upplevelser både i natur och omgivningen och på tallriken.

Restaurang &Vin i Karlshamn, Blekinge

Restaurang &Vin, Karlshamn

 

 

Genuin gårdsmiljö

- fester, middagar & konferenser

Här serveras mat och dryck på ett hållbart, inkluderande och naturligt sätt där gästerna är i absoluta fokus och kvalitéten på mat och dryck är en värdering. Familjegården från 1777 är ligger vackert belägen i Blekinges skogar med närhet till Mörrumsåns livliga vatten. Sedan 1991 är den i famljen Bergs ägo och en samlingspunkt för nya och gamla vänner, familj och internationella gäster med en gränslös kärlek till mat och dryck som en gemensam nämnare. Nu kan du uppleva samma sak, boka bord på Astensmåla Mat & Vingård.

Astensmåla Mat & Vingård i Blekinge

Astensmåla Mat & Vingård.

 

 

Lantlig idyll

- liveframträdanden, restaurang & konferens

Äggaboden  är en lantlig idyll i Blekinge. Vinden vajar i trädkronorna, hönsen pickar fritt, ledigt och njuter av sommarbrisen, precis som gästen på stolen i orangeriet. Här dansar smaklökarna i harmoni med de kravmärkta och närproducerade råvarorna. Om inte produktionen finns direkt på gården så står en närliggande granngård för ingredienser. I restaurangen bjuds smakupplevelser från hela Blekinge. En skön mix av skog, jord och skärgård. Här anordnas allt från vinprovningar till pubkvällar med öl från mikrobryggerier, vernissager och musikkvällar. Varför inte avnjuta en lunch eller en klassisk svensk sommarfika med ingredienser från årstid och säsong.

Äggaboden i Ronneby, Blekinge

Äggaboden, Ronneby.

 

 

Mitt i Blekinge

- med eget gårdsbageri & hotell

Intill Brunnsparken och vackra Ronnebyån, ligger Café Mandeltårtan. Här bakar man dagligen och med en extra ingrediens - kärleken till hantverket. Surdegen vårdas ömt och varje tårta, bakelse och kaka görs från grunden. Den sköna stämningen från köket når dig var du än sitter: i glasverandan, i den mjuka soffan eller i trädgården. Här njuter du av stunden tillsammans med något nybakat - kanske favoriten mandeltårta. Vill du stanna över? Boka Mandeltårtans eget boende Villa Flora Viola med anor från 1800-talet mitt i den vackra Brunnsparken.

Café Mandeltårtan i Ronneby, Blekinge

Café Mandeltårtan, Ronneby.

 

 

Microbryggerier

- ölsmaker som gör skillnad

Johannishus Gods, omgiven av vackra naturreservat, kan du känna historiens vingslag. Godset har brukats av familjen Wachtmeister i 11 generationer sedan 1684, kort efter att Blekinge blev en del av Sverige. Nu är det Hans och Maria som driver utvecklingen på godset. Deras passion är att förvalta under hållbara former och erbjuda närproducerad mat och dryck. Jordbruket på Johannishus är under omställning till ekologiskt, och av kornet brygger dom sitt eget "Farmhouse Ale". Johannishus Bryggeri lanserade sin första öl under festliga former på Höstglöd Blekinge i september 2018, ett nu årligt återkommande event. Av vilt från egna jaktmarker erbjuds populära viltlådor. En smakfest för den som gillar det vilda och närproducerade, och det kommer komma mer spännande satsningar på godset. Så håll utkik!

Dan-Magnus och Magnus, 2 vänner, bryggde öl hemma i köket när en vän som är öl-domare råkade provsmaka och tyckte att ölet dom hade bryggt skulle kunna gå att sälja. Då tittade dom på varandra och sa: Vi startar bryggeri! Två år senare startades Brygghus19. Dan-Magnus Svensson och Magnus Karlsson experimenterar ständigt för att hitta nya smaker, som när 300 kilo hallon från en odlare i närheten blev till 4500 flaskor hallonöl. Det passade perfekt som fördrink i ett champangeglas.

 

 

Blekinges äldsta restaurang

- fantastisk mat i historiskt vacker miljö

Karön är Ronnebys egen skärgårdsö och det tar bara 5 minuter dit med Kallebåten från Ekenäs. Njut av underbar mat på Schweizeriet eller fika på Villa Vassen. Varför inte stanna några dagar i stugbyn och koppla av med fiske och bad? Det känns speciellt att vara på en plats med så mycket historia, Schweizeriet är nämligen Blekinges äldsta restaurang.

Villa Vassen i Ronneby, Blekinge

Villa Vassen, Ronneby.