Restaurang &Vin i Karlshamn, Blekinge

Blekinges smaker

VILDMARK, FINKROG ELLER MITTEMELLAN? | Här hos oss finns goda upplevelser för alla smaker och du kan njuta av Blekinge på ditt sätt. Vill du ha det enkelt och tycker att frisk luft är den allra bästa kryddan? Handla närodlade godsaker i våra gårdsbutiker och laga något härligt ute i naturen. Föredrar du linneservetter och finkrogens smaköverraskningar? Sätt dig vid dukat bord och njut av lyxen. Och så finns det förstås en hel massa härlig mat och dryck där nånstans mittemellan.

Välkommen att smaka på Blekinge!

 

 

 

 

Fler matupplevelser 

RESTAURANG VISENTEN | Upplev det vilda Blekinge och boka Restaurang VisentenEriksberg Hotell & Safaripark, en exklusiv upplevelse och det bästa Blekinge har att erbjuda enligt White Guide. Friska och härliga kombinationer av vilda upplevelser både på tallriken och omgivningen. Eriksberg är ett måste att besöka när du är i Blekinge. Ett enastående naturreservat med vilda djur som vandrar fritt på savannen, samtidigt som du njuter fullt ut i serveringen med panoramafönster mot vidderna.

Mat med ett högt rennomé på Eriksberg Hotell & Safaripark
Eriksberg Hotell & Safaripark.

 

KAI | Ordet betyder bland annat glädje och njutning. Krogen Kai skapar smaker med hela Asien som inspirationskälla, främst då Japan. Tokyo-utbildade Robert och hans gäng utvecklar ett nordiskt/japanskt kök där skandinaviska råvaror av högsta klass oftast spelar huvudrollen. Även om tillagningsmetoderna inte är de du är mest van vid, kommer du att känna igen de flesta av råvarorna på tallriken.

Kai Krog i Karlskrona

 

 

ASTENSMÅLA MAT & VINGÅRD | Lantluft i lungorna och italienskt rödvin i glasen. Familjen Berg bjuder in till Astensmåla Mat & Vingård där det som serveras i glas och på tallrikar är noga utvalt och menyn är inspirerad av skog och mark runtomkring familjegården från 1770. En "agriturismo" i blekingsk tappning som bjuder på spännande smaker i rogivande miljö. Det är ambition och njutning i småskaligt naturlig form – en ovanligt god kombination.

Astensmåla Mat & Vingård

 

Fikaställen

CAFÉ MANDELTÅRTAN | Mitt i Blekinge intill Brunnsparken och vackra Ronnebyån ligger Café Mandeltårtan. Nybakat, lunch och brunch om helgerna alltid med en extra ingrediens - kärleken till hantverket. Surdegen vårdars ömt och varje tårta och bakelse görs från grunden. Den sköna stämningen från köket når dig var du än sitter: i glasverandan, i den mjuka soffan eller i trädgården. Här njuter du av stunden tillsammans med något nybakat - kanske favoriten mandeltårta.

Café Mandeltårtans uteservering och tårtor i Ronneby
Café Mandeltårtan, en oas i vackra Brunnsparken.

RITZ CONDITORI | Ritz Conditori står för genuint mathantverk där riktigt smör, äkta vanilj och kvalitetschoklad är självklara ingredienser i de läckra bakverken.

CAFÉ SÖTT & SALT | Café Sött & Salts mest uppskattade rätt är räksmörgåsarna och bärpajerna. Den fina servicen och utsikten över Blekinges underbara vatten får du på köpet.

SYSTRARNA LINDQVIST CAFÉ & SURDEGSBAGERI | Systrarna Lindqvist ger dig det ultimata svenska kafferepet. Här bakas allt med hjärtat på ekologiska och närproducerade råvaror. 

 

Gårdsbutiker

GÅRDSBUTIKSRUNDAN | Har du varit i Blekinge på höstkanten? Om inte så är det dags för ett besök i september, då Blekinge smakar extra mycket. Som allra mustigast är det under gårdsbutiksrundan, 10 & 11 september, när våra producenter och butiker öppnar upp och bjuder in. Det vill du inte missa! Få lite feeling redan nu genom att läsa mer om evenemanget och titta på den nya filmen som presenterar Gårdsbutiksrundan 2022.

ÄGGABODEN | Äggaboden är en gård utanför Ronneby i lantlig miljö omgiven av röda träbyggnader från 1700- och 1800-talet. Resturangen bjuder på lokal- och närproducerade rätter. Vill du tillaga det du nyss ätit finns råvarorna att köpa i gårdsbutiken.

Äggaboden i Ronneby, Blekinge
Äggaboden, Ronneby.

 

ASKUNGA DOVVILT | På Askunga Dovvilt, en gård i Fridlevstad, finns det stora chanser att se djuren i det egna hjorthägnet. Gårdsbutiken säljer viltkött och korv från hjort, älg, vildsvin och fasan. I restaurangen serveras lunch och fika under både för- och eftermiddag.

BJÖRKETORPS GÅRD | När du blir sugen på hemmagjord glass ska du bege dig till Björketorps gård. Här kan du också köpa färsk mjölk i mjölkautomaten. Glassen på gården tillverkas med mjölk från gårdens ekologiska kor, grannens ägg och egen slungad honung från bikuporna på gården.

 

Mikrobryggerier

BRYGGHUS19 | Brygghus19 kom till när två vänner bryggde öl hemma i köket. En vän som är öl-domare råkade provsmaka och tyckte att ölet det bryggde hade gått att sälja. Brygghus 19 startades och är idag en etablerad verksamhet med bryggerivisningar där du får ta del av bryggeriet, historian och provsmaka på ölen. Det går även att boka en öl och rom-provning med mat. Biljetter finns att köpa här - Bryggerivisning på Brygghus19

JOHANNISHUS GODS | På Johannishus Gods kan du känna historiens vingslag. Godset har brukats av familjen Wachtmeister i 11 generationer sedan 1684, kort efter att Blekinge blev en del av Sverige. Nu är det Hans och Maria som driver utvecklingen på godset. Deras passion är att förvalta under hållbara former och erbjuda närproducerad mat och dryck. Jordbruket på Johannishus är under omställning till ekologiskt och av kornet brygger gården sitt eget "Farmhouse Ale". Av vilt från egna jaktmarker erbjuds populära viltlådor.

Johannishus gårdsbutik
Johannishus Gods Gårdsbutik.

 

KARLSKRONA MICROBRYGGERI | Arkipelag Hotel driver också ett Mikrobryggeri med fokus på standardsortiment som ett ständigt omvälvande limited editon-sortiment. Det är upptäckarglädjen som driver bryggeriet att ständigt utveckla nya spännande smaker. Boka ett paket med ölprovning och boende med dubbelrum, trerätters, ölprovning och bryggerivisning. Ett lättsamt och avkopplande sätt att umgås när du vill göra något tillsammans med vänner. Boka ert helgpaket här - Karlskrona Mikrobryggeri

Artiklar

med smaker, natur och Blekinge i fokus

Bläddra & inspireras

Visit Blekinge magasinet

Dela gärna till någon du vill upptäcka Blekinge med!

 

Dela din upplevelse

Tagg @visitblekinge för en chans att synas här. Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan.