- och ett kulinariskt utbud var du änn befinner dig
Det ger en speciell känsla och smak när minsta ingrediens är noga utvald; som en rejäl sommarkyss. Så beskrivs nämligen ÄggabodensAskunga Dovvilts Spjutsbygds gårds
När du blir sugen på hemmagjord glass ska du bege dig till Björketorps gård. Här kan du också köpa färsk mjölk i mjölkautomaten. Glassen på gården har tillverkats sedan 1988 med mjölk från gårdens ekologiska kor, grannens ägg och egen slungad honung från bikuporna på gården.

Innovativ passion
- smaker i toppklass, alldeles intill havet
Blekinge är en vacker idyll för dig som gillar att frossa i havets läckerheter. Det finns många restauranger med havet som närmaste granne. &Vin i Karlshamn har prisats i White Guide och bjuder på en förstklassig avsmakningsmeny med nya smakkombinationer. &Vin slutar aldrig att överraska och bjuder på aromer du sent kommer att glömma. Varför inte avnjuta kvällens första glas direkt på pirens brygga, precis utanför restaurangfönstret.
Vill du prova vildare smaker så är Restaurang Visenten på Eriksberg Hotel & Nature Reserve ett säkert tips. Här får du smaka på Blekinges bästa enligt White Guide. En härlig och frisk kombination av vilda upplevelser både i natur och omgivningen och på tallriken.

Genuin gårdsmiljö
- fester, middagar & konferenser

Lantlig idyll
- liveframträdanden, restaurang & konferens
Äggaboden är en lantlig idyll i Blekinge. Vinden vajar i trädkronorna, hönsen pickar fritt och njuter av sommarbrisen, precis som gästerna på stolarna i orangeriet. Här dansar smaklökarna i harmoni med de kravmärkta och närproducerade råvarorna. Om inte produktionen finns direkt på gården så finns det gott om närliggande granngårdar med ingredienser.
I restaurangen kan du avnjuta smakupplevelser från hela Blekinge i en skön mix av skog, jord och skärgård. Här anordnas allt från vinprovning till pubkvällar med öl från microbryggerier, vernissager och musikkvällar. Du kan också avnjuta en lunch eller sommarfika med råvaror från säsong och årstid.

Mitt i Blekinge
- med eget gårdsbageri & hotell

Microbryggerier
- ölsmaker som gör skillnad
På Johannishus Gods kan du känna historens vingslag. Godset har brukats av familjen Wachtmeister i 11 generationer sedan 1684, kort efter att Blekinge blev en del av Sverige. Nu är det Hans och Maria som driver utvecklingen på godset. Deras passion är att förvalta under hållbara former och erbjuda närproducerad mat och dryck. Jordbruket på Johannishus är under omställning till ekologiskt och av kornet brygger gården sitt eget "Farmhouse Ale". Av vilt från egna jaktmarker erbjuds populära viltlådor. Det kommer mer spänannde satsningar på godset, så håll utkik!
Brygghus19 kom till när 2 vänner, Dan-Magnus och Magnus, bryggde öl hemma i köket när en vän som är öl-domare råkade provsmaka och tyckte att ölet de bryggde hade gått att sälja. Då tittade de på varandra och sa: Vi startar bryggeri! Två år senare startades Brygghus 19. Alltid med experimenteringar för att hitta nya smaker, som när 300 kilo hallon från en odlare i närheten blev till 4 500 flaskor hallonöl. Ölet passade perfekt som fördrink i ett champangeglas.

Blekinges äldsta restaurang
- fantastisk mat i historiskt vacker miljö
Karön är Ronnebys egen skärgårdsö och det tar bara 5 minuter dit med Kallebåten från Ekenäs. Njut av underbar mat på Schweizeriet eller fika på Villa Vassen. Varför inte stanna några dagar i stugbyn och koppla av med fiske och bad? Det känns speciellt att vara på en plats med så mycket historia, Schweizeriet är nämligen Blekinges äldsta restaurang.
