Ljusinsläppet är magiskt på Brygghuset Café & Art i Krokås.

Brygghuset Café & Art

- magiska våfflor i trädgården

Tänk dig en grönskande trädgård, bräkande får, matiga sallader, svart kaffe och Blekinges godaste våfflor. Missa ett besök på Brygghuset Café & Art i sommar. 

En nygräddad våffla med glass på Brygghuset Café & Art i Krokås, Blekinge
Smarriga våfflor på Brygghuset Café & Art. 

 

Det är lätt att älska stämningen på Brygghuset Café & Art på somriga Listerlandet strax utanför Sölvesborg i västra Blekinge. Här har Anna och Chego byggt om det gamla brygghuset till ett härligt sommarkafé mitt mellan åkrar och hav. Genom att byta ut den ursprungliga söderväggen av panel mot att lapptäcke av fönster släpper man inte bara in solen i brygghuset utan får också orangeriets alla fördelar med en tidig vår och en sen höst.

Brygghuset Café & Art's entré i Krokås, Blekinge
Söderväggen har bytts ut mot en hel vägg av gamla fönster. 

 

   - Min mamma drömde om ett eget orangeri och då började Chego bygga fönsterväggen med hjälp av gamla fönster. När allt var klart började vi sälja våfflor och på den vägen är det, säger Anna och skattar. Allra bäst är att vi får bjuda in besökande gäster till vårt eget paradis. 

Brygghuset Café & Art serverar nygräddade våfflor ut till bordet.
Anna Holgersson serverar våfflorna vid bordet. Brygghuset Café & Art är minst lika mysigt inomhus. 

 

Kaffe i handmålade koppar du kan handla Brygghuset Café & Art i Krokås, Blekinge.
I sommar kan man köpa lokal konst på Brygghuset. Muggar och brickor av mönsterdesignern och illustratören Hanna Emenius. 

 

Omgiven av grönskande ängar

Med havet på den ena sidan om Krokås och åkrarna på den andra är läget längs Mjällbyåsavägen optimalt. Det är inte särskilt långt till strandkanten för den som vill ta ett svalkande bad och inte heller långt till Listerlandets alla mysiga fiskebyar. Från att ursprungligen varit ett klassiskt våffelkafé har Anna och Chego växlat upp och erbjuder matiga sallader med hembakt bröd, allt lagat och bakat från grunden. Dessutom finns det möjlighet att övernatta på gården. 

Anna och Chego som driver Brygghuset Café & Art i Krokås, Blekinge.
 Chego och Anna driver Brygghuset Café & Art på Listerlandet. 

 

 - Ja man kan faktiskt bo över hos oss på Brygghuset. Vi har byggt en lägenhet i en av längorna och hyr ut till övernattande gäster via Airbnb, säger Anna som älskar den genuina mixen av klassiskt värdskap, god mat, härliga miljöer, konst och Mexicovibbar. En fantastisk resekänsla där Chegos mexikanska ursprung blir till en skön injektion i Blekinge.  

 

Som att fika i mormors trädgård

Just runt lunchtid och vid tresnåret (på Listerlandet är trekaffet heligt) kan det vara rejält fullt i trädgården, men oftast kan man hitta sittplatser någonstans i den lummiga grönskan. De härliga sittmöblerna är väl utspridda i den mysiga trädgården, några under fruktträden och andra närmare fårstängslet. Tack vare läget mot söder är eftermiddagssolen fantastisk. 

Sommarfika mellan åkrar och hav hos Brygghuset Café & Art i Sölvesborg, Blekinge.
Som att fika i mormors trädgård.

 

 Härliga utemiljöer mitt mellan åkrar och hav.
 Härliga utemiljöer mitt mellan åkrar och hav.

 

Välkomstskylt till Brygghuset Art & Café i Krokås, Blekinge
Man blir glad av de härliga skyltarna i trädgården.

 

   - Det här måste vara Blekinges mysigaste kafé, säger en kvinna till sin man just som Anna kommer farande med våra våfflor i högsta hugg. Hoppas det smakar. Visst har ni fått kaffe? 

Vi njuter av magiska våfflor, fyller kaffe i små gulliga kaffekoppar och besöker konstutställningen, njuter i hängmattorna och gullar med fåren i hagen bredvid innan det är dags att åka hem. Mer pittoreskt än så här kan det inte bli. En dag att minnas. 

Handmålade aluminiummuggar på Brygghuset Café & Art i Krokås, Blekinge.
I sommar kan man köpa lokal konst på Brygghuset. Muggar och brickor av mönsterdesignern och illustratören Hanna Emenius. 

 

FAKTA: Brygghuset Café & Art https://www.facebook.com/Brygghusetcafeochart/
Hittar du på Mjällbyåsavägen 59, strax utanför Krokås. Tfn 070-609 61 44

 
 
 
 
 
 
 
 
 
BRYGGHUSET CAFÉ & ART

Följ vad som händer på deras Instagramkonto här