Fika och ät gott i Sölvesborg

Äta & dricka

 

Pepparkryddad makrillfilé, böckling eller lax? Det är inte lätt att välja mellan de nyrökta läckerheterna. Och så finns ju Sillamackan - en skiva stenugnsbakat bröd, smörstekta panerade sillfiléer, hovmästarsås, finhackad gul lök och persilja. Så enkelt och så ljuvligt gott! I Sölvesborg hittar du mat med influenser från delar av världen och oavsett inriktning har våra restauranger fina råvaror att tillgå, från hav, hage och åker. Här odlas till exempel potatis, äpplen, tomater och gurka av bästa kvalitet och våra söta jordgubbar är bland de första att nå fruktdiskar över hela landet. 

Hungrig eller fikasugen? Kanske är det passande med ett besök på ett av stadens caféer eller restauranger. Eller är det dags för ett besök till en av gårdsbutikerna inför kvällens middag, i Sölvesborg finns något gott för alla tillfällen. 

 

Gårdsbutiker

Upptäck våra gårdsbutiker. Vad växer och frodas i Sölvesborg och hur smakar det? Det kan du få svaret på om du kollar in de inspirerande hyllorna hos någon av våra mathantverkare och gårdsbutiker. De blir fler och fler för varje år! Vi har träffat några av dem som driver gårdsbutik runt om i Sölvesborg, läs mer om hur dem arbetar, vad som är på gång och vad dem har att erbjuda här

Frukt och bär

 

 

Rökerier och restauranger

Hungrig? Inga problem, i Sölvesborg är utbudet brett. Kanske italienskt eller hamburgare på en av restaurangerna i innerstan. Eller ta dig ut till ett av rökerierna vid havskajen i Hällevik och njut av en härlig måltid av havets delikatesser.  

Dagmars

Caféer 

Pausa shoppandet och slå dig ner på en god fika på ett av stadens caféer. Under sommaren öppnar härliga uteserveringar på torg och stråk. I innerhamnen serveras maffiga glassar ombord på Glassbåten och njuter du av dagen på en av stränderna runt om i kommunen har du aldrig långt till närmsta glassbod. 

Café

 

Välj bland stadens caféer, restauranger, rökerier & gårdsbutiker. 

No products found