Gårdsbutik

Gårdsbutiker

Blekinge är rikt på gårdsbutiker och så även Sölvesborg. Säsongen 2019 är inget undantag, runt om i kommunen håller butikerna sina dörrar öppna, stora som små och med varierande utbud. Det bästa av allt är att åt vilket håll du än åker så passerar du alltid en gårdsbutik. Och vad är väl härligare än att kunna stanna till, kliva in genom dörren och få ta del av alla nyskördade godsaker.

Vi besöker några av gårdsbutikerna runt om i Sölvesborgs kommun, alla erbjuder lokalt odlade rotfrukter och grönsaker. De flesta av dem har även ett härligt sortiment utöver det odlingsbara i form av trädgårdsredskap, inredningsdetaljer och kläder. Ta en tur till någon av gårdsbutikerna, du kommer inte bli besviken. 

Gårdsbutiker

 

Gårdsbutiker i Sölvesborg - väl värda ett besök

 

Möllekulla Länsmansgård

Besök Sölvesborgs enda KRAV-certifierade gårdsbutik, här odlas allt från grunden hemma på den egna gården. En del av den gamla ladugården är ombyggd till en härligt lantlig gårdsbutik med färgglatt sortiment på hyllor och väggar. 

 

Gummagården

I Norje ligger Gummagården, en gårdsbutik med härligt utbud och dessutom en ljuvlig samlingsplats i byn. Här finns djur som höns och får. Ta dig hit och njut av omgivningarna. 

 

Frida på Staxgård

En bit utanför Sölvesborgs stad, rättare sagt i Pukavik, ligger den lilla gårdsbutiken "Frida på Staxgård". Här hittar ni charkuterier av lamm uppvuxna på den egna gården, hemmagjorda sylter och marmelader och mycket annat gott. Nybakade läckerheter är ingen ovanlighet här. 

 

Följ @solvesborgnaturligtvis på Instagram för vackra bilder!
Our instagram
För en stund är det nästan som att vara Tummelisa där inne i rabatten vid stenmuren, med alla rosor omkring sig i olika färger och dofter. Jag skulle vilja krypa in i någon av rosorna och bada i en daggdroppe fylld av rosdoft! Varje år när rosorna blommar är fascinationen lika stor, av hur en sådan vacker blomma kan bli till, och hur doften kan vara så god att man inte kan få nog av den. Att se, känna och dofta på en vacker ros, får mig varje gång att tänka, det här är perfektion. Och många gånger , just av att betrakta en ros fantastiska uppbyggnad, leds tanken vidare till hur det vi är och allt vi har omkring oss ens är möjligt. Antagligen beror allt på att doften är aningen berusande . #park #sölvesborgnaturligtvis #mittsölvesborg #garden #gardener #roses #rosor #slottsmiljö
Our instagram
Just nu andas allting sommarblommor, och här och var i stan har de börjat planteras ut. Södergatan är full av blommor , och idag planterar vi på Stortorget. På bilden ser ni Slöjsilja, Ammi majus som bland annat finns på Södergatan. #sölvesborgnaturligtvis #park #gardener #mittsölvesborg #sommar #summer #sommarblommor
Our instagram
Amsonia. En helt fantastisk perenn som är väldigt vacker nere i Fyra Årstiders Park just nu. Innan den slagit ut i blom är stjälken något mörkblå , vilket skapar fin kontrast mot de lansett formade, ljust grön gula bladen. Och de samlade blomknopparna går i samma nyanser. Snart slår den ut i ljusblått! #sölvesborgnaturligtvis #mittsölvesborg #fyraårstiderspark #pietoudolf #perenner #perennials #park #garden #gardener
Några av de gårdsbutiker som är väl värda ett besök i Sölvesborg!