Shopping i Sölvesborg

Shopping

Vad behövs för en bra shoppingupplevelse? Vi tror på varma leenden i sällskap med erbjudande om hjälp att hitta det du söker och ett bra utbud. I Sölvesborgs kommun finns tre huvudområden för handeln - Stadskärnan, Kämpaslätten och Mjällby Handelscentrum.

 

Stadskärnan

Inte som alla andra. I Sölvesborg finner du ett stort utbud, personlig service och vänligt bemötande. Här hittar du plaggen, prylarna och hantverken som inte finns överallt. Strosa mellan butiker, caféer och uteserveringar på de smalt slingrande kullerstensgatorna. Pausa med en skön promenad genom Fyra Årstiders Park i innerhamnen, med en  fika på ett av de mysiga caféerna eller med en bit mat på någon av restaurangerna. I centrum finns också livsmedelsbutiker, apotek och systembolag. Utöver de mysiga handelsstråken i staden finns även två externa handelsplatser; Kämpaslätten och Mjällby. Du parkerar bilen gratis, alldeles intill centrum, allt du behöver är en p-skiva i bilrutan. Skivan kan du hämta i butiker och på Turistbyrån.

Södergatan

De flesta butiker i centrum håller öppet vardagar klockan 10-18 och lördagar 10-15.

Handel i Sölvesborg
Sölvesborgs citykärna.

 

 

Externa handelsområden

Mycket för många. Kämpaslätten är ett snabbväxande handelsområde vid Sölvesborgs västra infart från väg E22. Det kan alltså vara det första du ser om du kommer med bil och det är en bra idé att lägga Kämpaslätten på minnet. Här hittar du bland annat hamburgerrestaurang, byggvaruhandel, elektronikbutik, lågprismarknad, House of Padel, veterinärstation, bensinmack och biltvätt.

Kämpaslätten
 Kämpaslätten.

Ett annat handelsområde är Mjällby Handelscentrum på Listerlandet. Även detta område växer så att det knakar och intill livsmedelsbutiken och blomsteraffären finns nu apotek, frisör, café, grill och klädbutik. Här hittar du också en garnaffär och en hantverksbod. Behöver du tanka, handla byggvaror eller elprodukter? Det finns också i Mjällby. 

Externa handelsområden
Mjällby Handelscentrum.

 

 

Shoppingsugen? Här kan du bläddra bland Sölvesborgs butiker och handlare!

Selected filters: