Sweden Rock Festival i Blekinge

Evenemang

Blekinge bjuder på liv och lust året om och det spelar ingen roll om du är en jazzälskare, karusellfantast eller yogafrälst. Om du älskar bilar, knallemarknad, litteratur eller folkvimmel med musik på gator och torg. Här är några guldkorn av evenemang som du absolut inte får missa!

 

Konstrundan

I början av maj när våren blomstrar och det är Konstrundan i Blekinge. Hantverkare och konstnärer öppnar och bjuder in till sina ateljéer och verkstäder. Under rundan får du möjligheten att träffa målare, grafiker, tecknare, keramiker, smeder och skulpturer tillsammans med glas- och textilkonstnärer. Börja rundan på Kulturcentrum där du kan se alster från alla Konstrundans medverkande konstnärer. Väl ute i Blekinges landskap tar du sikte på den grön-röda vimpeln som talar om att du har kommit rätt. Ladda ner appen med tips på mat- och fikaställen. Den hittar du här via Google Play eller App Store.

Konstrundan i Blekinge
Susanne Demåne, Edestad.

 

 

Sweden Rock

3-6 juni 2020 | Öppet till 02.00

Visste du att det är närmare 40 000 besökare på Sweden Rock Festival under de 4 dagar som festivalen pågår? Under festivalen uppträder över 80 olika rockband på 5 scener. Nu ser vi fram emot bandsläppen till 2020 års festival. All information om festivalen hittar på Sweden Rock Festival. Har du inte lyckats få tag på en biljett? Då kan du känna in stämningen utanför festivalområdet med marknadsstånd, matvagnar och massor av människor i rörelse.

Sweden Rock Festival i Blekinge
Sweden Rock Festival, Norje.

 

 

Nässelfrossa

Juni 2020

Veckan efter midsommar är det dags för kulturfestivalen Nässelfrossa, varje år med ett nytt tema. Men, vad är Nässelfrossa? Här kommer en beskrivning. Tänk dig 150 evenemang under 8 dagar med musik och måleri, byggnadskonst och kulturarv, cirkus och trolleri, släktforskning och broderi, utflykter och vandringar, historia och historier! Kan det bli mer frossa än så?

Kulturfestivalen Nässelfrossa i Blekinge
Nässelfrossa, en kulturfestival i författarbygden Olofström.

 

 

Nostalgia Festival

27 juni 2020 | Öppet 10.00-17.00

Under festivaldagen på Nostalgia Festival fylls Brunnsparken med tusentals veteranfordon; charmiga bilar, motorcyklar och mopeder. Kom och se veteranbåtsracet och rösta på årets snyggaste bil. Veteranmarkanden är ett bra tillfälle att hitta precis den del eller detalj du saknar. Musik, servering och glad stämning utlovas också.

Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark, Blekinge
Nostalgia Festival, Brunnsparken i Ronneby.

 

 

Östersjöfestivalen

Alltid vecka 29 | Öppet till 24:00

Du har väl inte missat Blekinges mest klassiska festivalyra under Östersjöfestivalen? Här blandas populära artister med mat och festligheter. Tivolit är populärt hos de lite yngre och swimruntävlingen 2XU Island Challenge hos de som är vältränade. Missa inte ärtsoppeseglingen och njut av festivalparaden.

 

 

Hasslöfestivalen

Juli 2020 | Öppet till 01.00

En alldeles unik festival på Hasslö mitt i Karlskronas skärgård med människor som älskar musik i fokus. Festivalen har rötter i den gamla progg- och rockmusiken men har utvecklats till en festival med perfekt balans mellan ny musik, legendarisk rock och internationella superakter. Artisterna som stått på scenen under Hasslöfestivalen brukar kalla det för "världens bästa publik", den fantastiska stämningen är kännetecknet.

Hasslöfestivalen utanför Karlskrona i Blekinge
Hasslöfestivalen, Hasslö.

 

 

Karlskrona Skärgårdsfest

Juli 2020

En stor stadsfest den där örlogsstaden Karlskronas världsarvshistoria möter den moderna stadens puls och folkliv. Parker och torg levandegörs av musikframträdanden, dans, marknadsstånd, aktiviteter och smakupplevelser i massor. Det mesta under Karlskrona Skärgårdsfest är gratis. Köper du ett festivalpass bjuds du på kroppkakor under invigningskalaset på torsdagen och du får entré till alla konserter som sker på Stortorget under fredagen och lördagen. Dessutom ger festivalpasset en mängd rabatter och erbjudanden. 

Karlskrona Skärgårdsfest i Blekinge
Karlskrona Skärgårdsfest, Karlskrona.

 

 

Hällevik Tradjazzfestival

Augusti 2020

Boka in sommaren höjdpunkt i kalendern den för här händer det grejer. Tradjazz, glada människor i kombination med en riktigt skön stämning. Över 20 band underhåller i 3 dagar på 5 olika scener i det pittoreska fiskeläget Hällevik utanför Sölvesborg under Hälleviks Tradjazzfestival. Festivalen är så omtyckt bland musiker att jazzband från hela Europa står i kö för att få spela här. Tack vare den vackra inramningen och den oslagbara miljön kommer hela 10 - 15 000 besökare till festivalen. Många besökare kommer för första gången och blir introducerade i denna musikaliska genre. Ibland kan det vara en utmaning att hitta boende. Har du tillgång till husvagn eller husbil så är det ett tips! Hoppas vi ses på Listerlandet!

Hällevik Tradjazzfestival utanför Sölvesborg i Blekinge
Hällevik Tradjazzfestival, Hällevik.

 

 

Höstglöd

September 2020 | Öppet 11.00-17.00

En upplevelse på 4 gårdar! Höstglöd i Blekinge är ett unikt samarbete mellan Johannishus gods, Susanne Demåne, Björketorps Gård och Äggaboden, som ligger med bara 5 minuter mellan varandra. Passa på att handla hem delikatesser, provsmaka lokalproducerad mat och känn kraften av konstens glöd.

Höstglöd i Blekinge
Höstglöd i Blekinge.