Evenemang i Blekinge - Visit Blekinge

Evenemang

- som du bara inte får missa!

 

Unikt & årligt

Blekinge är maxat med evenemang, framförallt under hela sommaren. Då varvas festivaler med konserter, teater, sport och marknader. Blekingetrafiken erbjuder buss, tåg eller skärgårdstrafik till de flesta evenemangen. Ett tips är att satsa på det, då slipper du tänka på vem som ska köra och var ni ska parkera. Spana in några av de unika Blekinge-evenemangen nedan. Vill du ha full koll på alla? Då hittar du hela listan här - Alla evenemang i Blekinge

 

Laxpremiär i Mörrum

23 mars 2019

Var med om festligheterna runt premiären på Mörrums Kronolaxfiske. Besök Laxens hus och se utställningen en trappa ner. Utanför finns det marknadsstånd med försäljning av hantverk, choklad och jaktartiklar. Alldeles intill ligger Restaurang Kronolaxen och Ninas Konditori. Hela premiären sätts igång med hjälp av ett kanonsskott. Inte så farligt som det låter, men traditionellt och väldigt högtidligt. En stor händelse för fiskeentusiaster i vacker naturmiljö med promenadstråk längs Mörrumsån. Så kom och var med i festligheterna, det är en populär tillställning!

Premiärfiske på Mörrums Kronolaxfiske - Visit Blekinge

Vill du premiärfiska själv? Boka här

 

Konstrundan i Blekinge

11-12 maj 2019

I början av maj öppnar konstnärerna i Blekinge upp sina verkstäder och ateljéer. Då får du en chans att kika in bakom kulisserna hos målare, grafiker, tecknare, keramiker, smeder, skulptörer tillsammans med glas- och textilkonstnärer. Ett tips är att starta din runda på Kulturcentrum i Ronneby där du får all information du behöver. Här finns också en samlingsutställning med alster från alla medverkande. Håll utkik efter den grön-röda vimpeln som talar om att du har kommit rätt. Vill du läsa mer om Konstrundan i Blekinge? Då hittar du all information på hemsidan här.  Ladda ner Konstrundans app via Google Play, eller App Store. Då kommer du ha full kontroll så länge du har säkerställt din mobiltillgänglighet.

Konstrundan i Blekinge med Susanne Demåne  - Visit Blekinge

Susanne Demåne i Edestad.

 

Bräknetrampen

18 maj 2019

Bräknetrampen är en cykelfestival för alla! Här samlas barn och gamla, familjer och mountainbikeåkare, funktionsnedsatta och elitcyklister. Alla med ett gemensamt mål, att genomföra ett cykellopp. Det finns olika utmaningar att ta sig an men den gemensamma nämnaren är den vackra miljön med grönska i Bräknebygdens dalgång och längs Mörrumsån där sträckorna går. Längs vägen poppar aktiviteter upp med jämna mellanrum, både för cyklister och åskådare. Det gör inramningen extra festlig. Vem vill du ta med dig? Anmäl dig till vårens härligaste kick-off - Bräknetrampen

Bräknetrampen, en cykelfestival för alla! Visit Blekinge

 

Sweden Rock Festival

5-8 juni 2019

Visste du att det är närmare 40 000 besökare i lilla Norje utanför Sölvesborg under 4 dagar när Sweden Rock Festival pågår? Det är sanslöst coolt! I år kommer bandet KIZZ med sin avskedsturné, så missa inte det! På festivalen hålls parallella konserter på fem scener. Vill du följa alla bandsläpp och boka biljetter? Då ska du hålla koll på hemsidan här - Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival  - Visit Blekinge

Foto av Maria Johansson, Josefin Larsson & Karolina Vohnsen för Sweden Rock Festival.

 

Östersjöfestivalen

Vecka 29 2019

Festivalen är Karlshamns stolthet. Staden myllrar av aktiviteter under hela veckan. Massor av evenemang med fokus på mat. Kända matprofiler kommer för att ge tips och inspirera samtidigt som det kan bli en tävling där de lokala profilerna utmanas. Det finns också många smakupplevelser samlat på ett ställe där du kan prova på delikatesser, nya maträtter och smaker från andra länder. Den nästan lite exotiska paraden genom stan kickar igång festivalen och sätter stämningen för det som komma ska. Det finns musikinslag i varje hörn av stan och större konserter på stadens torg. Framförallt är det en riktig folkfest med marknadsstånd, knallar och mycket annat roligt. 

 

Nässelfrossa

23-30 juni 2019

Veckan efter midsommar drar kulturfestivalen Nässelfrossa igång. I år med temat "Bildningens vägar". Men vad är Nässelfrossa? Här kommer en beskrivning: Tänk dig 150 evenemang under 8 dagar med musik och måleri, byggnadskonst och kulturarv, cirkus och trolleri, släktforskning och broderi, utflykter och vandringar, historia och historier! Kan det bli mer frossa än så? Läs mer om festivalen här - Nässelfrossa

Nässelfrossa är en kulturvecka som liksom nässlan retar, bränner, men också är matnyttig och hälsosam, en vecka då man frossar i kulturupplevelser.

Kulturfestivalen Nässelfrossa i Olofström - Visit Blekinge

 

Hälleviks Tradjazzfestival

8-11 augusti 2019

Boka in sensommarens höjdpunkt i kalendern för här händer det grejer. Jazzmusik, glada människor i kombination med en riktigt skön stämning. Över 20 band underhåller i 3 dagar på 5 olika scener i det pittoreska fiskeläget Hällevik. Festivalen är så omtyckt bland musiker att jazzband från hela Europa står i kö för att få spela här. Tack vare den vackra inramningen och den oslagbara miljön kommer hela 10 - 15 000 besökare till festivalen.  Många besökare kommer för första gången och blir introducerade i denna musikaliska genre. Ibland kan det vara en utmaning att hitta boende. Har du tillgång till husvagn eller husbil så är det ett tips! Hoppas vi ses på Listerlandet! Du vet, där fotbollslaget Mjällby AIF, som spelar i Superettan, har sin hemmaarena Strandvallen.

I Blekinge - Hälleviks Tradjazz festivalstämning vid havet i Hällevik - Foto Jens Lennartsson

 

Höstglöd

September, 2019

En upplevelse på 4 gårdar! Det är ett unikt samarbete mellan Johannishus gods, Susanne Demåne, Björketorps Gård och Äggaboden. som ligger med bara 5 minuter mellan varandra. Stanna på de olika gårdarna och ta del av en matmarknad, pizzabakning i trädgården, vinprovning från de lokala vingårdarna, se en hästshow, gå på café, kika in i den öppna ateljén och få en visning på Johannishus ölbryggeri. Passa på att handla hem delikatesser och lokalproducerad mat. Kom! Smaka på Blekinge i höst!

Visit Blekinge om hösten - Höstglöd i Blekinge

Aktuella evenemang

Söker du något speciellt? Sortera i kategorierna nedan:

No products found