Marinmuseum i Blekinge

Barnens Blekinge

Välkommen till härliga dagar i Blekinge!

Här kan du och hela familjen upptäcka nya äventyr tillsammans, eller bara koppla av i en fantastisk miljö. Utforska vildmarken med paddling, vandring och bad, eller upplev kusten och skärgården med spännande utflykter. Ta en paus och boka in dina lediga dagar i Blekinge - en plats där drömmar blir till verklighet och nya upplevelser väntar runt varje hörn.

 

Höstlov ute i naturen i Blekinge

 

 

Hitta alla höstlovsaktiviteter i Blekinge här - Höstlov i Blekinge

 

Ö-hoppa

Unna er avkopplande dagar och lev skärgårdslivet!

Längtar ni efter avkoppling och äventyr tillsammans som familj? Då är Blekinges skärgårdsöar de perfekta destinationerna för er. På öarna kan ni njuta av underbara dagar fyllda av skärgårdsliv, upptäcka det unika ölivet med lugnet, naturen och den friska havsluften.Vill du veta mer om Blekinges populära öar? Besök vår webbsida "Populära öar i Blekinge".

 

 

Ytspänning

Paddla kajak, kanot och SUP

Vill du uppleva Blekinges vackra vatten på ett riktigt häftigt sätt? Då borde du prova att paddla havskajak eller glida fram på en SUP! Du kan ge dig ut på Sälspaning i skärgården eller paddla runt på en stilla sjö. Kanske kan du till och med slå läger och tälta på en liten ö?

Det finns massor av ställen i Blekinge där du kan hyra kajaker, här hittar du alla ställen du kan paddla och hyra utrustning hos - Paddla i Blekinge

Så varför inte ta med familjen och ge dig ut på ett riktigt äventyr på vattnet?

 
 

 

 

 

Natur och äventyr

Upplev de vilda djuren på Eriksbergs Safaripark, eller träffa älgarna på Räntemåla Gård. På Barnens Gård kan du klappa tama djur och åka rutschkanan Tjurfallet.

Naturum som ligger mitt i Ronneby Brunnspark kan du lära dig allt om Blekinges natur och djur. Det är ett besöksmål med interaktiva utställningar, guidade turer och aktiviteter under hela sommaren.

I artikeln "Det vilda Blekinge" får tips på besöksmål som ger en helhetsupplevelse på plats. Du får även tips om var ni kan ger er ut på turridning längs hav och strand tillsammans med Fornhaga Islandshästar.

 

 
 

 

 

 

Barnsemester i Karlskrona

 

Barnens Gård

Ett sommarparadis för lek och äventyr

Barnens Gård är det alltid en strålande sommardag fylld med glädje och spännande aktiviteter. Här finns ett lek- och vattenland med rutschkanor som tar dig på fartfyllda äventyr och lianer du kan svinga dig modigt ut vattnet från.

Du kan också mysa med gårdens djur, hoppa i en gigantisk hoppborg och klättra i klätterställningar. Missa inte att åka hölass, kasta prick i dasslock och mycket mer.
 

Barnens Gård, Blekinge

Det finns alltid något nytt att upptäcka på Barnens Gård. Kom och låt fantasin flöda, leken ta fart och njut av en sommardag full av äventyr!

Läs mer här - Barnens Gård

 

 
 

 

 

Bollspelsgolf

Intill Barnens Gård kan du spela Bollspelsgolf. Ett utmärkt tillfälle att ge familjen eller dina kompisar en riktig utmaning. Här får ni testa er balans, prickskytte och förhoppningsvis har turen på er sida. Vem tror du behärskar balansen bäst, har bäst prickskytte eller extra tur med sig?

Bollspelsgolfbanorna väntar på er med spänning och glädje!

Bollspelsgolf och Barnens Gård, Karlskrona

Bollspelsgolf, alldeles intill Barnens Gård.

 

Unikt Marinmuseum

- i Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona

Utställningar på Marinmuseum, interaktiva och saker från dåtid.

Mitt i den historiska miljön på ön Stumholmen i Karlskrona sträcker sig Marinmuseums vackra och omtalade byggnad ut på en pir i vattnet. Här kan du på ett interaktivt sätt uppleva en svensk marinhistoria i ubåtshallen, i vraktunneln under ytan, gå ombord på fartyg och en riktig ubåt - HMS Neptun.

 

Marinmuseum

 

Galgmuseum?

Ja, det finns! Vilka fler museum skulle du vilja uppleva?

kamera museum

Kamera- och galgmuseum i Olofström.

 

Alla museum i Blekinge

 

 

 

Blekinge Museum

Historiska upplevelser för hela familjen

Besök Blekinge Museum, platsen där historien kommer till liv och spännande äventyr väntar. Gå på upptäcktsfärd genom utställningarna, pyssla och skapa i verkstaden eller följ med på en guidad visning tillbaka till 1700-talet. De interaktiva och engagerande utställningar tar med dig på en resa där du kan lära dig mer om människorna, kulturen och händelserna som har format Blekinge.

Blekinge Museum

Interaktiva utställningar på Blekinge Museum. Har du varit där?

 

Blekinge Museum

 

 

Barockträdgård & lekplats

Glöm inte att utforska Grevagrundet på Blekinge Museum - en lekplats inspirera av skärgård.

Blekingemuseum

Blekinge Museum i Karlskrona.

 

 

Skattkammaren Rosenholm - En upptäcktsresa för hela familjen!

Rosenholm är Blekinge Museums förrådsmagasin, där över 60 000 föremål från forntid till nutid väntar på att avslöja sina hemligheter. I magasinet finns en värld av unika objekt, vardagsföremål och oväntade skatter från förr. Det är som att kliva in i en sagolik skattkammare fylld med glittrande paljetter i gamla klänningar från dåtidens livescener till bruksföremål som berättar om vår historia.

Besök Rosenholm och upplev historiens skatter på nära håll! Skattkammaren på Rosenholm är en plats där barn och familjer kan lära sig, utforska och bli inspirerade av vårt kulturarv.

Dragsö Camping

En familjevänlig campingplats och en idyllisk ö-oas i Karlskrona

Njut av ett brett utbud av spännande aktiviteter speciellt utformade för barn och familjer under semestertiden. Den natursköna stranden erbjuder variationer, allt från sandiga, klipp- och bryggbadplatser. På campingen kan du spela bangolf, snorkla längs en led under vattnet, paddla kajak, kanot och SUP, fiska och ö-hoppa med skärgårdsbåtarna från campingens brygga.

När ni blir hungriga kan ni njuta av läckra måltider på Havsviken, campingens egen restaurang.

Minigolfspel i miniatyvärldsarvet på Dragsö camping
Visste du att Dragsö är en av Sveriges soligaste platser? Det är ett riktigt solparadis!

 

Dragsö Camping & Stugby

 

Svenska klassiker

Bland fordon och porslin

Träd in i den klassiska industribyggnaden där Karlskronaporslin tillverkades mellan 1918 och 1968. Den står stadigt kvar än idag.

Varje sommar besöks den av över 11 000 personer som vill uppleva svensk industrihistoria. Här omges du av tidstypiska möbler och dukningar som skapar en unik atmosfär. Beundra pärlor som Volvo P1900, Olof Palmes Saab och Gustav IV Adolfs Cadillac.

Besök Fabas bilmuseum i Karlskrona, ett museum fyllt av bilskatter.
Ett spännande besöksmål i Karlskrona, nära Marinmuseum.

 

Fordons- och porslinsmuseum

Kristianopel

- de tusen rosornas stad

Kristianopel är en historisk kustby från 1600-talet som fortfarande bär på sin danska arv. Vandra genom de pittoreska trähusen och rosenträdgårdarna, och låt historiens vingslag svepa dig bort.

Ta en paus på något av de mysiga caféerna och njut av en läcker måltid. Kliv upp på den imponerande ringmuren och få en hisnande utsikt över omgivningarna.

Och för att svalka dig i det klara vattnet finns det gott om badplatser att välja bland. Ta med hela familjen och njut av en dag vid vattnet. Upplev Kristianopel med barnen och familjen, du kommer inte att ångra dig!

 

Barnsemester i Ronneby

Ronneby Brunnspark

Ta med picknickkorgen och tillbringa en dag i vackra Ronneby Brunnspark. Utforska kulturbyggnaderna och njut av den vackra Brunnsskogen. Besök även Naturum där du kan undersöka fiskar och småkryp. Avsluta dagen med äventyrsbadet Ronneby Brunnsbad och prova vattenrutschbanorna Magic-Hole och Aqua-Catch.

Fika på Café Mandeltårtan i Ronneby, Blekinge

När du blir fikasugen, besök Café Mandeltårtan i Brunnsparken.

 

Kallvattenkuren

Äventyr och smaker för hela familjen: Utforska Ronneby's Brunnspark med spännande historier och minnesvärd mat! Besök Kallvattenkuren och lär dig mer om skeppsvraket Gribshunden och Skatterna från Vång.

 

Barnsemester i Karlshamn

Viltsafari på Eriksberg

Upplev spännande äventyr och fantastiska upptäckter för hela familjen!

Starta din dag med en härlig frukost på Eriksbergs mysiga kafé vid entrén. Medan du njuter av fika kan du studera en detaljerad karta som kommer guida dig genom den spännande viltsafarin. Bila i parken och förbered dig på en sträcka på drygt 10 kilometer fylld med magiska ögonblick.

 

Eriksberg i Blekinge

Åk på viltsafari med egen bil, eller boka en gruppresa med en riktig afrikansk safaribil.
 

Naturen på Eriksberg här helt enastående och förtrollande. När du kör igenom grindarna kommer du känna att du klivit in i en helt ny värld där lugnet omsluter dig.

Det finns många fantastiska djur att se, och det är särskilt vildsvinen med deras söta kultingar som ofta fascinerar barnen mest. Du kommer att kunna beundra djuren på nära håll och uppleva deras närvaro.

Viltsafari på Eriksberg i Blekinge

Under din tur kommer du även att kunna stanna vid en naturlekplats för att låta barnen få utlopp för sin energi. Här finns också en grillhydda för en trevlig paus och en härlig picknick.

 

Eriksberg Hotell & Safaripark

 

Upplev naturens äventyr på Långasjönäs!

Välkomna till Långasjönäs naturreservat - en plats fylld med spännande möjligheter för barn och familjer. Här kan ni njuta av camping, stugbyar, stugor, badplats, kiosk, båtuthyrning och vandringsstigar, allt bara 10 km norr om Karlshamns centrum vid sjön Långasjön.

Långasjönäs Camping i Blekinge

 

Långasjönäs Camping

 

Upptäck Kreativum Science Center

En plats för äventyr och lärande!

Kreativum Science Center i Karlshamn är ett unikt vetenskapscenter som erbjuder en interaktiv och spännande miljö för barn och familjer att utforska vetenskap och teknik. Här är några av de unika upplevelserna somKreativum Science Center erbjuder:

Interaktiva utställningar: Kreativum erbjuder cirka 170 olika stationer där kan du som besökare delta i experiment och utforska olika vetenskapliga koncept. Här kommer mer att se och göra.

1. Testa på utomhusexperiment
2. Uppleva Planetarium
3. Förtrollas i en Megadome-biograf
Fika i Caféet och picknickområdet
5. Handla med dig hem från Kreaffären-butik

 

Kreativum Science Center i Karlshamn

Kom och upplev Kreativum Science Center - en plats där äventyr och lärande möts!

Barnsemester i Sölvesborg

Listerlandet

Blekinges riviera

Listerlandet är en magisk plats som du inte får missa när du är i Blekinge. Här kan du strosa i bykärnorna, njuta av en promenad längs stranden, ta en paus i en gästhamn eller bara njuta av ett uppfriskande dopp.

Listerlandet är en platt udde som sträcker sig ut i Östersjön och avslutar Hanöbukten. Berget Listershuvud ligger längst ut och utanför udden ligger Hanö, Denna en gång skånska plats tillhör nu Blekinge. Missa inte en utflykt till vackra Hanö med färja som avgår från Nogersund nära Hällevik - En rundtur på Hanö

A roundtrip to Hanö

Båten till Hanö avgår från Nogersund.

Upptäck Sölvesborgs Flowtrail på Ryssberget

Det är en spännande cykelled som erbjuder lekfulla utmaningar för både barn och vuxna, oavsett cykelvana. Med en längd på 1,3 km är Flowtrailen perfekt för både nybörjare och erfarna elitcyklister. För att komma till startpunkten, följ Svartakärrsvägen 1,2 km uppför backen från Ryssbergets parkeringsplats.

Ta med dig familjen, vännerna eller upplev den äventyrliga stigen på egen hand. Ryssbergets Flowtrail kommer att ge dig en cykelupplevelse utöver det vanliga!

 

Barnsemester i Olofström

Äventyrarens dröm

Paddla och övernatta i Halens vildmark

Förverkliga din dröm som äventyrare genom att paddla i den mystiska skymningen och spendera en natt i ett vindskydd. Utforska Halens spännande vildmark och ge dig ut på lagom långa äventyrsfärder.

Upplev naturens lugn och skönhet medan du glider fram på vattnet. När solen går ned och himlen fylls av stjärnor, är det dags att slå läger i ett vindskydd och somna till naturens sånger.

Packa din utrustning, låt äventyret börja! Halens vildmark väntar på dig.

Upplev Halens naturresevat med massor av aktiviteter för hela familjen

 

Läs mer och boka här - halenkanot.com

 

Storlekplatsen

En plats för lek och familjeäventyr!

Välkommen till Storlekplatsen, en lekplats som har allt för barn och familjer att njuta av. Här kan ni förvänta er en fantastisk upplevelse fylld med roliga aktiviteter och möjligheter till avkoppling.

Storlekplatsen i Olotfström
Storlekplatsen i Olofström. Foto: BenGT Nyberg

Lekplatsen är utrustad med en paviljong, bord och bänkar för er att njuta av medhavd fika. Slå er ner under skuggan och låt barnen leka fritt och kreativt. Vi har också tagit hänsyn till tillgänglighet för rörelsehindrade, vilket innebär att stora delar av lekplatsen är tillgängliga för alla.

Förutom lekmöjligheterna erbjuder Storlekplatsen även en generös gräsyta för olika bollspel och avkoppling. Ta med er bollen och utmana varandra i en omgång fotboll eller bara slappa på gräset och njut av solen. Här finns något för alla att göra och uppleva.

Skapa fantastiska stunder tillsammans och utforska allt som denna underbara plats har att erbjuda. Kom och upplev Storlekplatsen idag! Vi väntar på er med öppna armar och ett hav av spännande möjligheter.

 

Storlekplatsen

 

Ättestupan Valhall

Välkommen till Ättestupan Valhall - en plats med en spektakulär utsikt över sjön Orlunden.

Här kan du njuta av landskapet och fånga minnesvärda foton. För en ännu mer dramatisk upplevelser rekommenderas ett besök under soluppgång eller solnedgång.

Välkommen till Ättestupan Valhal med en spektakulär utsikt över sjön Orlunden. Ta med dig kameran och fånga de magiska ögonblicken. Njut av naturens skönhet och lugnet. Dela dina bilder med #visitblekinge #ValhallÄttestupa, det skulle vara så härligt att få ta del av din upplevelse.

Valhall Olofström

Ättestupan Valhall i Olofström.

 

Upptäck en värld av äventyr: Aktiviteter, besöksmål och evenemang för hela familjen i Blekinge!

 

Selected filters: