Tjärö - En skärgårdspärla för hela familjen i Blekinge
Marinmuseum i Blekinge

Barnens Blekinge

Upptäck allt vad Blekinge har att erbjuda för hela familjen, från spännande aktiviteter på Barnens Gård till interaktiva upplevelser på Kreativum Science Park och djupgående berättelser och utställningar på Marinmuseum. Här finns något för varje ålder och intresse.

 

Är ni redo för äventyr?

Utforska Blekinges lugna vatten med kanot, vandra längs våra natursköna stigar eller upplev skärgårdens hemliga bukter. Ger er ut i naturen och ö-hoppa tillsammans i Blekinge, där varje dag erbjuder nya möjligheter att lära och uppleva.

Avkopplande bad från bryggan på Tjärö i Blekinge.


 

Barnaktiviteter i Blekinge

Ö-hoppa

Unna er avkopplande dagar och lev skärgårdslivet!

Längtar ni efter avkoppling och äventyr tillsammans som familj? Då är Blekinges skärgårdsöar de perfekta destinationerna för er. På öarna kan ni njuta av underbara dagar fyllda av skärgårdsliv, upptäcka det unika ölivet med lugnet, naturen och den friska havsluften.Vill du veta mer om Blekinges populära öar?

 

Populära öar i Blekinge

 

Ytspänning

Paddla kajak, kanot och SUP

Vill du uppleva Blekinges vackra vatten på ett riktigt häftigt sätt? Då borde du prova att paddla havskajak eller glida fram på en SUP! Du kan ge dig ut på Sälspaning i skärgården eller paddla runt på en stilla sjö. Kanske kan du till och med slå läger och tälta på en liten ö? Det finns massor av ställen i Blekinge där du kan hyra kajaker, här hittar du alla ställen du kan paddla och hyra utrustning hos:

 

Paddla i Blekinge

 

Natur och äventyr

Upplev de vilda djuren på Eriksbergs Safaripark, eller träffa älgarna på Räntemåla Gård. På Barnens Gård kan du klappa tama djur och åka rutschkanan Tjurfallet.

Naturum som ligger mitt i Ronneby Brunnspark kan du lära dig allt om Blekinges natur och djur. Det är ett besöksmål med interaktiva utställningar, guidade turer och aktiviteter under hela sommaren.

I artikeln "Det vilda Blekinge" får tips på besöksmål som ger en helhetsupplevelse på plats. Du får även tips om var ni kan ger er ut på turridning längs hav och strand tillsammans med Fornhaga Islandshästar.


 

 

Barnens Gård

Ett sommarparadis för lek och äventyr

Barnens Gård är det alltid en strålande sommardag fylld med glädje och spännande aktiviteter. Här finns ett lek- och vattenland med rutschkanor som tar dig på fartfyllda äventyr och lianer du kan svinga dig modigt ut vattnet från.

Du kan också mysa med gårdens djur, hoppa i en gigantisk hoppborg och klättra i klätterställningar. Missa inte att åka hölass, kasta prick i dasslock och mycket mer.
 

Barnens Gård, Blekinge

Det finns alltid något nytt att upptäcka på Barnens Gård. Kom och låt fantasin flöda, leken ta fart och njut av en sommardag full av äventyr!


Läs mer här - Barnens Gård


 

Bollspelsgolf

Intill Barnens Gård kan du spela Bollspelsgolf. Ett utmärkt tillfälle att ge familjen eller dina kompisar en riktig utmaning. Här får ni testa er balans, prickskytte och förhoppningsvis har turen på er sida. Vem tror du behärskar balansen bäst, har bäst prickskytte eller extra tur med sig?

Bollspelsgolfbanorna väntar på er med spänning och glädje!

 

Bollspelsgolf

 

Ett unikt Marinmuseum

Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona
 

Utställningar på Marinmuseum, interaktiva och saker från dåtid.

Mitt i den historiska miljön på ön Stumholmen i Karlskrona sträcker sig Marinmuseums vackra och omtalade byggnad ut på en pir i vattnet. Här kan du på ett interaktivt sätt uppleva en svensk marinhistoria i ubåtshallen, i vraktunneln under ytan, gå ombord på fartyg och en riktig ubåt - HMS Neptun. 

Marinmuseum

 

Galgmuseum?

Ja, det finns! Vilka fler museum skulle du vilja uppleva?

kamera museum

Kamera- och galgmuseum i Olofström.

Alla museum i Blekinge

 

 

Blekinge Museum

Historiska upplevelser för hela familjen

Besök Blekinge Museum, platsen där historien kommer till liv och spännande äventyr väntar. Gå på upptäcktsfärd genom utställningarna, pyssla och skapa i verkstaden eller följ med på en guidad visning tillbaka till 1700-talet. De interaktiva och engagerande utställningar tar med dig på en resa där du kan lära dig mer om människorna, kulturen och händelserna som har format Blekinge.

Blekinge Museum

Interaktiva utställningar på Blekinge Museum. Har du varit där? 

Blekinge Museum

 

Grevagrundet

Glöm inte att utforska Grevagrundet på Blekinge Museum - en lekplats inspirerad av skärgården.

Blekingemuseum

Blekinge Museum i Karlskrona.


 

 

Skattkammaren Rosenholm

En upptäcktsresa för hela familjen!

Rosenholm är Blekinge Museums förrådsmagasin, där över 60 000 föremål från forntid till nutid väntar på att avslöja sina hemligheter. I magasinet finns en värld av unika objekt, vardagsföremål och oväntade skatter från förr. Det är som att kliva in i en sagolik skattkammare fylld med glittrande paljetter i gamla klänningar från dåtidens livescener till bruksföremål som berättar om vår historia.

Besök Rosenholm och upplev historiens skatter på nära håll! Skattkammaren på Rosenholm är en plats där barn och familjer kan lära sig, utforska och bli inspirerade av vårt kulturarv.

Dragsö Camping

En familjevänlig campingplats och en idyllisk ö-oas i Karlskrona

Njut av ett brett utbud av spännande aktiviteter speciellt utformade för barn och familjer under semestertiden. Den natursköna stranden erbjuder variationer, allt från sandiga, klipp- och bryggbadplatser. På campingen kan du spela bangolf, snorkla längs en led under vattnet, paddla kajak, kanot och SUP, fiska och ö-hoppa med skärgårdsbåtarna från campingens brygga.

När ni blir hungriga kan ni njuta av läckra måltider på Havsviken, campingens egen restaurang.

Minigolfspel i miniatyvärldsarvet på Dragsö camping
Visste du att Dragsö är en av Sveriges soligaste platser? Det är ett riktigt solparadis! 

Dragsö Camping & Stugby

 

 

Svenska klassiker

Bland fordon och porslin

Träd in i den klassiska industribyggnaden där Karlskronaporslin tillverkades mellan 1918 och 1968. Den står stadigt kvar än idag.

Varje sommar besöks den av över 11 000 personer som vill uppleva svensk industrihistoria. Här omges du av tidstypiska möbler och dukningar som skapar en unik atmosfär. Beundra pärlor som Volvo P1900, Olof Palmes Saab och Gustav IV Adolfs Cadillac.

Besök Fabas bilmuseum i Karlskrona, ett museum fyllt av bilskatter.
Ett spännande besöksmål i Karlskrona, nära Marinmuseum.


 

Fordons- och porslinsmuseum

Kristianopel

De tusen rosornas stad

Välkommen till Kristianopel, en charmig kustby med rötter från 1600-talet, där du kan uppleva en unik blandning av svensk och dansk historia. Promenera längs smala gator omringade av pittoreska trähus och blomstrande rosenträdgårdar. Låt den historiska atmosfären föra dig tillbaka i tiden.

Gör ett stopp vid något av de mysiga caféerna för att njuta av lokala delikatesser och en varm kopp kaffe. För en spektakulär vy, kliv upp på den mäktiga ringmuren och betrakta den vidsträckta utsikten över havet och landskapet.

För en avslappnande dag, utforska de många tillgängliga badplatserna längs kusten. Kristianopel är den perfekta platsen för en familjeutflykt där ni kan svalka er, sola, och skapa minnen för livet.

 

Ronneby Brunnspark

Ta med picknickkorgen och tillbringa en dag i vackra Ronneby Brunnspark. Utforska kulturbyggnaderna och njut av den vackra Brunnsskogen. Besök även Naturum där du kan undersöka fiskar och småkryp. Avsluta dagen med äventyrsbadet Ronneby Brunnsbad och prova vattenrutschbanorna Magic-Hole och Aqua-Catch.

Fika på Café Mandeltårtan i Ronneby, Blekinge

När du blir fikasugen, besök Café Mandeltårtan i Brunnsparken.

 

 

Kallvattenkuren

Äventyr och smaker för hela familjen: Utforska Ronneby's Brunnspark med spännande historier och minnesvärd mat! Besök Kallvattenkuren och lär dig mer om skeppsvraket Gribshunden och Skatterna från Vång.
 

Viltsafari på Eriksberg

Upplev Eriksbergs viltsafari - ett äventyr för hela familjen i Blekinge!

Börja din upplevelse med en god frukost på det mysiga kaféet vid Eriksbergs entré. Här kan du i lugn och ro planera din dag med hjälp av en detaljerad karta över safariparken. Förbered dig sedan för en spännande färd genom parken, där en 10 kilometer lång safari väntar, fylld med oförglömliga möten med djur och natur.

Eriksberg i Blekinge

Åk på viltsafari med egen bil, eller boka en gruppresa med en riktig afrikansk safaribil.

 

Upptäck Eriksbergs enastående natur och dess vilda invånare – från ståtliga hjortar till charmiga vildsvinsfamiljer med busiga kultingar. Dessa fantastiska djur lever i en närmast förtrollad miljö, där du kan se dem på nära håll från din bil eller en autentisk afrikansk safaribil.

Viltsafari på Eriksberg i Blekinge

Ta en paus vid vår naturlekplats där barnen kan leka och använda upp sin energi, eller njut av en avkopplande picknick vid vår grillhydda. Eriksbergs Viltsafari erbjuder inte bara spänning och äventyr utan också chansen att koppla av och njuta av naturens lugn.

Välj mellan en egen tur i bil eller en guidad gruppresa i safaribil för den ultimata upplevelsen. Eriksberg väntar på att ta dig på ett äventyr du sent kommer att glömma.


 

Boka din viltsafari idag!


 

 

 

Långasjönäs

Välkommen till Långasjönäs naturreservat, en idyllisk plats perfekt för familjeutflykter och naturupplevelser. Beläget bara 10 km norr om Karlshamns centrum, vid den vackra sjön Långasjön, erbjuder reservatet allt du kan önska för en aktiv och avkopplande dag.

Långasjönäs Camping i Blekinge

Här hittar ni allt från mysiga stugor och stugbyar till campingplatser med alla bekvämligheter. För de äventyrslystna finns det gott om aktiviteter som vandring längs natursköna stigar, bad i kristallklart vatten och båtuthyrning för utforskning på sjön. Missa inte chansen att utforska Långasjön med kajak eller kanot, eller bara njuta av en lugn dag vid stranden.

Långasjönäs naturreservat är också utrustat med en välbeställd kiosk där ni kan köpa enkla förtäringar och tillbehör till en perfekt picknick. Ta med familjen till Långasjönäs för en dag full av lek, lärande och äventyr i hjärtat av Blekinges natursköna landskap.

Planera ditt besök idag och upplev allt som Långasjönäs har att erbjuda!

 

Långasjönäs Camping

Kreativum Science Center

En plats för äventyr och lärande!

Kreativum Science Center i Karlshamn är ett unikt vetenskapscenter som erbjuder en interaktiv och spännande miljö för barn och familjer att utforska vetenskap och teknik. Här är några av de unika upplevelserna somKreativum Science Center erbjuder:

Interaktiva utställningar: Kreativum erbjuder cirka 170 olika stationer där kan du som besökare delta i experiment och utforska olika vetenskapliga koncept. Här kommer mer att se och göra.

1. Testa på utomhusexperiment
2. Uppleva Planetarium
3. Förtrollas i en Megadome-biograf
Fika i Caféet och picknickområdet
5. Handla med dig hem från Kreaffären-butik

 

Kreativum Science Center i Karlshamn

Kom och upplev Kreativum Science Center - en plats där äventyr och lärande möts!

Utforska Listerlandet

Blekinges strålande riviera

Listerlandet, en udde i Blekinge, erbjuder en oas av avkoppling och naturskönhet. Känd som Blekinges riviera, är detta en destination du inte får missa. Njut av lugna promenader genom pittoreska bykärnor, koppla av vid strandkanten, eller ta ett svalkande dopp i Östersjön.

Denna platta udde sträcker sig ut i Östersjön och markerar slutet på Hanöbukten. Listershuvud, uddens yttersta punkt, erbjuder enastående vyer, och precis utanför ligger ön Hanö. Tidigare del av Skåne men nu en stolt del av Blekinge, erbjuder Hanö historiska upplevelser och naturskön skönhet som är lättillgänglig via färja från Nogersund.

Ta chansen att uppleva denna unika del av Sverige. Planera din utflykt till Listerlandet och Hanö idag och upptäck varför så många besökare dras till denna spektakulära plats varje år.
 

 

 

Flowtrail på Ryssberget

En cykelupplevelse för alla!

Ge dig ut på en cykeltur längs Sölvesborgs Flowtrail på Ryssberget – en dynamisk och spännande cykelled som bjuder in både barn och vuxna till utmanande och roliga äventyr. Sträckan, som är 1,3 km lång, är designad för att passa alla cyklister, från glada amatörer till seriösa entusiaster.

Flowtrailen är perfekt utformad för att erbjuda en njutbar upplevelse med sina lekfulla utmaningar och vackra omgivningar. För att nå startpunkten, följ Svartakärrsvägen 1,2 km upp från Ryssbergets parkeringsplats – en enkel uppvärmning inför själva turen.

Ta med familjen, en grupp vänner eller ta cykeln och ge dig av själv för en oförglömlig dag i naturen. Oavsett din skicklighetsnivå lovar Ryssbergets Flowtrail en unik och spännande cykelupplevelse. Besök Ryssberget idag och upplev cykling när den är som bäst!

 

Äventyrarens dröm

Paddla och övernatta i Halens vildmark

Förverkliga din dröm som äventyrare genom att paddla i den mystiska skymningen och spendera en natt i ett vindskydd. Utforska Halens spännande vildmark och ge dig ut på lagom långa äventyrsfärder.

Upplev naturens lugn och skönhet medan du glider fram på vattnet. När solen går ned och himlen fylls av stjärnor, är det dags att slå läger i ett vindskydd och somna till naturens sånger.

Paddla och leta äventyr i Olofström, och boka en kanot
Läs mer och boka här - halenkanot.com
   

Storlekplatsen

En plats för lek och familjeäventyr!

Upptäck Storlekplatsen i Olofström, den perfekta platsen för familjer att ha kul och koppla av tillsammans. Här väntar en värld av lekfulla äventyr där barn kan släppa loss sin kreativitet och föräldrar kan ta det lugnt i skuggan.

Storlekplatsen i Olofström
Storlekplatsen, Olofström

Storlekplatsen är utrustad med allt ni behöver för en bekväm dag ute: en paviljong, bord och bänkar perfekta för en fikapaus, samt anpassningar för rörelsehindrade som gör lekplatsen tillgänglig för alla. Här finns gott om gräsytor för bollspel eller bara för att ligga och sola.

Ta med bollen, utmana familjen på en omgång fotboll, eller njut av en avkopplande stund på gräset. Storlekplatsen erbjuder nöjen och avkoppling för alla åldrar

Planera ett besök till Storlekplatsen idag och förbered er för en dag fylld med glädje och gemenskap!

 

Storlekplatsen
 

Ättestupan Valhall

Besök den magnifika Ättestupan Valhall för hisnande vyer över sjön Orlunden. Perfekt för att fånga storslagna soluppgångar och solnedgångar, denna plats erbjuder de perfekta förutsättningarna för att skapa minnesvärda foton. Kom och upplev den lugnande effekten av naturens skönhet.

Ta med kameran, fånga magin, och dela dina upplevelser med oss genom att använda hashtaggen #visitblekinge.

Ättestupan Valhall i Olofström, Blekinge
Valhall, Olofström. 

Klicka för vägbeskrivning och tips för ditt besök - Valhall


 

Aktiviteter för barn & familjer i Blekinge

Utforska listan över alla spännande aktiviteter! Klicka här för att se vad Blekinge har att erbjuda för din familj!

 

Selected filters: