Långasjönäs naturreservat

Olika aktiviteter i vackert insjöområde.

Beskrivning

Långasjönäs naturreservat med camping, stugbyar, stugor, badplats, kiosk/servering, båtuthyrning (under sommartid) och vandringsstigar. Naturreservatet ligger cirka 10 km norr om Karlshamns centrum vid sjön Långasjön och är ett välbesökt eldorado för både besökare och karlshamnsbor.

Långasjön har flera naturliga, små sandstränder och ett friskt, rent vatten. I Långasjön finns fiskemöjligheter för alla, allt från rekreationsfiske till sport- och flugfiske. I Nytorpet, inte långt från campingen, har ädelfisk inplanterats. Fiskekort finns att köpa på Långasjönäs camping och Karlshamns Turistcenter. Runt sjöarna finns grillplatser mitt i vildmarken. Roddbåtar, trampbåtar, kanoter, kajaker och paddleboards finns att hyra på campingen. Strövstigar av olika längd och Blekingeleden passerar genom området.

Området runt Kroksjöarna kallas för Nytorpet. Här finns Friluftsfrämjandets anläggning med vedeldad bastu och bryggor att utnyttja för den som vill. I detta område njuter både karlshamnare och turister av motion, vandringsleder, grillplatser och bastubad med efterföljande dopp i sjön. Från Nytorpet utgår fem markerade vandringsstigar mellan 1-8 km långa.

Egenskaper

  • Barn & Familj
  • Utomhus

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)