Badplatser i Blekinge - Från skärgårdsidyll till insjöar.
Bada i Blekinge

Badplatser i Blekinge

Blekinges skärgård och glittrande insjöar är en perfekt plats att förverkliga sommardrömmarna tillsammans. Packa picknickkorgen, badkläderna och äventyrslusten - Blekinges vattenlandskap väntar på dig!

Stränder, sjöar och äventyrsbad
Hälleviks strand och brygga.
 

Stränder, sjöar & äventyrsbad

Längs kustlinjen hittar du ett finstämt utbud av vikar, uddar och skärgårdsöar. Du möter vidsträckta sandstränder som lockar med sol och bad, men också dramatiska klippor som skapar små hemliga badvikar perfekta för dig som söker lugn och ro. Inåt landskapet erbjuds glittrande sjöar omgivna av lummig grönska - idylliska platser för en fikastund och ett uppfriskande dopp. I Blekinge finns barnvänliga sandstränder, klippiga äventyr och ett lugn intill en sjö.

 

Dödsklippan på Tjärö - Ett naturligt äventyrsbad i Blkeinge
"Dödsklippan" på Tjärö i Blekinge


 

Barnvänliga stränder

Letar du efter en barnvänlig badplats med långgrunt vatten och mjuk sandstrand? Blekinge har flera guldkorn att välja mellan. I Uttorp på Sturkö finns en barnvänlig sandstrand med lekplats toaletter, perfekt för en heldags utflykt med familjen. Sandviken i Sölvesborg lockar också med barnvänlig vatten, en yta bakom strandremsan för lekar och serveringar för glass och lättare mat.

 

Barnvänliga stränder i Blekinge
Det finns gott om barnvänliga stränder. Bilden är från Hälleviks strand utanför Sölvesborg.

 

Hitta din favoritbadplats

Sortera i listan nedan:

Selected filters: