swimming in the lake

Badplatser & Brygghäng

SIMMA LUGNT

I Olofström är sjö och vatten alltid nära och varma sommardagar är det underbart att kunna ta sig ett dopp. Välj att ta en simtur i någon av de uppfriskande 237 sjöarna, kryp ner i Holjeån vid Citybryggan eller kasta dig ut från hopptornet i sjön Halen!

sandstrand och bad vid sjön Halen i Olofström

 

6 I TOPP - BADPLATSER

 

Halen - Olofström 

Kommunens största badplats vid länets största sjö. Här finns sandstrand, bryggor, hopptorn, lekplats och toalett. Blir du hungrig eller glassugen så finns både kiosk och restaurang på området. Kanske vill du göra annat än att bada. Varför inte testa SUP? Finns att hyra på Halens Kanotcentral som ligger alldeles intill.

Slagesnässjön - Vilshult 

Orsjön - Jämshög 

Abborrasjön - Hemsjö 

Orlunden - Gränum 

Södersjön - Kyrkhult

Bryggbad vid Södersjön i Olofström
Södersjöns badplats

 

HOLJEBADET - Tempererat inomhusbad

- vattenäventyr för hela familjen!

Holjebadet är ett badlekland för stora som små. Badet har en 25-metersbassäng för motionssim och lekar, en 16-metersbassäng som håller 34 grader, vattenrutschkana, lekland, bubbelpool och ångbastu.

 

roligt bad på Holjebadet

 

BRYGGHÄNG I CITY

Centrumbryggan ligger inbäddad i en lummig oas vid Holjeån i hjärtat av Olofström. Här har du nära till allt från lekplats, kulturpark och shopping, samtidigt känns det långt till stress. Att hänga på Citybryggan gör att måsten känns långt borta och det är platsen där kaffet smakar extra gott. Det är svårt att låta bli att i alla fall doppa tårna i vattnet en varm sommardag.

citybryggan i Olofström

 

Selected filters: