Det goda livet längs Sveriges Gofkust i Blekinge - Terassen på Karlshamns Golfklubb.

Det goda livet på Golfkusten

På Sveriges Golfkust når du åtta välskötta, utmanande och vackert belägna banor inom en timmes bilresa. Det är alltså så lång tid det tar att köra från den längst i öster till den längst i väster och däremellan finns sex banor att spela på – du hinner med alla på en vecka om du vill – och massor av härliga miljöer och smakupplevelser. 

Golfkusten bjuder på fint spel men att det ska till mer än sjyst golf för att göra livet riktigt gott att leva, det håller nog till och med du som älskar golf med om. Som god mat, trevligt boende och miljöer som får dig att trivas, oavsett om du fick plikta vid hål sju eller gick på två under par. Allt det där runtomkring som gör besöket i Blekinge härligt. Många av Blekinges golfklubbar ligger intill havet och eftersom det inte är långt till någonting här så har du också vildmark, kulturupplevelser och charmiga småstäder helt nära.  

Kom och njut av det goda livet på och vid sidan om de åtta banorna på Sveriges Golfkust. Var börjar du din golfsemester? Här får du veta mer om varje golfklubb och tips på vad du kan uppleva efter en skön dags spel. 

golfbana

 

TRUMMENÄS GOLFKLUBB

Golfbanan mitt i skärgården  

Har du drömt om att spela med havsutsikt från vartenda hål så blir det verklighet på Trummenäs Golfklubb. Och för att få ännu mer skärgårdskänsla kan du ta dig till banan med turistbåtarna som utgår från Karlskrona centrum, de lägger till vid Trummenäs brygga. Här finns restaurang, en korthålsbana (9 hål), ett stort träningsområde och dessutom både padel och footgolf.

Trummenäs GK

Saltö utsikt

  Besök oss på Trummenäs Golfklubb

 

Trummenäs golfklubb tipsar...

Här bor du bra och äter gott, vi har tipsen på upplevelserna i din närhet som förgyller ditt besök runt Trummenäs.

Selected filters:


 

 

 

SÖLVESBORGS GOLFKLUBB

Högt rankad med fantastiska vyer 

Svensk Golf rankar banan som 27:a i Sverige. Med torra spelytor nästan året om, magnifika tallkorridorer och fantastiska vyer över viken och staden på andra sidan bron bjuder Sölvesborgs Golfklubb på spelupplevelser utöver det vanliga. Här finns möjlighet att spela simulatorgolf, öva puttar på Himalaya-greenen och träna på 9-hålsbanan. Och en padelbana. Ny restaurang 2022, sju stugor och tio ställplatser för husbil/husvagn kompletterar utbudet. 

Sölvesborgs gk

Hälleviks havsbad mat

Besök oss på Sölvesborgs GK

 

Sölvesborgs golfklubb tipsar......

Här bor du bra och äter gott, vi har tipsen på upplevelserna i din närhet som förgyller ditt besök i Sölvesborg med omnejd.

Selected filters:


 

BOA GOLFKLUBB, OLOFSTRÖM

Miljöcertifierad parkbana i vackert landskap 

På Boa Golfklubb hittar du en omväxlande banlayout med hög finish – en lättpromenerad 18-håls parkbana i ett vackert blekingskt bok- och eklandskap med stenmurar och en å som bidrar till variationen. Greenerna håller en hög nivå och är jämförelsevis snabba. Klubben är miljöcertifierad och banan giftfri för gästernas, medlemmarnas och banpersonalens skull. På Boa GK är trivselfaktorn hög, tillgängligheten god och här finns restaurang och ställplats för husbil eller husvagn. Fina campingmöjligheter finns också på Halens camping och stugby. 

Boa GK

 

Astensmåla mat

Besök oss på Boa GK 

 

Boa golfklubb tipsar...

Här bor du bra och äter gott, vi har tipsen på upplevelserna i din närhet som förgyller ditt besök i Olofström med omnejd.

Selected filters:


 

KARLSHAMNS GOLFKLUBB

En klassiker vid Mörrumsåns strand  

 

Med sina 36 hål är Karlshamns Golfklubb den största anläggningen i Blekinge. Klubben grundades redan 1965. Den äldre 18-hålsbanan ligger vackert inbäddad i naturen och spelas mot slutet längs Mörrumsåns strand. På nya banan spelar du i blandad park- och skogsmiljö, med härliga utsikter. Det finns inget boende på klubben men en restaurang, Karlshamns Golfkrog. Det finns dessutom två padelbanor på klubbområdet. 

 

Karlshamns GK

Tjärö från ovan

Besök oss på www.karlshamnsgk.com

 

Karlshamns golfklubb tipsar...

Här bor du bra och äter gott, vi har tipsen på upplevelserna i din närhet som förgyller ditt besök i Karlshamn med omnejd.

Selected filters:


 

RONNEBY GOLFKLUBB

Banan med de vackra vyerna

Ronneby Golfklubb har en vacker natur med härliga vyer. Banan består av 18 hål där klubbhuset, med drivingrange och puttinggreen ligger precis utanför fören. Vår golfshop är ansluten till Golfstore och hos oss kan du förvänta dig god service med bra möjligheter till utprovning av klubbor med hjälp av Flightscope. Att tillhöra bra nätverk där det finns möjlighet för oss att utvecklas och vi är därför anslutna till Balance Golf som bygger på att skapa en skonsam sving som överför mycket energi i bollen. Vi strävar med andra ord att utveckla hela vår anläggning för att ge dig som medlem och gäst bästa möjliga service.

Ronneby GK

 Brunnsparken

Besök oss på Ronneby GK

 

Ronneby golfklubb tipsar...

Här bor du bra och äter gott, vi har tipsen på upplevelserna i din närhet som förgyller ditt besök i Ronneby med omnejd.

Selected filters:


 

LERÅKRA GOLFKLUBB

En bana för alla

På Leråkra kan du spela även utan grönt kort och du behöver inte förboka. Låg greenfee-kostnad och bra boendemöjligheter – dels i fyra fräscha tvåbäddsrum med vandrarhemsstandard, dels fyra ställplatser för husbil – stärker erbjudandet som en golfklubb för alla. Café och shop ligger i anslutning till klubbhuset.   

Leråkra GK

hantverkspizzor

Besök oss på Leråkra GK

 

Leråkra Golfklubb tipsar...

Här bor du bra och äter gott, vi har tipsen på upplevelserna i din närhet som förgyller ditt besök.

Selected filters:


 

CARLSKRONA GOLFKLUBB

Skärgårdsbana anno 1949 med Östersjöutsikt

 

Här spelar du golf i vacker skärgårdsmiljö i naturreservatet på Almö och ser Östersjön från närapå alla banans hål, och från restaurangen. Klubben, som är tredje äldsta i landet, erbjuder ett helhetskoncept med en trevlig klubbhusanläggning med restaurang, shop, fullutrustad sving-studio, bra träningsmöjligheter på rangen, träningsområde, båtbrygga, ställplats för husvagn och husbil, konferensrum, 30 & 50-bana, stugby med fyra stugor och ett 10-bäddshus. Carlskrona GK:s sextonde hål har utsetts till ett av Sveriges 100 bästa. 

Carlskrona GK

Kai i Karlskrona

Besök oss på Carlskrona GK

 

Carlskrona golfklubb tipsar...

Här bor du bra och äter gott, vi har tipsen på upplevelserna i din närhet som förgyller ditt besök i Karlskrona med omnejd.

Selected filters:


 

NICKLASTORP GOLFKLUBB

Utmanande för både kropp och tanke 

Nicklastorp är en familjär golfklubb med entreprenörsanda. Här finns passion för nytänkande och utveckling. Banan är utmanande både för kropp och tanke. På klubben kan du fylla på energi på Restaurang Nicklastorp och bo i vandrarhemmet gula huset med utsikt över 7:e green och 17:e och 1:a tee alldeles utanför sovrumsfönstren. 

Nicklastorp GK

lunch efter golfrundan

Besök oss på Nicklastorps GK

 

Nicklastorps golfklubb tipsar...

Här bor du bra och äter gott, vi har tipsen på upplevelserna i din närhet som förgyller ditt besök.

Selected filters:


 

 

Sveriges Golfkust