https://www.visitblekinge.se/populara-oar-i-blekinge
Dödsklippan på Tjärö. Ett populärt badställe på Tjärö i Blekinge.
Skärgårdstrafiken i Blekinge är en härligt upplevelse i sig
Skärgårdslivet på en ö i Blekinge. Paddling, vandring och äventyr.
Ta skärgårdsbåtarna ut till öarna i Blekinge, Sverige.

Populära öar i Blekinges skärgård

Söker du en riktigt härlig semesterpärla med roliga aktiviteter, total avkoppling och god mat? Då är Blekinges öar de perfekta platserna att spendera dina lediga dagar på. Naturen är orörd, vacker, lummig och grön, med ett spännande utbud av aktiviteter. Du kan vandra längs leder genom naturreservat och fågelskåda om du vill. Prova paddla kajak eller kanot, eller varför inte stå-upp-paddla på en bräda? Prova hoppa från den 12 meter höga klippan på Tjärö eller spendera natten i ett glampingtält på Tärnö.

Tjärö i Blekinge.
Blekinges skärgårdsöar kännetecknas av sin lummiga grönska (bild från Tjärö). Boka här - www.tjaro.com  

En unik skärgård

Visste du att Blekinge och Sverige har en av världens största skärgårdar? Om du letar efter ett riktigt äventyr med oförglömliga vyer och sevärdheter är tipset att resa igenom Karlskronas 1 650 öar, kobbar och skär. Här finns allt från saltstänkta klippor till härliga badvikar. Det är både enkelt och prisvärt att resa med de reguljära skärgårdsturerna. Välkommen att upptäcka Karlskrona skärgård - en perfekt destination om du vill ö-hoppa och leta äventyr!

Få en fin överblick, planera och ha med dig all reseinformation i din smartphone; Navigera med hjälp av Skärgårdstrafiken i Blekinge.

Skärgårdstrafiken i Karlskrona, Blekinge.
Skärgårdstrafiken i Blekinge erbjuder reguljära turer och möjlighet att ö-hoppa. 

Öar du inte får missa

- att besöka när du är i Blekinge

Tjärö är en skärgårdsidyll med både hotell och vandrarhem. Här kan du njuta av en måltid i restaurangen på gästbryggan. Under högsäsongen är gästhamnen full av båtar i olika storlekar och prisklasser, massor att titta på från din plats på bryggan.
Tjärö är ett perfekt sommarresmål för dig som älskar skärgårdslivet. Ön erbjuder liveuppträdanden med jämna mellanrum och du kan fira midsommar här!

 

Tidtabell och priser - Tjäröbåten

 

Åk till Aspö med bilfärjan eller med skärgårdstrafiken från Karlskrona. Bo på Aspö Lotstorn som erbjuder både stugor och skärgårdshotell med milsvid utsikt. Ön har en yta på knappt 8 kvadratkilometer med byarna Ryd, Bäck och Kroken. Låna cyklar på Aspö Lotstorn och upptäck den vackra ön i din cykeltakt. 

Passa på att besöka Kustartilleriets museum på den västra halvan av ön, och på öns östra kust finns Drottningskärs kastell med en restaurang.

 

Hitta tidtabell här - Aspöfärjan

 

Tärnö ligger i det yttersta havsbandet och är den största av öarna i Hällaryds skärgård utanför Karlshamn. Från öns högsta punkt, Drakaberget, kan du se mer än halva Blekinges kust. Klippans namn? Det kommer från urholkningar som folk för trodde var märken efter draken som sades bo där.

Ön är ett naturreservat och trafikeras sommartid av reguljära båtturer från Karlshamn och Matvik. Ön erbjuder fina möjligheter till vandring och bad.

 

Boka boende här - Destination Tärnö

 

Ta en båttur ut till Karlshamns Kastell, en ö-fästning från 1600-talet då danska fejder utspelades. Ön är ett spännande resmål och kan nås dagligen under sommaren genom en båttur från Karlshamns skärgårdsterminal. Upplev historiens vingslag inom murarna. Det är inte svårt att föreställa sig de strider som utspelats här. Använd din fantasi och utforska denna historiska pärla som emellanåt används för utomhusteater.

 

Läs mer om - Kastellet

 

Gör dig redo för ett oförglömligt äventyr till den mytomspunna ön Hanö. Över 30 000 personer besöker ön varje år. Denna magiska plats har fängslat besökare  med sin vackra natur, legendariska fyr och märken från en drake som sägs ha landat här. Naturfenomenet Bönsäcken, stenar som formats av hav och vind, är spännande att uppleva. Hanös skönhet kommer trollbinda dig  - så glöm inte att ta med kameran, sevärdheterna är många.

 

Följ med på - En rundtur på Hanö

 

Du kan utforska Blekinges största ö, Sturkö, genom att cykla och besöka dess kaféer. På ön finns vackra badvikar och fina fiskevatten samt två naturreservat. På Västra Skällön hittar du Skällöbron och en imponerande runsten från sen vikingatid. Det andra naturreservatet, vid Uttorp, är större och mer populärt, med markerade vandringsleder, vindskydd, torkskjul och grillplatser. På sensommaren och hösten kan du beundra Ljunghedens vackra lila nyans. På en solig dag kan du njuta av den fantastiska utsikten från ön.

 

Läs mer om - Sturköpendeln

Skärgårdslycka

- med fler besöksmål i Karlskrona skärgård.

 

Gå ombord på Flaggskär vid Handelshamnen i Karlskrona och ta båten till Hasslö. Njut av saltstänkta klippor och vackra badvikar, till fots eller på cykel. Vill du ha fler tips och råd hur du smartast utforskar Karlskrona skärgård - Trummenäs, Sturkö och Hasslö, går det bra att kontakta Karlskrona Turistbyrå som guidar dig.

 

TIPS PÅ VÄGEN

Delar av Hasslö är som Hawaii. Fantastiska miljöer och magiska solnedgångar. Den årliga och populära Hasslöfestivalen är också ett hett tips! Genuint, äkta och blomstrande evenemang som fångar upp Blekinge i sin essens.

 

Fika och mat på - Sjöboden, Hasslö

 

Torhamn är en riktig pärla och ligger öster om Karlskrona. Här är fågelskådningen känd både nationellt och internationellt. Det finns också fornlämningar och vacker natur. Finns det något bättre sätt att uppleva detta mer än en dagsutflykt?

 

TIPS PÅ VÄGEN

Längs vägen till Torhamn finns två naturreservat, lätta att nå med både bil och buss. Här får du uppleva vackra ekar.

 

Läs mer om - Torhamns Udde

 

Hamnen i Sandhamn byggdes som en fiskehamn i slutet av 1950-talet. Hamnen ligger i Sandhamsviken, i Torhamn, på den sydligaste punkten av Blekinges vackra östkust. Hamnen är väl skyddad och infarten är enkel med tre stora kajer varav den innersta fungerar som en gästhamn. Här kan du fylla på diesel, få tillgång till färskvatten och el. Längs kajen för förtöjning finns ett café och en restaurang. Det finns också toaletter, duschar och en tvätt. Behöver du båttillbehör eller verkstad finns det också.

 

TIPS PÅ VÄGEN

Vill du ta en runda på cykel finns det att låna, utan kostnad. Det finns också trådlöst wifi. Vill du investera i en egen båt, då kan du göra en affär här. Dessutom servar verkstaden de flesta märken av båtar.

 

Hitta ställplats här - Sandhamn Marine

 

Selected filters: