Aspö i Blekinge

Upplev idylliska Aspö i Karlskrona skärgård

Upplev en fridfull ö med rik historia mitt i Karlskrona skärgård

Aspö, en ö fylld med spännande historiska besöksmål som väntar på att bli upptäckta av dig. Ön är perfekt för cykelturer med sin idylliska småvägar, kantade av syrenbuskar som fyller luften, med sin doft när de står i full blom, under den tidiga sommaren. Cykelturerna leder dig till längs förtjusande vägar och mysiga platser, med fina badklippor, charmiga gallerier och ateljéer och caféer.

Med ett befolkningstal på ungefär 555 åretruntboende som fördubblas under sommaren, utlovar Aspö en livlig men ändå lugn tillflykt.

Aspö - En skärgårdsidyll i Blekinge
En skärgårdsidyll i Blekinge - från skärgård till lummig vildmark.
 

Måste-besöka på Aspö

Drottningskärs Kastell

Bland öns unika sevärdheter är 1600-tals Drottningskär Kastell, som är ett mästerverk av svensk fortifikationsarkitektur, komplett med en bevarad arkitektur av vallgravar och kanoner. Kastellet är en del av världsarvet, och står som ett komplett och välbevarat försvarsverk från Sveriges storhetstid.

Drottningskärs katell på Aspö i Blekinge
Drottningskärs kastell, ett unikt och lättillgängligt besöksmål på Aspö.
 

 

Militärmuseum

Rörligt kustartilleri

Ett annat fascinerande besöksmål på Aspö är Militärmuseet för Rörligt Kustartilleri, som visar på en unik samling av militärutrustning. Samlingen förklarades 2005 av en statlig utredning så unik att den inte fick skingras. Museet består av en inomhus- och en utomhusutställning, och erbjuder även ett litet café-hörn med glass, kaffe, kakor och kalla drycker.

Läs mer här - www.kustartilleri.se och Facebook

 

 

 

Aspö Kyrka

En historisk juvel. För de som älskar historia och arkitektur är Aspö Kyrka ett måste. Denna ståtliga tegelkyrka från 1891 är inte bara en plats för stillhet och reflektion utan också ett arkitektoniskt mästerverk. Ta en stund att beundra kyrkans vackra design och dess plats i öns kulturella arv. Läs mer om Aspö Kyrka via Riksbebyggelseregistret

 

Aspö kyrka i Blekinge
Aspö kyrka.

 

Njutningsfulla Aspö

Aspös naturliga skönhet är enastående. Öns frodiga skogar är ett hem för en mångfald av djurliv, inklusive rådjur, harar och olika fågelarter. Öns kuster erbjuder utmärkta möjligheter för fågelskådning och få en skymt av sälar som ligger och solar sig. Utforska vandringslederna som slingrar sig genom ön och upptäck utsiktsplatserna som erbjuder fina vyer över skärgårdens landskap.

Solsäkra Blekinge, njutnigsfull med picknick

För dig som älskar att solbada finns flera orörda sandstränder som inbjuder till avkoppling och solbad. Att bada i det klara vattnet och bygga sandslott med nära och kära är en avkopplande upplevelse att dela tillsammans.

 

Cykla på Aspö

Aspö har ett omfattande nätverk av cykelvägar genom grönskande skogar, och längs med havet. Stanna för en paus och picknick för att verkligen njuta av omgivningen. Upptäck glädjen att uppleva de pittoreska miljöerna och ge dig ut på Aspös fridulla vägar och stigar.

Ta en cykelutflykt till Glasserian i på Aspö

 

 

Aspö Lotstorn

Ett unikt skärgårdsboende med panoramautsikt

Med en magisk utsikt som följeslagare året runt, bjuder detta lotstorn in till en vistelse utöver det vanliga. Blicka ut över strandängar, badplatser, solnedgångar och skärgårdslivets charm. Här bor du med en 360-gradersutsikt över det omgivande havet och skärgården.

Tornet, som en gång i tiden byggdes som en utkikspost under andra världskriget, har idag omvandlats till ett boende med fem charmigt inredda rum. Varje rum är döpt efter en fyr som syns från fönstret och erbjuder all komfort du kan önska, inklusive sköna resårsängar och eget badrum. Från tornets utkiksplats kan du njuta av en spektakulär vy över skärgården, och vid klart väder sträcker sig sikten ända till Utklippan.

Starta dagen med en frukost i den intilliggande byggnaden och avsluta den med avkoppling i trädgården eller en utflykt runt ön.

Aspö Lotstorn i Blekinge
Låt Aspö Lotstorn bli utgångspunkten för ditt nästa äventyr i Blekinges skärgård.

 

Aspö Lotstorn Café

Upplev det lokala köket med en god lunch eller fikastund medan du sveper blicken över skärgården och  det oändliga havet, antingen på Aspö Lotstorn Café eller restaurangen på Drottningskärs kastell.

Café och restaurang på Aspö Lotstorn och Drottningskärs kastell
Innergården på Drottningskärs kastell

 

 

Res med Aspöfärjan

Navigera enkelt mellan Karlskrona och Aspö med digital tidtabell i din mobil

Upptäck den smidigaste vägen att hålla koll på Aspöfärjans tider direkt från din mobil! Den digitala tidtabellen på www.aspofarjan.se är alltid uppdaterad. Aspöleden, en vital förbindelse mellan Karlskrona och den idylliska ön Aspö i Karlskrona skärgård, erbjuder regelbunden trafik med en överfartstid på endast 25 minuter över en sträcka på 6700 meter.

Med färjor som avgår regelbundet genom hela dagen – från tidiga morgontimmar till sena kvällen – är det enklare än någonsin att utforska det vackra Blekinge skärgårdslivet eller navigera din dagliga pendling.

Ta Aspöfärjan till Aspö, Blekinge
Besök www.aspoleden.se för den fullständiga tidtabellen.

 

Ö-hoppa till Aspö

I Karlskrona skärgård får du både ett äventyr och avkoppling. Här är du omringad av klara vatten och oändliga horisonter. Med Skärgårdstrafiken kan du ö-hoppa och upptäcka nya spännande besöksmål. Gå till reseinformationen för Skärgårdstrafikens destinationer och tidtabeller - Fisktorget - Kastellet - Tjurkö

Ö-hoppa till Aspö med Skärgårdstrafiken  - Få all reseinformation här

 

Selected filters: