Aspö Lotstorn på Aspö i Blekinge med milsvida utsikter över Blekinge Skrägård
Utforska Aspö i Blekinge med Drottningskärs Kastell som huvudmål
Drottningskärs Kastell på Aspö, Karlskrona, Blekinge - Ett perfekt utflyktsmål för familjen

Upplev idylliska Aspö

En fridfull ö i Blekinge skärgård

Längtar du efter en lugn tillflyktsort långt borta från vardagens stress och press? Då behöver du inte leta längre än till Aspö, som är en förtrollande ö mitt i Karlskrona skärgård. Kom och upplev öns naturliga skönhet, den rika historien och de stillsamma upplevelserna som väntar dig. Så packa dina väskor och följ med i vår guide inför din egen tur till Aspö!

Aspö är en en orörd oas för dig som är naturälskare, gillar historiska besöksmål och leta äventyr. Aspös fridfulla atmosfär gör ön till en dold skatt som ligger på mångas bucketlist.

 

Drottningskärs kastell, Aspö i Blekinge

 

 

Så tar du dig till Aspö

Att nå Aspö är ett trevlig äventyr i sig. Du kan ta Aspöfärjan från Karlskrona, som erbjuder regelbundna avgångar till ön under hela året. Resan i sig bjuder på fantastiska vyer över skärgården och ger dig en glimt av paradiset som väntar.

Ta färjan till Aspö i Blekinge

Den gula Aspöfärjan som tar dig till Aspö.

 

Drottningskärs kastell

Aspö har en fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till vikingatiden. Öns strategiska läge gjorde ön till en betydelsefull sjöfartshub under forntiden. Idag kan du utforska resterna av detta förflutna, inklusive gamla hällristningar och historiska landmärken som berättar om svunna epoker.

Upplev en spännde familjeutflykt på Drottningskärs Kastell, på Aspö i Blekinge.
Njut av en mysig familjeutflykt och unna er en stund tillsammans på Aspö i Blekinge.

 

Besök Drottningskärs kastell som är ett intressant historiskt besöksmål och erbjuder en upplevelse utöver det vanliga. Det är en välbevarad fästning som ger en unik inblick i militärhistorien och arkitekturen från den tiden. Utforska de olika delarna av fästningen med vallar, bastioner och underjordiska gångar. Här kan du får du en djupare insikt om fästningens historia och dess betydelse att skydda den närliggande staden Karlskrona.

Utsikten från Drottningskärs kastell över skärgården är enastående. Njut av skönheten medan du promenerar på fästningens vallar och tar in den friska luften. När du sedan är redo för en paus kan du äta en god lunch i restaurangen på Kastellet.

Fika och lunch på Drottningskärs Kastell, Aspö, Karlskrona, Blekinge
Fika eller lunch, du bestämmer på Drottningskär Kastells restaurang.

 

Njut av en räksmörgås på Drottningskärs Kastell, på ön Aspö i Blekinge.
Njut av en god räksmörgås på Drottningskärs Kastells restaurang.

 

 

 

Njutningsfulla Aspö

Aspös naturliga skönhet är enastående. Öns frodiga skogar är ett hem för en mångfald av djurliv, inklusive rådjur, harar och olika fågelarter. Öns kuster erbjuder utmärkta möjligheter för fågelskådning och få en skymt av sälar som ligger och solar sig. Utforska vandringslederna som slingrar sig genom ön och upptäck utsiktsplatserna som erbjuder fina vyer över skärgårdens landskap

 

Sol, sand och lugn

För dig som älskar att solbada finns flera orörda sandstränder som inbjuder till avkoppling och solbad. Att bada i det klara vattnet och bygga sandslott med nära och kära är en avkopplande upplevelse att dela tillsammans.

 

Fiska på Aspö

Om du gillar att fiska finns det flera platser för dig som är fiskeentusiast. Oavsett om du föredrar att fiska från land eller ta en båt ut till lite djupare vatten.

 

Charmigt boende

Under din vistelse på ön kan du välja mellan charmiga boenden som passar allas olika behov. Välj boende bland mysiga stugor med havsutsikt till högt upp i Aspö Lotstorn eller  Drottningskärs vandrarhem.På Aspö finns också en bekväm lösning för dig som reser med husbil, husvagn eller tält. Under sommarmånaderna erbjuder Aspö Folkets Hus en obemannad campingplats med el och service. Här kan du parkera din husbil och njuta av en avkopplande vistelse i den vackra omgivningen. För dig som inte vill ta med husbilen finns möjlighet att lämna den på en ställplats i Karlskrona hamn. Då kan du istället utforska Aspö till fots eller på cykel.

Övernatta med milsvid utsikt på Aspö Lotstorn, Karlskrona, Blekinge

Övernatta med milsvid utsikt på Aspö Lotstorn, Karlskrona, Blekinge

 

Cykla runt på Aspö

- en naturskön upplevelse

Aspö är verkligen en pärla för cyklister. Med sina vackra vägar och natursköna omgivningar blir cykelturen på ön en fröjd för både kropp och själ. Här kan du i lugn och ro utforska öns alla hörn och upptäcka dess gömda skatter. Oavsett om du är en erfaren cyklist eller bara cyklar för nöjes skull, finns det något speciellt att upptäcka Aspö på två hjul.

Cykla på Aspö i Blekinge

En av fördelarna med att cykla på Aspö är friheten att välja din egen rutt. Ön har ett väl utvecklat nät av cykelvägar och småvägar som leder genom frodiga skogar och längs pittoreska kuststräckor med möjligheten att välja en kortare eller längre cykeltur. Stanna till för en picknick och bara njut!

 

Aspö Kyrka - Ett historiskt mästerverk

Aspö Kyrka är en pärla för alla historia- och arkitekturälskare. Denna vackra tegelkyrka byggdes år 1891 och har en charmig och fridfull atmosfär. Unna dig en stund av eftertanke och lugn när du besöker denna historiska byggnad, och beundra dess unika arkitektur. Kyrkan är ett vackert exempel på arkitektur från slutet av 1800-tdalet och har en speciell plats i Aspös hjärta.

 

Museum för Rörligt Kustartilleri - Dyk Ner i Historien

Om du är intresserad av militärhistoria och teknologi, så är "Museum för Rörligt Kustartilleri" ett måste-besök på Aspö. Här kan du lära dig om den fascinerande historia och utvecklingen av kustartilleriet. Utforska utställningar med artefakter och information som ger dig en inblick i Sveriges försvarshistoria. Detta museum är både spännande och lärorikt för både barn och vuxna.

 

Aspö Havsbad - Sol och Bad i Naturskön Miljö

Vill du koppla av och njuta av solen och havet? Då är Aspö Havsbad platsen för dig. Med sin orörda strand och det klara vattnet är det en perfekt plats för att sola, bada och kanske till och med ta ett uppfriskande dopp. Packa med en picknick och njut av en avkopplande dag vid havet. Aspö Havsbad erbjuder en lugn och naturskön miljö som kommer att fylla din dag med ro och njutning.

Aspö kan vara en liten ö, men dess skatter är många och varierade. Utforska dess kulturella och historiska pärlor, njut av det vackra landskapet och låt dig svepas med av den avslappnade atmosfären på stranden. Det är en plats där du kan upptäcka nya äventyr och skapa minnen som varar för alltid.

 

Selected filters: