Boende i Karlskrona

Karlskrona är en stad på vatten och ligger mitt i skärgården. Det gör att du kan bo precis som du vill - på en ö, havscamping, vandrarhem eller hotell. Du kan bo på Bed and Breakfast eller hyra en egen stuga. Om du kommer med båt finns det flera fina gästhamnar att lägga till vid. I Karlskrona kan du sova gott på ditt sätt!

 

 

5 unika boenden

 
1. Aspö Lotstorn

Bo på Aspö Lotstorn med utsikt över alla 4 väderstreck. Allra högst upp ligger utsiktsrummet, hela 33 meter över havet. Där kan du se ända till Utklippan som är den allra yttersta ön i Karlskrona skärgård. Ta Aspöfärjan som avgår från Handelshamnen från Karlskrona, en resa som tar 25 minuter och är kostnadsfri.

 

2. Scandic Karlskrona

Här vaknar du upp mitt i centrum med havet precis intill, och desstuom med vackra vyer. Det finns båtplatser, parkeringsplatser och gångavstånd till tåg och flygbuss.

Utsikt från Sandic Karlskrona
Utsikt från Scandic Karlskrona.

 

3. Skärva Herrgård

Skärva herrgård är ett lantställe som uppfördes på fastlandet i ett led att utveckla en uppbyggnad av rikets flotta. Det är ett av Karlskronas mest sällsynta arkitektoniska verk. Herrgården är ett exempel på den naturromantik som rådde under slutet av 1700-talet och är belägen i några av Blekignes mest ostörda kulturlandskap.

Naturen kring Skärva Herrgård i Blekinge
Närmiljöerna runt Skärva Herrgård.

 

4. Pensionat Stensvik

 

5. Dragsö camping

 

 

Båtgäster

Det finns många ställen att lägga till med båten i Karlskrona skärgård. För dig som söker bekvämlighet rekommenderas gästhamnar med blå flagg.

Gästhamn i Kristianopel
Gästhamnen i Kristianopel.

 

Här hittar du alla - Gästhamnar i Karlskrona