Segelbåt från ovan i Karlskrona skärgård

Karlskrona skärgård

Karlskrona skärgård är Sveriges sydligaste skärgård och norra Europas närmaste skärgård. Här kan du som besökare leva skärgårdslivet fullt ut. Prova att ö-hoppa med Skärgårdstrafiken, paddla och bo över på en ö eller boka en guidad tur för att utforska till exempel utforska Kungsholms Fort.

Visste du förresten att "Lilla Hawaii" ligger utanför Karlskrona? Ön heter egentligen Hasslö men känns som Hawaii, fast med en svensk touch förstås. Passa även på att utforska Blekinges största ö Sturkö som har massor av utflyktsmål. Sveriges sydostligaste ö-grupp Utklippan erbjuder boende, restaurang och bar. Här kan du prova på sälsafari och simma med sälar om du vill.

Gillar du att cykla är Aspö suveränt att semestra på. Här kan du bo högt upp i ett lotstorn - Aspö Lotstorn, besöka Drottningskärs kastell och ett museum för Rörligt Kustartilleri. Kanske kommer du hitta den platsen som för alltid kommer att bli ditt smultronställe. Välkommen att upptäcka Karlskrona skärgård!

 

 

Ö-hoppa

Skärgårdsbåtarna finns på flera ställen i Karlskronas skärgård. En och samma ö kan angöras flera gånger under samma dag av flera olika båtar. Det gör att du kan kombinera båtturerna som du vill och upptäcka hela Blekinges skärgård. Via Blekingetrafikens skärgårdstrafik hittar du en bra översiktskarta och fullständig information om alla båtturer.

Tips! Åk med en ombyggda ångbåten M/F Axel till Nättraby. Färden går under prunkande lövverk uppför den idylliska Nättrabyån. Båtturen tar cirka 4,5 timme. Gå till sidan här - Skärgårdstrafiken

Skärgårdsturer i Karlskrona skärgård
Skärgårdstrafiken i Karlskrona.

 

 

Skärgårdsbiljett

Att resa ut i skärgården är enkelt. Välj ditt bryggstopp och köp din biljett när du hoppar ombord på båten. Reser du från Fisktorget köper du din biljett i informationskiosken innan du går ombord. Du kan betala med swish, kontanter eller bankkort. Blekingetrafikens sommarkort gäller i skärgårdstrafiken. Det är ett förmånligare resekort så kolla upp om det kan vara en idé.

Läs mer om priser och biljettsystem på - Blekingetrafiken

Båtcharter i Karlskrona Skärgård via Sandhamn Marine
Sandhamn Marine, när du vill skräddarsy din skärgårdsupplevelse.

 

 

Kustvägen

- mellan Torhamn till Kristianopel

Njut av turen längs kustvägen och stanna för att spana efter sälar vid Abrahamsängar eller prova på kustfisket. Missa inte de gårdsbutiker, caféer och gårdsmejerier, konsthanverk och små butiker som finns längs vägen. I Sandhamn hittar du en populär ställplats, gästhamn, marina, fiskecamp och restaurang. Det finns också fina cykelvägar i området du kan ge dig ut på.

Pelles Sjöbod i Blekinge
Cyklar uthyres med god service på Pelles Sjöbod.

 

Cykelvägar i Karlskrona
Fina cykelvägar genom landskapet.
 

 

Gästhamnar

Det finns många ställen att lägga till med båten i Karlskrona skärgård och för dig som söker bekvämlighet rekommenderas gästhamnar med blå flagg. "Blå flagg" innebär en gästhamn som är välskött, miljömedveten, har hög servicenivå, är informativa och erbjuder en hög säkerhet.

Gå till lista och karta över - Gästhamnar i Karlskrona

Kristianopel Gästhamn
Gästhamnen i Kristianopel.

 

Läs mer här - Öar & Skärgård

Besöksmål

- & sevärdheter i Karlskrona skärgård

 

Selected filters: