Upplev charmiga Kristianopel tillsammans med familjen
Cykla i charmiga Kristianopel

Kristianopel - en historisk kustpärla

Kristianopel, en kustpärla belägen i nordöstra Blekinge, bär på en rik historia som sträcker sig tillbaka till år 1603 då den danske kungen Christian IV grundade staden. Som en gång en viktig gränsfästning och Nordens första renässansstad, är Kristianopel idag en populär destination för besökare som vill uppleva den unika historia och natursköna orörda miljön. Här är några tips för din resa till Kristianopel:

 

Sevärdheter i Kristianopel

 • Kristianopels Ringmur - Utforska den kilometerlånga stadsmuren med sina bastioner och njut av en hisnande utsikt över staden och havet.
 • Kristianopels Kyrka -  Besök den vackra kyrkan som är byggd i nordisk renässansstil och fascineras av den imponerande kungastolen, skapad för den danske kungen Kristian.
 • Kristianopels Aktiviteter & Evenemang - Lär dig om stadens fascinerande historia från grundandet till idag genom olika utställningar om bland annat stadens befästningar, hantverk och handel.
 • Kristianopels Hamn - Ta en promenad längs hamnen och njut av synen av fiskebåtar, avnjut en god glass eller fika på ett mysigt café.
 • Naturreservatet Högasand - Upptäck natursköna Högasand strax utanför Kristianopel, perfekt för vandring.

Tips - Vandra i Kristianopel

Bo & uppleva i Kristianopel

I Kristianopel finns något för alla. Välj mellan att bo på camping, i gästhamn, stugor eller i charmiga B&B. Ta en avslappnande promenad längs den historiska ringmuren och njut av fantastiska vyer över Ölands södra udde.

Selected filters:

Evenemang i Kristianopel

Kristianopel är värd för en rad evenemang som berikar din vistelse

Selected filters:

Barnens äventyr i Kristianopel

 • I Kristianopel finns det gott om spännande och lekfulla upplevelser för barnen att njuta av. Här är det naturen och den historiska miljön som står i fokus, vilket skapar en unik och kravlös atmosfär.
 • Ta med hela familjen på en rolig utflykt till platser som berättar historien om denna charmiga by. Sätt er på kanonerna i hamnen eller vid kajen, där folklivet flödar och spännande berättelser finns att upptäcka.
 • Ge er ut på en vandring längs muren och njut av den fantastiska utsikten samtidigt som ni leker och utforskar.
 • För att svalka er under sommardagarna kan ni ta ett uppfriskande dopp från piren och sedan utmana varandra i en omgång minigolf på campingen.
 • Ett av de mest spännande äventyren för barnen är att besöka naturreservatet Högasand. Där kan ni tillsammans åka kana nerför sandkullarna, springa fritt och bygga magnifika sandslott.

Selected filters:

Vandra i Kristianopel

Gör dig redo för en äventyrlig dag i naturens och historiens tecken. Vandringsturen i Kristianopel är 10,2 km lång och tar dig längs den orange markerade leden som är en del av den berömda Blekingeleden och ARK56.

 1. Starta din tur i byn, där du kan vandra längs den imponerande ringmuren och utforska Kristianopels charmiga kyrka från 1600-talet. Missa inte att kika in i de mysiga små butikerna och handelsbodarna för unika fynd.
 2. Unna dig en välförtjänt paus på Café Sött & Salt eller njut av en måltid vid Hamnkrogen i Kristianopel Resort, där du kan absorbera den avkopplande havsutsikten.
 3. Fortsätt din vandring till det fascinerande naturreservatet Högasand. Upptäck områdets unika sanddyner och majestätiska tallar som bjuder på en oförglömlig naturupplevelse.
 4. Ladda ner ARK56-appen för att lära dig mer om Kristianopels och Bröms spännande historia. Använd den digitala kartan för att navigera säkert och informativt genom landskapet.
 5. Avsluta din vandring vid Fredstenen i Bröms, en historisk plats som markerar en betydelsefull del av regionens historia.

 

 • Ladda ner ARK56-appen före din vandring.
 • Packa vatten och snacks, och klä dig i bekväma vandringskläder och skor.
 • Glöm inte kameran för att föreviga de vackra vyerna och speciella ögonblicken under turen!

 

📅 När: Välj en dag med fint väder för den bästa upplevelsen.
📍 Var: Starta vid Kristianopels centrum.

 

Anslut till naturen och historien i Blekinge genom denna unika vandringsupplevelse. Dela gärna dina bilder och upplevelser från turen med oss genom att använda hashtaggen #KristianopelVandring 📸🌲