Cykla i charmiga Kristianopel
Upplev charmiga Kristianopel tillsammans med familjen

Kristianopel - en historisk kustpärla

Endast en halvtimmes bilresa från Karlskrona  hittar du Nordens första renässansstad - en idyllisk oas för hela familjen. Denna solsäkra pärla är verkligen ett smultronställe!

Här möts du av charmiga butiker, lockande restauranger och älskade caféer. Boendet är lika variationsrikt som dina valmöjligheter - på campingen, i gästhamnen, i stugor eller i mysiga rum på bed & breakfast. Lämna bilen bakom dig och utforska de små trähusen, där trädgårdarna dignar av blommande rosor. Ta in dofterna av både blommor och hav. Slå dig ner på en bänk i hamnen och njut av den panoramautsikt som sträcker sig över vattnet, där du kan skymta Ölands södra udde i horisonten.

För en unik perspektiv av byn kan du promenera längs den mäktiga gamla ringmuren. Utsikten är helt magnifik! Upptäck Kristianopel idag och ge dig själv en oförglömlig upplevelse i denna idylliska pärla.

Boka din resa nu och låt äventyret börja!

Kristianopels kyrka och charmiga små trähus.
Kristianopels kyrka.

 

 

 

 

Att se och göra i Kristianopel

Besök den vackra gamla kyrkan med fin akustik byggd i nordisk renässansstil. De snedvinkliga gavlarna på kyrkan har en gång följt sträckningen av stadens gator. Kungastolen i kyrkan är en spännande inredningsdetalj, byggd för danska kung Kristian. Kyrkan ligger intill havet, nära campingen, butiker och restauranger.

Selected filters:

Barnens äventyr i Kristianopel

I Kristianopel finns det gott om spännande och lekfulla upplevelser för barnen att njuta av. Här är det naturen och den historiska miljön som står i fokus, vilket skapar en unik och kravlös atmosfär.

Ta med hela familjen på en rolig utflykt till platser som berättar historien om denna charmiga by. Börja med att sitta på kanonerna i hamnen eller vid kajen, där folklivet flödar och spännande berättelser finns att upptäcka. Ge er ut på en vandring längs muren, och njut av den fantastiska utsikten samtidigt som ni leker och utforskar.

För att svalka er under sommardagarna kan ni ta ett uppfriskande dopp från piren och sedan utmana varandra i en omgång minigolf på campingen. Ett av de mest spännande äventyren för barnen är att besöka naturreservatet Högasand. Där kan ni tillsammans åka kana nerför sandkullarna, springa fritt och bygga magnifika sandslott.

 

Kristianopel - med mysiga badplatser för hela familjen.
Det finns badplatser överallt i Kristianopel, så det finns gott om möjligheter att hoppa i vattnet och ha skoj.

Ge dina barn en oförglömlig upplevelse i Kristianopel. Boka er familjeutflykt idag och låt äventyret börja!

 

 

Fredsstenen i Bröms

En annan höjdpunkt att beskåda på egen hand är Fredsstenen i Bröms, rest till minnet av den historiska freden i Brömsebro år 1645. Det är ett viktigt monument som påminner oss om det förflutna och dess betydelse för regionens utveckling.

Fredsstenen i Bröms - En historisk sevärdhet i Blekinge

En historisk sevärdhet.

Karta över Kristianopel

Hitta till alla aktiviteter, besöksmål, boenden och sevärdheter här

 

Selected filters: