Tjärö i Blekinge

Skärgårdspärlan Tjärö

Äntligen lediga dagar! Ta tillfället i akt och bara sitta ner på en solvarm kliippa och titta ut över den vackra skärgården. Ströva fritt eller vandra längs de två leder som låter dig upptäcka hela ön. En av sträckorna går norrut genom en mer kuperad terräng över klipporna medan den andra tar dig genom lövskogen. Hela ön är ett naturresevat med en spännande flora och ett rikt fågelliv, så bara ta in upplevelsen.

Det är en härligt befriande känsla när båten sakta glider in i gästhamnen på Tjärö, lugnet bara infinner sig. Bara njut, du är i Blekinge!

 

Att göra på Tjärö

Ta med din fiskeutrustning och prova fiskelyckan efter mört eller gädda. Paddla i den lummiga skärgården, det finns både kanot och kajak att hyra. Ta med dig en picknickkorg och gå iland på en udde eller ö för att njuta av det goda. Ät en nygräddad våffla eller ta en glasspaus på bryggan innan det är dags att göra i ordning sig inför kvällens restaurangbesök. Ibland kan det var skkönt att fortsätta eftermiddagen och kvällen med ett bastubad. På Tjärö finns en vedeldad bastuflotte vid en boj en bit ut i vattnet du kan hyra. Vill du hellre vara på torra land? Det finns en bastu där med.

Mer kul att göra...

Visste du att det finns en tolv meter hög klippa - Dödsklippan - att dyka eller hoppa ifrån? Vågar du anta utmaningen? Det kan ju vara värt att nämna att allt sker på egen risk men det är många som har fått en adrenalinkick här. Vill du ha ett insidertips? Ta på strumporna innan du hoppar, det svider mindre under fotsulorna vid nedslaget då.

 

Boka boende

På Tjärö finns det dubbelrum, flerbäddsrum eller en alldeles egen stuga att hyra vid havet. Boendet är i 1700- och 1800-talsmiljö med charmiga röda stugor och vita knutar på. Alla husen ligger idylliskt i en liten by mitt på ön. Det finns även rum för 1-6 personer om du skulle behöva det. 

Säkra sommarens semesterboende på Tjärö Hotell & Vandrarhem redan nu, sen kan du planera semestern i lugn och ro.

 

Fika, lunch & middag

På Tjärö är verkligen maten i fokus, det serveras enkla rena smaker som är omsorgsfullt tillagat. Ekologist och näringsrikt från morgon till kväll, frukost, lunch och middag. I gästhamnen kan du fika på nygräddade våfflor med sylt och grädde eller en god glass och kaffe. Vill du stärka upp ditt förråd, värdefullt om du kommer med båt, finns en butik som säljer precis det du behöver.

@tjaroblekinge på Instagram

Our instagram
Kvällen bjuder på 20° i vattnet vid Anricks brygga. Kom ut till oss på Tjärö för ett välgörande dopp i det stora blå!
Our instagram
Här har vi det toppen, alla vi barn i Bullerbyn!
Our instagram
Solen skiner alltid* på Tjärö! *undantaget när det är molnigt eller natt. #tjärö #tjaro