Pelles sjöbod i Blekinge

Stenshamn & Utlängan

Njut av en dagstur i Blekinges östra skärgård

Ta en paus från vardagen och ge dig ut på en äventyrlig dagstur till de natursköna öarna Stenshamn och Utlängan. Dessa pittoreska pärlor i Blekinges östra skärgård lockar med sina orörda stränder, rika natur och fridfulla atmosfärer.

I Stenshamn och Utlängan kan du vandra längs kusten eller slappna av på någon av de idylliska stränderna. Genom vandringar kan du utforska Utlängans rika odlingshistoria och fågelliv genom vandringar på de markerade stigarna.

Upplev äkta skärgårdsliv och skapa minnen för livet med din familj och vänner!

Bada och vandra i Stenshamn och Utlängan, en ljuvlig skärgårdsmiljö i Blekinge.
Gästhamnar och vandringsleder på Stenshamn och Utlängan
 
 

Pelles sjöbod

Kiosk och "take away"

Via Pelles Sjöbod får du insiktsfulla tips för att få ut det mesta av din tid på öarna. Handla guidebladet och få med dig en detaljerad information om öarnas historia, sevärdheter och aktiviteter. Sjöbodens kunniga team är en bra källa när du ska upptäcka Stenshamn och Utlängan. Hyr en cykel från och ge dig ut på ett eget äventyr med stopp för uppfriskande simturer eller sälskådning längs vägen. Avsluta din dag med en smakfull fika eller lunch med lokala delikatesser och förfriskningar, det kommer att göra din skärgårdsupplevelse komplett.
 

Stenhamns och Utlängan, Blekinge
Uppfriskande glass, kaffe eller hyr en cykel. Få tips om utflyktsmål och smultronställen. Pelles sjöbod är ett nav i Stenshamn.
 

Sov under stjärnorna

För dig som gillar äventyr finns möjligheten att övernatta i ett tält på det öppna landskapet

Unna dig en natt under öppen himmel och låt dig svepas iväg av naturens lugn. På Utlängan och Stenshamn finns det gott om plats för tältning, där du kan komma nära det flacka landskapet och njuta av stillheten. Vid behov av skydd finns det enbuskar som kan erbjuda ett välkommet skydd mot vinden. Läs mer här - Utlängan & Stenshamn

Sov under stjärnorna på Stenshamn och Utlängan i Blekinge.
En natt under den öppna himlen är en gåva till själen. Låt naturen omsluta dig och bjuda in dig till en fridfull tillflyktsort.

 

Bra att veta

I skärgården kan det finnas eldningsförbud, så var noga att uppdatera dig om aktuell information från Länsstyrelsen. Friskt vatten finns vid gästhamnen i Stenshamn. Väljer du att tälta tillåter Allemansrätten det för ett par eller tre tält under kortare tid.

Ströva på Utlängan

Ge dig ut på ett äventyr längs strövstigen på nordvästra Utlängan! Med en sträcka på cirka 3,5 km genom terrängen bjuder denna väg in till en dag fylld av kunskap och naturupplevelser som kommer att få ditt hjärta att klappa lite snabbare.

Upplev skönheten och mångfalden i Utlängans Natura 2000-område genom att ta steget och ge dig ut på denna spännande vandring. Låt dig förföras av den vackra naturen, spana efter säl vid kusten och låt dig guidas av de målade stolparna längs vägen. Läs mer och planera din tur - Naturkartan Blekinge

Stenslängan och Utlängan väntar på dig - ge dig ut på äventyr idag!
 

Besök Utlänga med öppna fält och vacker fyr.
Utlängans majestätiska fyr, som en symbol för styrka och navigering i det vidsträckta landskapet.

 

Fiske i Stenshamn

Fiskeentusiaster kommer att finna Utlängan som en idealisk plats, med sitt rika marina liv och charmiga fiskebyar. Chartra en båt hos Sandhamn Marine för ett oförglömligt fiskeäventyr.


Fågelriket på öarna

Stenshamn och Utlängan är en dröm för fågelskådare, med hemvist för örnar, hökar och ugglor. Öns mångfaldiga habitat erbjuder perfekta förhållanden för att spana efter sällsynta fågelarter.

Blekinges samling av fågellokaler sträcker sig längs kusten, där havet möter land. Upptäck de avlägsna uddarna och öarna där tättingar och rovfåglar samlas i sitt årstidsvisa sträck. Följ kustlinjen och låt tid dig tjusas av fåglar som gjort Blekinge till sin hemvist.

Upptäck fågelriket Blekinge tillsammans med Blekinge Ornitologiska Förening

Fågelskådning på Stenshamn och Utlängan i Blekinge
Öns mångfaldiga habitat erbjuder perfekta förhållanden för att spana efter sällsynta fågelarter.

 

Spana på sälar

För dig som är naturälskare kan du sälspana längs kusterna. Under vissa väderförhållanden kan du se knubbsälar eller till och med gråsälar, och uppleva den vilda naturen på nära håll.

Prova sälspaning från kajaken i Karlskronas skärgård, Blekinge
Sälspana från kajaken, gå i land på en ö och bara njut av skärgården.


 

Ta båten till öarna

Boka din plats på Skärgårdstrafikens båt från Fisktorget eller Yttre Park för en oförglömlig dag på Stenslängan och Utlängan i Blekinges östra skärgård. För tidtabell och bokningsinformation - Reseinformation till Stenshamn
 

Ta skärgårdsbåtarna till Stenshamn och Utlängan i Blekinge.
Ö-hoppa i Blekinge. Med Skärgårdstrafiken får du en upplevelsebaserad tur till öar att upptäcka.



 

Fisktorget till Stenshamn

Här kommer en översiktsbild med avstånd från Karlskrona centrum till Stenshamn och Utlängan i Blekinges östra skärgård. Få all Reseinformation här - Blekingetrafiken

Selected filters: