Karön

Precis utanför Ekenäs kust ligger Karön, som erbjuder en härlig miljö med både bad och vandringsmöjligheter. Här finns det också möjlighet att övernatta i en av de små mysiga stugorna med havsutsikt.

Beskrivning

Karön är den största av öarna i Ronneby skärgård. Under 1800-talet användes ön som betesmark och bebyggelsen bestod av ett torp på öns västligaste del. En gång i tiden fungerade ön som ett slags skärgårdsfilial till Sveriges största kurortsanläggning. Karön kallas ofta för "Blekinges pärla".

Här finns badplats och promenadstigar och är sommartid ett populärt utflyktsmål för badgäster och besökare som vill njuta av den vackra naturen. Här kan du bo i stugor eller med båt i gästhamn.

Runt ön finns det villor, som byggdes efter det att Ronneby Köping köpte ön 1876. Fram till 1885 uppfördes det 14 villor som samtliga är byggda i schweizer-stil (fantasistil).

På Karöns nordvästra udde ligger 15 stycken 4-bäddsstugor av enklare stil med gemensamt allmänutrymme. Alla stugor ligger inom 20 meter från vattnet. Stugorna är enkla men fräscha och funktionella. För bokning av dessa kontakta Marcus Paci, Gårdskocken på Karön.
Tel 0733-00 22 76 eller gardskockenkaron@outlook.com

BÅTTURER
För att komma till Karön åker du båt som går mellan Ekenäs och Karön. Båtturen tar bara några minuter och går dagligen under sommartid.
Från och med juni 2024 - augusti 2024. Datumstart ej klart.
Båten är handikappvänlig och kostar som ordinarie bussbiljett.
Löses ombord.


Tillfällen (<% occasionResult.length %>)