Tärnö i Hällaryds skärgård, Blekinge

Tärnö i Hällaryds skärgård

En oslagbar skärgårdsidyll i Blekinge

Tärnö är en sann skatt i Blekinge skärgård, där naturen möter en kulturhistorisk rikedom. Här kommer några tips för att fullända din upplevelse på denna fantastiska ö. Från resvägar till boende, aktiviteter och lokal charm. Tärnö erbjuder en palett av upplevelser som bara väntar på att utforskas.

Tärnö i skymingen - Glampingtält och magnifika vyer över Karlshamns skärgård i Blekinge.

Destination Tärnö arbetar aktivt för att bevara öns unika miljö och kulturarv, från öns historia som fiskesamhälle till den nutida charmen. Här är hållbarhet mer än ett ord; det är en livsstil.

 

Övernatta på Tärnö

Ge dig själv en unik upplevelse genom att övernatta i ett av Destination Tärnös glampingtält med helpension. Här får du en kombination av lyx tillsammans med det enkla skärgårdslivet.

Det finns också fyra stugor och två lägenheter att välja mellan, alla med eget kök. Dessa moderna compact living-stugor med terass och havsutsikt erbjuder komfort mitt i den vackra skärgårdsnaturen. Boka boende här -Destination Tärnö

Prova Glamping och Outdoor cooking på Tärnö i Blekinge
Havsutsikt med komfort mitt i den vackra skärgårdsnaturen på Tärnö.

Stinas Glasscafé

Smak av Tärnö. Inget besök är komplett utan ett stopp vid Stinas Glasscafé, öppet dagligen från midsommarafton. Här erbjuds lokaltillverkad glass som smakar lika fantastiskt som ön känns.

Destination Tärnö serverar hemmagjord glass.
Inget besök är komplett utan ett stopp vid Stinas Glasscafé.

 

Aktiviteter på Tärnö

För dig som är äventyrlig finns möjligheten att utforska fiskelyckan med Destination Tärnös fiskepaket. Varför inte kombinera Glamping med en fiskekajak för en extraordinär upplevelse under bar himmel. Vandra i ett biosfärområde längs vandringsleder genom skärgårdsnaturen, mitt i ett UNESCO biosfärområde. Läs mer om Blekinges biosfärområden här - Blekinge Arkipelag

Aktiviteter på Tärnö, eller bara en lung stund på stranden.

Vill du kombinera fisket med bad? Hyr en fiskekajak och utforska det marina livet i din egen takt. Stanna på vid någon av öns många badplatser och njut av solen.

Din resa till Tärnö

Upptäck Tärnö genom en pittoresk resa över vattnet. Blekingetrafiken servar ön från Matvik med M/F Anemon och från Karlshamn med M/F Vindskär, vilket ger dig en behaglig 30 minuters färd till denna ö-paradis. Om du ankrar upp med din båt, då är det Gästhamn Tärnö Nordost som välkomnar dig med gästplatser utrustade med bojar.

 Skärgårdsbåt till Tärnö i Karlshamns skärgård, Blekinge.

Segla till Tärnö

Ön är en pärla i Blekinge skärgård, perfekt för seglare som kommer från Ronneby i västled. Dess avlägsna läge erbjuder kristallklara vatten, idealiska för seglingsäventyr.

Upptäck Skärgårdsleden Karlshamn-Ronneby. Från Väggahamnen i Karlshamn till horisontens Tärnö, börjar en fascinerande resa. Skärgårdsleden bjuder på många tilläggsmöjligheter för den äventyrslystne. Upplev lokala matserveringar och utforska en spännande ö i Blekinges skärgård.

Läs mer om - Seglarbryggan på Tärnö

Ladda ned appen ARK56 (Apple) och ARK56 (Google) för turförslag och segelleder.


 


 

Tärnö - Book here

 

Selected filters: