bo i ett lotstorn

Boende för alla smaker

Vill du stanna lite längre än bara över dagen? Tänk, det anade vi, Blekinge har ofta den effekten på människor. Då återstår bara att välja hur du vill övernatta och möjligen hur många dagar du kan vara hos oss. Ska det vara på en camping- eller ställplats vid havet, i en stuga i skogen eller på ett lyxigt hotell? Vill du ”glampa”, bo på ett charmigt B&B, testa pensionat eller boka en verkligt unik boendeupplevelse? Som den spektakulära SynVillan mitt bland djuren i safariparken på Eriksberg, cellerna på Kronohäktet, Aspö lotstorn och fyrväktarbostaden på Hanö.

I Blekinge finns boende för sällskap och plånböcker i alla storlekar och allt inom räckhåll oavsett var du övernattar. Här bjuder vi på inspiration och några riktigt fina tips. Letar du efter en viss kategori så hittar du listan till höger.

Välkommen till Blekinge – sov ut och sov gott!

 

 

Eriksberg Hotell &

Safaripark

"Som en vild afrikansk lodge mitt i Blekinge" - så beskriver White Guide Eriksberg och det är en talande beskrivning av den naturnära upplevelsen du möts av på hotellet och i parken. Ta dig tid för återhämtning med savannen som närmaste granne. Precis utanför fönstret finns de vilda djuren och inne i de varma och trivsamma rummen är safarikänslan tydlig. På Eriksberg Hotell & Safaripark kan du bo i lyxiga Säteriet eller Safarivillan med utsikt över savannen. Samt Mahravillan, Dammvillan, Jägarvillan, SynVillan, lyxig Glamping eller traditionella Kyrkestatorpet. Och äta högklassigt på någon av restaurangerna.

Eriksberg Hotell och Safaripark i södra Sverige
Bo på Eriksberg med utsikt över savannen.

 

 

Bo på en ö 

3 öar du inte får missa!

Mellan Ronneby och Karlshamns skärgård hittar du Tjärö. En skärgårdsidyll med både hotell och vandrarhem nära vatten och natur som ger dig äkta Bullerbykänsla. Här kan du njuta av en måltid på restaurangen vid bryggan, njuta på bastuflotte, hoppa från höga klippor och bada i barnvänliga skärgårdsvikar. Under högsäsong är gästhamnen full av båtar i olika storlekar och prisklasser, massor att titta på från din sköna sittplats på bryggan. Tjärö är ett givet sommarresemål för dig som längtar efter skärgårdsliv.

Bo på Tjärö, en riktig skärgårdsidyll i Blekinge.
Bo på Tjärö, en riktig skärgårdsidyll i Blekinge.

 

Åk till Aspö med bilfärjan eller med skärgårdstrafiken från Karlskrona. Här kan du bo på Aspö Lotstorn som erbjuder både skärgårdshotell med milsvid utsikt och stugor. Du kan låna cyklar från boendet, bada, besöka Drottningskärs kastell och få en riktigt skärgårdsledighet, så länge du vill.

Lotstornet på Aspö

hyr cykel och känn skärgårdskänslan

 

Tärnö ligger i det yttersta havsbandet och är den största av öarna i Hällaryds skärgård utanför Karlshamn. Från öns högsta punkt, Drakaberget, kan du se mer än halva Blekinges kust. Bergets namn? Det kommer från urholkningar som folk för trodde var märken efter draken som sades bo där. Ön är ett naturreservat och trafikeras sommartid av reguljära båtturer från Karlshamn och Matvik. Ön erbjuder fina möjligheter till vandring och bad och här hittar du en träfyr som är den äldsta i drift i Sverige. Testa glamping eller bo i en av stugorna. Käka på Franks Kabyss och vandra längs ARK56. Boendet bokar du på Destination Tärnö.

Boka in Tärnö en semesteridyll i skärgården

Vill du ha fler ö-tips? Gå till - Öar & Skärgård

 

Övernatta bland

Sekelskiftesvillor

mitt i den prisbelönta Brunnsparken

Bland sekelskiftesvillorna, i det gamla sjukhemmet, hittar du Ronneby Vandrarhem och B&B. I hjärtat av Brunnsparken har du möjlighet att övernatta året om. Härifrån är det nära både till stadens charmiga centrum och till M/F Astrid – skärgårdsbåten som du kan hoppa på direkt vid Ronnebyån för att ta dig hela vägen till Karön. En plats med mer kurortskänsla är svår att hitta. Skulle boendet vara fullbokat just när du vill resa till Blekinge, kan du välja att bo på resort-anläggningen Ronneby Brunn Hotell eller Villa Flora Viola som också ligger i den grönskande Brunnsparken.

Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B
Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B.

 

 

Camping

för det sköna, enkla livet

Landa på någon av de fantastiska campingplatser som finns runtom i Blekinge. Vi vågar nog lova att här finns camping för alla sällskap och smaker. Vill du bo nära havet och stranden eller nära centrum? På en skärgårdsö eller intill en mysig insjö mitt i den förtrollande skogen? Modernt och bekvämt eller enkelt och äventyrligt? Tält, husvagn, husbil eller stuga? Eller glamping?  Läs mer och hitta din campingplats här: Campingar i Blekinge

Dragsö husbildsplatser

Ställplats och lekplats

Dragsö camping utanför Karlskrona i Blekinge
Dragsö Camping, mitt i Karlskrona skärgård.
Vad vill du se när du vaknar?

Sov gott! Var och hur du än väljer att övernatta. 

Fler boendetips

Här hittar du mer information och inspiration

Städer & orter i Blekinge

Vet du redan vilken kommun du ska besöka? Här hittar du tipsen, sorterade och klara: