Brokamåla Gård i Olofström

Boende för alla smaker

Vill du stanna lite längre än bara över dagen? Tänk, det anade vi, Blekinge har ofta den effekten på människor. Då återstår bara att välja hur du vill övernatta och möjligen hur många dagar du kan vara hos oss. Ska det vara på en camping- eller ställplats vid havet, i en stuga i skogen eller på ett lyxigt hotell? Vill du ”glampa”, bo på ett charmigt B&B, testa pensionat eller boka en verkligt unik boendeupplevelse? Som den spektakulära SynVillan mitt bland djuren i safariparken på Eriksberg, cellerna på Kronohäktet, Aspö lotstorn och fyrväktarbostaden på Hanö.

I Blekinge finns boende för sällskap och plånböcker i alla storlekar och allt inom räckhåll oavsett var du övernattar. Här bjuder vi på inspiration och några riktigt fina tips. Letar du efter en viss kategori så hittar du listan till höger.

Välkommen till Blekinge – sov ut och sov gott!

 

 

Eriksberg Hotell &

Safaripark

"Som en vild afrikansk lodge mitt i Blekinge" - det är White Guides egna beskrivning av Eriksberg. En talande beskrivning av den naturnära upplevelsen du möts av på Eriksberg. Ta dig tid för återhämtning med savannen som närmaste granne. Precis utanför fönstret finns dom vilda djuren och inne i dom varma rummen återspeglas mängder av exotiska djur.

Why go to Africa?

 

Eriksberg Hotell och Safaripark i södra Sverige
Bo på Eriksberg med utsikt över savannen.

 

 

Bo på en ö

Vid gränsen mellan Ronneby och Karlshamns skärgård hittar du Tjärö. En skärgårdsidyll fylld av smakupplevelser, möjligheter att bo nära vattnet och natur i ren bullerbykänsla. Här kan du njuta av smaker från havet, bada bastuflotte, hoppa från höga klippor och bada i barnvänliga skärgårdsvikar. Under högsäsong är bryggan fylld av pampiga båtar som påminner om en fullbelagd brygga i Nice. Ett givet sommarresemål om du längtar efter ett skärgårdsliv. Vill du ha fler ö-tips? Gå till - Öar & Skärgård

Bo på Tjärö, en riktig skärgårdsidyll i Blekinge.
Bo på Tjärö, en riktig skärgårdsidyll i Blekinge.

 

 

Övernatta bland

Sekelskiftesvillor

- mitt i den prisbelönta Brunnsparken

Mitt emellan två sekelskiftesvillor, i det gamla sjukhemmet, hittar du Ronneby Vandrarhem och B&B. I hjärtat av Brunnsparken har du möjlighet att övernatta när du vill, året om. Med närhet till ett charmigt centrum såväl som skärgårdsbåten M/F Astrid. Båten går direkt via Ronnebyån och tar dig hela vägen till Karön. Mer idyllisk kurortskänsla är svår att hitta. Skulle det vara fullbokat när du vill resa till Blekinge kan du välja resortanläggningen Ronneby Brunn Hotell och Villa Flora Viola som också ligger i den grönskande Brunnsparken.

Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B
Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B.

 

 

Camping

Det sköna, enkla livet

Gör ett nedslag på någon av våra fantastiska campingplatser runtom i Blekinge. Att campa i Blekinge betyder härliga havsstränder, en mysig insjö med närhet till både bad och förtrollande skog. Det kan också vara en 4-stjärnig modern camping på en egen ö i kärnan av Blekinges skärgård.Läs mer och hitta campingplats här - Campingar i Blekinge

Dragsö camping utanför Karlskrona i Blekinge
Dragsö Camping, mitt i Karlskrona skärgård.

 

Vad vill du se när du vaknar?

Sov gott! Var och hur du än väljer att övernatta. 

Fler boendetips

Här hittar du mer information och inspiration

Städer & orter i Blekinge

Vet du redan vilken kommun du ska besöka? Här hittar du tipsen, sorterade och klara: