Hemester med hund

Hemester med hund

Blekinges bästa för fyrbenta

Klart att hunden ska med på semestern hos oss i Blekinge! Det är alltid en bra idé och i år, när så många siktar på att ladda ledigheten med naturupplevelser och ovanligt många passat på att skaffa hund, tror vi att det kommer ännu fler fyrbenta kompisar hit.

Oavsett om du vill vara aktiv med din hund eller mest chilla så bjuder Blekinge på fina stigar för alla tassar, spännande dofter för känsliga nosar och på underbara vatten förstås.

Hundbad

Hundbad

Allemansrätten är fantastisk på väldigt många sätt. Den innebär att du kan vistas och bada nästan överallt längs Blekinges kust, i sjöar och åar. Men kommunala badplatser och andra ställen där det finns skylt om hundförbud får vi med vovve hålla oss borta ifrån sommartid. Det är därför det är så bra att det finns ett helt gäng hundbadplatser i Blekinges kommuner..

Upplev Blekinge med hund

Upptäcka och uppleva

Du vet ju säkert redan att hunden kan följa med på, och förgylla, det mesta. Och nästan alla de härliga upplevelser som Blekinge har att erbjuda – från båtturer och skärgårdsklippor till skog, sjö och strandängar – passar utmärkt för hundsemestern; de många naturreservaten, Blekingeleden och de fina parkerna för den delen. Och eftersom våra städer är av det lite mindre slaget, med lugnare trafik och mindre trängsel, blir besöken i centrum också mer hundvänliga än i storstaden. Och så finns här trevliga hundrastplatser, som den här snyggingen i Sölvesborg. Halenområdet i Olofström, Vägga och Sternö i Karlshamn, Listershuvud och Hanö i Sölvesborg, Tjärö söder om Ronneby, Aspö och Skärva är blott ett axplock av natursköna ställen att upptäcka och njuta av tillsammans med hunden.

Sovande hund

Övernatta med hund

Hundar är välkomna på de flesta boenden men det finns ofta ett begränsat antal rum och stugor för gäster med pälsdjur. Därför är det en bra idé att boka i god tid. Hundar checkas med glädje in på till exempel Scandic och Clarion i Karlskrona, Best Western i Karlshamn och First Hotel i Olofström. Ja, vissa av kedjorna skämmer till och med bort din pälskling med godsaker.

När du tältar eller bor i egen husvagn eller husbil är det såklart fritt fram för vovven men om du bor på en campingplats, tänk på att visa hänsyn och vara noga med koppel eller inhägnad. För hur underligt det än kan verka för oss mattar och hussar så är det inte alla som älskar våra hundar.

Äta och fika

Äta och fika

Det är härligt att sitta ute och äta. En särskilt fin sak med uteserveringar är att nästan alla passar toppenbra för hundar. Att köpa take away och njuta av mat och fika på en plats där hela familjen trivs och kan koppla av är ju också ett väldigt bra fint-väder-alternativ. Runt om i länet finns ställen som får hundar att känna sig lite extra välkomna. Så är det bland annat på restaurang NybryggetTredenborgs camping i Sölvesborg där det alltid finns friskt vatten i skålen och iskall hundglass i frysen, Café Mandeltårtan i djur- och människovänliga Ronneby Brunnspark, Pensionat Järnavik och Restaurang Vass i Karlskrona gästhamn. I Olofström har finns Jämshögs Lev & Njut Sommarkafé, där hunden är välkommen på fika, Onsdag kl 17-19, Torsdag kl 9-11.

HÄR ÄR HUNDEN VÄLKOMMEN.

Selected filters: