Hemester med hund

Ta med hunden till bästa stället

Klart att hunden ska med på semestern hos oss i Blekinge! Oavsett om du vill vara aktiv med din hund eller mest chilla så bjuder vi på härliga miljöer och naturupplevelser; fina stigar för alla tassar, spännande dofter för känsliga nosar och svalkande dopp i sjöar och hav förstås. Här får du tips och information som maxar trivseln för hundar, hussar och mattar.

Välkomna till bästa stället för människans bästa vän!

Hundbad

 

Hundbad

Allemansrätten är fantastisk på väldigt många sätt. Den innebär att du kan vistas och bada nästan överallt längs Blekinges kust, i sjöar och åar. Men kommunala badplatser och andra ställen där det finns skylt om hundförbud får vi med vovve hålla oss borta ifrån sommartid. Det är därför det är så bra att det finns ett helt gäng hundbadplatser i Blekinges kommuner. 

 

Karta till Blekinges hundbadplatser

Klicka på markeringarna för att läsa mer

 

segelvan hund

 

Upptäcka och uppleva

Du vet ju säkert redan att hunden kan följa med på det mesta du vill göra. Och nästan alla de härliga upplevelser som Blekinge har att erbjuda – från båtturer och skärgårdsklippor till skog, sjö och strandängar – passar utmärkt för hundsemestern. De många naturreservaten, Blekingeleden och de fina parkerna för den delen. Och eftersom våra städer är av det lite mindre slaget, med lugnare trafik och mindre trängsel, blir besöken i centrum också mer hundvänliga än i storstaden. Och så finns här trevliga hundrastplatser, som den här snyggingen i Sölvesborg. Halenområdet i Olofström, Vägga och Sternö i Karlshamn, Listershuvud och Hanö i Sölvesborg, Tjärö söder om Ronneby, Aspö och Skärva i Karlskrona är bara ett axplock av natursköna ställen att upptäcka och njuta av tillsammans med din hund.

 

hundhotell

 

Övernatta med hund

Hundar är välkomna på de flesta boenden men det finns ofta ett begränsat antal rum och stugor för gäster med pälsdjur. Därför är det en bra idé att boka i god tid. Hundar checkas med glädje in på till exempel Scandic och Clarion i Karlskrona, Best Western och Eriksberg Hotell & Safaripark  i Karlshamn och First Hotel i Olofström. Ja, vissa av kedjorna skämmer till och med bort din pälskling med godsaker.

När du tältar eller bor i egen husvagn eller husbil är det såklart fritt fram för vovven men om du bor på en campingplats, tänk på att visa hänsyn och vara noga med koppel eller inhägnad. För hur underligt det än kan verka för oss mattar och hussar så är det inte alla som älskar våra hundar.

hundfika

 

Äta och fika

Det är härligt att sitta ute och äta. En särskilt fin sak med uteserveringar är att nästan alla passar toppenbra för hundar. Att köpa take away och njuta av mat och fika på en plats där hela familjen trivs och kan koppla av är ju också ett väldigt bra fint-väder-alternativ. Runt om i länet finns ställen som får hundar att känna sig lite extra välkomna. Så är det bland annat på restaurang NybryggetTredenborgs camping i Sölvesborg där det alltid finns friskt vatten i skålen och iskall hundglass i frysen, Café Mandeltårtan i djur- och människovänliga Ronneby Brunnspark, Pensionat Järnavik och Restaurang Vass i Karlskrona gästhamn. Besöker du Matvik utanför Karlshamn, så missa inte att ta en paus med glass till både dig och vovven på Hamnpaviljongen

 

 

Trygg & trevlig semester

Det mesta handlar om sunt förnuft men om du planerar din första semester med vovve, eller det var längesen du reste med hund, skadar det inte med en tänk-på-detta-lista.

Det blir varmt. Hundar tål inte värme på samma sätt som vi människor.

  • Lämna aldrig hunden i bilen på sommaren
  • Välj bort heldagar på stranden
  • Försök att vara som mest aktiva morgon eller kväll då det är svalare
  • Ta med vatten så snart du tar med hunden ut en längre stund

Varning för alger. Låt inte din hund bada när det är algblomning. De blågröna algerna är cyanobakterier som kan orsaka algförgiftning och göra din hund allvarligt sjuk. Låt bli att bada du också! Havs- och vattenmyndighetens webbplats ger dig aktuella uppgifter om vattenkvaliteten.

För säkerhets skull. När du vet var i Blekinge ni ska semestra, gör en googling efter närmaste veterinärklinik och spara kontaktuppgifterna. Det minskar stressen och sparar dig viktiga minuter om något skulle hända.

HÄR ÄR HUNDEN VÄLKOMMEN

Selected filters: