Hemester med hund

Ta med hunden till bästa stället

Klart att hunden ska med på semestern hos oss i Blekinge!

Oavsett om du vill vara aktiv med din hund eller mest chilla så bjuder vi på härliga miljöer och naturupplevelser; fina stigar för alla tassar, spännande dofter för känsliga nosar och svalkande dopp i sjöar och hav förstås. Här får du tips och information som maxar trivseln för hundar, hussar och mattar.

Välkomna till bästa stället för människans bästa vän!
 

Hundbad
Hundbadet vid My Camping - Tredenborg i Sölvesborg.

Hundbad i Blekinge

Allemansrätten är fantastisk på väldigt många sätt. Den innebär att du kan vistas och bada nästan överallt längs Blekinges kust, i sjöar och åar. Men kommunala badplatser och andra ställen där det finns skylt om hundförbud får vi med vovve hålla oss borta ifrån sommartid. Det är därför det är så bra att det finns ett helt gäng hundbadplatser i Blekinges kommuner.
 

Selected filters:

Utforska och njut

Du är säkert medveten om att din hund kan följa med på de flesta äventyr du palnerar. I Blekinge, där möjligheterna för härliga upplevelser är många, är hundsemestern en perfekt idé.

segelvan hund

Upplev avkopplande båtturer och vackra skärgårdsklipport till tysta skogar, sjöar och strandängar. Här finns något för alla smaker.

De många naturreservaten, Blekingeleden och charmiga parker är perfekta för både dig och din hund. Våra städer har en behaglig storlek med lugnare trafik och mindre trängsel, vilket gör centrumbesöken mer hundvänliga i jämförelse med större städer.

Dessutom erbjuds hundrastplatser som Sölvesborgsbron, och som Halenområdet i Olofström, Vägga och Sternö i Karlsham, Listershuvud och Hanö i Sölvesborg samt Tjärö söder om Ronneby, Aspö och Skärva i Karlskrona. Det är bara några exempel på natursköna platser att utforska och njuta tillsammans med din trogna följeslagare.

Du vet ju säkert redan att hunden kan följa med på det mesta du vill göra. Och nästan alla de härliga upplevelser som Blekinge har att erbjuda – från båtturer och skärgårdsklippor till skog, sjö och strandängar – passar utmärkt för hundsemestern.

Övernatta med hund

De flesta boenden välkomnar hundar, men det finns oftast ett begränsat antal rum eller stugor för gäster med pälsbeklädda vänner. För att säkerställa en plats för dig och din hund är det klokt att boka i förväg. Glädjande nog välkomnar bland annat Scandic och Clarion i Karlskrona, Best Western och Eriksberg Hotell & Safaripark i Karlshamn samt First Hotel i Olofström med öppna armar både dig och din pälsiga kamrat, och vissa hotellkedjor skämmer till och med bort din fyrbenta vän med små godsaker.

hundhotell

Om du föredrar att tälta eller bo i egen husvagn eller husbil är det självklart fritt fram för din hund. Men om du väljer att bo på en campingplats, var vänlig och visa hänsyn genom att hålla din hund i koppel eller inhägnad. Trots att våra pälsklingar är underbara finns det människor som inte delar vår kärlek till dem.

 

 


 

Hundvändliga matställen i Blekinge

Det är härligt att sitta ute och äta. En särskilt fin sak med uteserveringar är att nästan alla passar toppenbra för hundar. Att köpa take away och njuta av mat och fika på en plats där hela familjen trivs och kan koppla av är ju också ett väldigt bra fint-väder-alternativ.

hundfika

Runt om i länet finns ställen som får hundar att känna sig lite extra välkomna. Så är det bland annat på restaurang NybryggetTredenborgs camping i Sölvesborg där det alltid finns friskt vatten i skålen och iskall hundglass i frysen, Café Mandeltårtan i djur- och människovänliga Ronneby Brunnspark, Pensionat Järnavik och Restaurang Vass i Karlskrona gästhamn. Besöker du Matvik utanför Karlshamn, så missa inte att ta en paus med glass till både dig och vovven på Hamnpaviljongen

Trygg & trevlig semester

Det mesta handlar om sunt förnuft men om du planerar din första semester med vovve, eller det var längesen du reste med hund, skadar det inte med en tänk-på-detta-lista.

Det blir varmt. Hundar tål inte värme på samma sätt som vi människor.

  • Lämna aldrig hunden i bilen på sommaren
  • Välj bort heldagar på stranden
  • Försök att vara som mest aktiva morgon eller kväll då det är svalare
  • Ta med vatten så snart du tar med hunden ut en längre stund

Varning för alger. Låt inte din hund bada när det är algblomning. De blågröna algerna är cyanobakterier som kan orsaka algförgiftning och göra din hund allvarligt sjuk. Låt bli att bada du också! Havs- och vattenmyndighetens webbplats ger dig aktuella uppgifter om vattenkvaliteten.

För säkerhets skull. När du vet var i Blekinge ni ska semestra, gör en googling efter närmaste veterinärklinik och spara kontaktuppgifterna. Det minskar stressen och sparar dig viktiga minuter om något skulle hända.

Här är hunden alltid i centrum

Upptäck platser där svansen viftar extra glatt! Utforska vårt urval av hundvänliga ställen och aktiviteter där din fyrbenta familjemedlem alltid är välkommen. Från charmiga kaféer till avkopplande promenader - här är Blekinge, där hundar är mer än bara gäster, de är en del av upplevelsen.

Selected filters: