cykelleder i olofström

Cykelleder

I Olofström finns massor av möjligheter att cykla. Packa fikakorgen och ge dig ut på små grusvägar genom varierat landskap samtidigt som du njuter av utkiksplatser och vattendrag. Stanna vid någon kulturhistorisk plats, ta ett dopp i en av kommunens 237 sjöar och njut av en lunch hos någon av kommunens krögare. Variationerna är många och upplevelserna från cykelsadeln är omväxlande.

downhill

 

Några cykeltips

Oavsett om du gillar landsvägscykling eller föredrar MTB finns det ett gäng olika möjligheter att cykla i Olofström. Här har vi samlat några olika tips om du vill uppleva Sveriges Sydligaste Vildmark via cykeln!

 

MTB-Led

Vill du MTB-cykla i kuperad spännande terräng? Då är tipset att bege dig till den gamla skidbacken, Vinterberget vid Brännaregården. Här finns en markerad bana för mountainbike som går genom smala stigar, skog och passerar skidbacken både vi start och mål. Downhill-spåret börjar uppe på Vinterbergets topp och tar dig i hög fart förbi skogspartier, uppbyggda hopp, broar och tekniska partier. Ta med dig hjälm och rätt cykel, sen är det bara att åka utför!

MTB karta

 

Sydostleden

Cykla Sydostleden som sträcker sig från Växjö ända ner till Simrishamn. Totalt är det en 27 mils lång utmaning. Etapp Fridafors-Karlshamn, passerar delvis genom Olofströms kommun. Leden går längs Mörrumsån från Hovmansbygd till Hemsjö som är ett bevarat industrilandskap från 1850. Stanna gärna till vid Ebbamåla Bruk som idag är helt intakt med maskiner och verktyg sedan starten. Leden är nästan helt bilfri och 80% asfaltsbelagd, tryggt och bekvämt! 

sydostleden
Foto Mikael Tannus

 

Banvallsleden

Banvallsleden är en asfalterad cykelled som följer gamla järnvägen mellan Olofström och Sölvesborg. Leden är knappt 3 mil lång och har flera sevärdheter som frambringar naturliga stationer längs vägen. Du passerar vackra beteslandskap, kulliga odlingslandskap, djupa dalgångar och flera vattendrag som sjöar och åar. Leden kan med fördel cyklas åt båda håll. Varför inte ta en övernattning och cykla tillbaka nästa dag? Läs mer 

Banvallsleden passar för cykling

 

Halen runt 

Denna runda är en medelsvår, men otroligt vacker cykelrunda på 20 km. Leden tar dig runt Halen genom ett varierat landskap med växlande underlag av asfalt och grus på mindre vägar. Du kan pausa för både bad och mat längs vägen och du kommer alltid i mål, där du väljer att starta. Se rundans sträckning på Halens Friluftsområde.

cykla runt Halen

Fler leder att cykla på hittar du här

Selected filters: