Sölvesborgs Golfklubb

En av Sveriges bästa golfbanor med hålen vackert inramade av tallridåer. Restaurang, boende, padelbana, övningsområde och gångbro till city.

Beskrivning

Spelar du golf i Sölvesborg, spelar du enligt GolfDigest på Sveriges 21:a bästa rankade bana (GolfDigest, 2018)

Klubben har som mål att, inom en 10-mils radie, erbjuda den bästa upplevelsen både före, under och efter golfrundan, genom att ständigt förbättra och utveckla anläggningens alla delar.
Sölvesborgs golfbana är en omväxlande park- och seasidebana som är känd för att vara relativt lättspelad. Kanske just för att du alltid hittar bollen, även om hålen är omgivna av tallar.


Natursköna 18 hål vid Sölvesborgsviken
Europas längsta gång och cykelbro på 756m över Sölvesborgsviken binder samman golfbanan med Sölvesborgs stadskärna och det tar 10-15 min att promenera från klubben till centrum. Banan är planerad och byggd på ett sandrikt underlag som tillåter spel året runt. Sölvesborgs golfbana är charmig, lättvandrad och lagom svårspelad. Barr- och lövträd kantar fairway och från de flesta hål ser man havet.

Magnifik avslutning
När man har spelat halva rundan och precis tuggat i sig den obligatoriska korven på 10:an, då har man 9 underbara hål framför sig. Några av dem är bland annat:
– Banans bästa par 3 hål 11:an, där dammen sätter spelarens precision på prov.
– Hål 13 är ett ganska kort par 5 hål där man spelar sig ner mot havet och vinden lurar i vassen.
– Ett av banans svåraste hål är 15:e. Det är en tuff utmaning även för den bäste.
– Nr 17 spelar man längs med havet från tee till green.
– Avslutande 18:e hålet följer Sölvesborgsviken och utsikten in mot Sölvesborgs stad är vacker. Efter avslutad runda kan man slå sig ner på terrassen, med 18:e green, vattnet och staden i bakgrunden och avnjuta något från restaurangens meny.

Närhet:
När du parkerar bilen på Sölvesborgs Golfklubb har du alla förnödenheter i direkt anslutning. Klubbhuset med sina faciliteter som omklädningsrum, kansli, golfshop och restaurang som är öppen året runt. Där finns även drivingrange, padel, himalaya, golfstudio, puttinggreener och övningsområde. 50 meter från 1:ans tee ligger 7 stycken stugor för uthyrning med grillplats.

Faciliteter:
- 18 hål och 9 hål Pay and Play
- Boende
- Drivingrange
- Restaurang
- Golfbilar
- Shop
- Ställplatser till husbilar & husvagnar
- Padelbana

Boende:
- 7 moderna stugor, 50 meter till första tee
- Grillplats
- Totalt 25-30 personer kan bo i stugbyn, perfekt för träningsläger!

Dela din golfupplevelse! Tagga @visitblekinge för en chans att synas på Sveriges Golfkust sida!

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)