Sölvesborgsbron i Blekinge

Sölvesborgsbron

- vältrampat landmärke med karisma

 

Kändisbron

Den 760 meter långa gång- och cykelbron mellan stadskärnan och den nya stadsdelen. Ljungaviken stod klar årsskiftet 2012/2013. Sedan dess har tusentals bilder delats och gillats på Instagram och Facebook. Och det är inte bara vi sölvesborgare som tycker att bron är intressant - de senaste åren har den uppmärksammats för sin spektakulära design och ljussättning .

Sölvesborgsbron i Blekinge

 

Naturlig mötesplats

Sölvesborgsbron och stråket kring brofästet är en mötesplats och en självklar del av mångas motions- eller hundrunda. Bron byter skepnad i höjd med Kaninholmen och mellanlandar där. På så vis har den lilla holmen som förr var svårtillgänglig blivit ett populärt utflyktsmål.

 
Perfekt utflykt

Du som letar efter en plats för en mysig utflykt nära centrum, med eller utan egen matsäck, kan välja och vraka. När du står vid brofästet med näsan mot viken kan du gå till höger genom Piet Odulfs vackra park för att köpa en glass eller sillamacka på Glassbåten

Sölvesborgsbron i Blekinge

Väljer du att ta till vänster vid brofästet når du strax Slottsparkens och Slottsuddens picknickvänliga gräs. Om du istället går ut på bron kan du mellanlanda på mysiga Kaninholmen för lek, fina vyer och lite grillning.

Kaninholmen vid Sölvesborgsbron i Blekinge

Du kan välja att ta dig över hela bron, då hamnar du i Ljungaviken. Här finns en lekpark med gröna mattor, fruktträd och en grillhydda precis intill. Eller så slår du dig helt enkelt ner redan på trädäcket vid brofästet, tar fram termosen och njuter.

 

Förbinder stad & land

Men bron är mer än yta och mer än en plats för trevliga möten. Kontstruktionen tar stora miljöhänsyn och eftersom bron knyter samman centrum och Listerlandet, för den människor närmare varandra. Den gör det enklare att välja cykeln för att ta sig till jobbet, nöjen och stranden. Bron är helt enkelt såväl snygg som snäll och smart. Och dessutom längst i Europa i sitt slag.

Broloppet i Sölvesborg Blekinge

 

Om Sölvesborgsbron

Sölvesborgsbron är med sina 760 meter den längsta gång- och cykelbron i Europa.

Sölvesborgsbron har med sin spektakulära utformning och ljussättning gett Sölvesborg ett nytt utflyktsmål, redan flitigt utnyttjat av både befintliga invånare och turister. Människor cyklar, flanerar, möts och pratar, tittar på utsikten/fåglarna, fiskar och fikar på bron. Och genom att den tidigare otillgängliga ön Kaninholmen nu har gjorts tillgänglig, har även denna ö blivit ett nytt utflyktsmål.

Lär känna Sölvesborg

- lite till

No products found