Sölvesborgsbron i Blekinge

Sölvesborgsbron

Stråket kring brofästet. Med sina 756 meter är bron ett landmärke för Sölvesborg och en av Europas längsa gång- och cykelvägsbroar. Här kan du ta en paus, sitta ner och njuta av fågellivet och den vackra vyn över vattnet och staden. Sölvesborgs mest förevigade kändis? Den 756 meter långa gång- och cykelbron mellan stadskärnan och den nya stadsdelen Ljungaviken stod klar årskiftet 2012/2013. Sedan dess har tusentals bilder delats och gillats på Instagram och Facebook. Och det är inte bara vi sölvesborgare som tycker att bron är intressant - de senaste åren har den uppmärktssammats för sin spektakulära design och ljussättning, till exempel med en 2:a plats i Svenska Ljuspriset 2014 och som utnämnd till en av de 10 mest intressanta broarna i världen.

Brofästet, Sölvesborgsbron

Brofästet, Sölvesborgsbron.

 

 

Fyra årstiders park

- holländsk blomsteräng vid havet

New York, Chicago, Toronto och Sölvesborg. Världsmetropolerna och vår lilla stad har minst två saker gemensamt; bokstaven "o" och parker i design av holländaren Piet Odulf. Vår heter Fyra Årstiders Park och är en holländsk blomsteräng på svenskt vis där växternas form, struktur och silhuett är viktigare än färgen.

Om du vill uppleva parken helt och fullt ut får du bege dig till hamnpromenaden såväl vinter som vår, höst och sommar. Vajande prydnadsgräs, salvia, vårlök, rubeckia och andra växter som "dör vackert", ger vår unika promenadpark liv och mening året om. Och här finns fler sköna ytor för ben med mycket spring i och för strosande livsnjutare.

I den vackra Slottsparken kan du ta en picknick i gräset eller åka pulka nedför backen vid slottsruinen. Stans nyaste lekpark, Riddarparken ligger precis intill Resecentrum och har gott om plats för familjeumgänge, kurragömmalekar och hisnande rutschkanefärder. Njut av grönska, snö och höst i våra parker!

Fyra Årstiders Park av Piet Odulf, Sölvesborg, Blekinge

Fyra Årstiders Park.

 

 

Utflykter

- nära centrum

Du som letar efter en plats för en mysig utflykt, med eller utan matsäck, kan välja och vraka. När du står vid brofästet med näsan mot viken kan du gå till höger genom Piet Odulfs vackra park för att köpa en glass eller sillamacka på Glassbåten.

Väljer du att ta till vänster når du strax  Slottsparkens och Slottsuddens picknickvänliga gräs. Om du istället går ut på bron kan du mellanlanda på mysiga Kaninholmen för lek, fina vyer och lite grillning. Du kan välja att ta dig över hela bron, då hamnar du i Ljungaviken. Här finns en lekpark med gröna mattor, fruktträd och en grillhydda precis intill. Eller slår du dig helt enkelt ner redan på trädäcket vid brofästet, tar fram termosen och njuter.

Fikaplats på Kaninholmen i Sölvesborg, Blekinge

Kaninholmen.

#MITTSÖLVESBORG

Our instagram
Nu byter vi inriktning på kontot. Från att ha varit ett vandringskonto där vi fått följa olika sölvesborgare i deras liv och vardag kommer kontot numera mixas av inslag från både oss från kommunen och er. Varje månad kommer vi ha ett tema på kontot och lägga upp bilder och videos från Sölvesborg som passar in på temat. Du kan också bidra med innehåll till kontot, det är busenkelt. Du lägger helt enkelt upp ett inlägg som är rätt för temat och taggar det med #mittsölvesborg och månadens tema. Glöm inte att du måste ha en öppen profil. Nyfikna på vad första temat är? Håll utkik i november.
Our instagram
Visste du att vi har lokala sommarpratare här i Sölvesborg alla vardagar i juli? Sommarpraten börjar nu på måndag 1/7 i radio Sölvesborg FM 92 klockan 10:00 och med repris 22:00, och först på tur är Sölvesborgs kommuns kultur- och bibliotekschef Sofia Lenninger. Lista på vilka som ska sommarprata i Sölvesborg finns i Visit Blekinges evenemangskalender, visitblekinge.se/sommarpratarna #mittsölvesborg #sölvesborg #visitsölvesborg #visitsolvesborg #visitblekinge
Our instagram
VÄLKOMMEN till Killebom den 3-7 juli! Vad ser du mest fram emot? Missa inte att du kan följa @killebom här på Instagram. 😀👍 #killebom #killebom2019 #sölvesborg #mittsölvesborg #stadsfestival #visitsölvesborg #visitblekinge