Sölvesborgsbron i Blekinge

Sölvesborgsbron

Stråket kring brofästet. Med sina 756 meter är bron ett landmärke för Sölvesborg och en av Europas längsta gång- och cykelbroar. Här kan du ta en paus, sitta ner och njuta av fågellivet och den vackra vyn över vattnet och staden. Sölvesborgs mest förevigade kändis? Den 756 meter långa gång- och cykelbron mellan stadskärnan och den nya stadsdelen Ljungaviken stod klar årskiftet 2012/2013. Sedan dess har tusentals bilder delats och gillats på Instagram och Facebook. Och det är inte bara vi sölvesborgare som tycker att bron är intressant - de senaste åren har den uppmärktssammats för sin spektakulära design och ljussättning, till exempel med en 2:a plats i Svenska Ljuspriset 2014 och som utnämnd till en av de 10 mest intressanta broarna i världen.

Brofästet, Sölvesborgsbron

Brofästet, Sölvesborgsbron.

 

Fyra årstiders park

- holländsk blomsteräng vid havet

New York, Chicago, Toronto och Sölvesborg. Världsmetropolerna och vår lilla stad har minst två saker gemensamt; bokstaven "o" och parker i design av holländaren Piet Odulf. Vår heter Fyra Årstiders Park och är en holländsk blomsteräng på svenskt vis där växternas form, struktur och silhuett är viktigare än färgen.

Om du vill uppleva parken helt och fullt ut får du bege dig till hamnpromenaden såväl vinter som vår, höst och sommar. Vajande prydnadsgräs, salvia, vårlök, rubeckia och andra växter som "dör vackert", ger vår unika promenadpark liv och mening året om. Och här finns fler sköna ytor för ben med mycket spring i och för strosande livsnjutare.

I den vackra Slottsparken kan du ta en picknick i gräset eller åka pulka nedför backen vid slottsruinen. Stans nyaste lekpark, Riddarparken ligger precis intill Resecentrum och har gott om plats för familjeumgänge, kurragömmalekar och hisnande rutschkanefärder. Njut av grönska, snö och höst i våra parker!

Fyra Årstiders Park av Piet Odulf, Sölvesborg, Blekinge

Fyra Årstiders Park.

 

Utflykter

- nära centrum

Du som letar efter en plats för en mysig utflykt, med eller utan matsäck, kan välja och vraka. När du står vid brofästet med näsan mot viken kan du gå till höger genom Piet Odulfs vackra park för att köpa en glass eller sillamacka på Glassbåten.

Väljer du att ta till vänster når du strax  Slottsparkens och Slottsuddens picknickvänliga gräs. Om du istället går ut på bron kan du mellanlanda på mysiga Kaninholmen för lek, fina vyer och lite grillning. Du kan välja att ta dig över hela bron, då hamnar du i Ljungaviken. Här finns en lekpark med gröna mattor, fruktträd och en grillhydda precis intill. Eller slår du dig helt enkelt ner redan på trädäcket vid brofästet, tar fram termosen och njuter.

Fikaplats på Kaninholmen i Sölvesborg, Blekinge

Kaninholmen.

#MITTSÖLVESBORG

Our instagram
KÄRLEK 🧡 Alla relationer ser olika ut, men personen du är i ett förhållande med ska få dig att må bra och inte ställa krav som begränsar ditt liv. Just nu pågår den nationella kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt" för att uppmärksamma och synliggöra våld i ungas parrelationer. Svartsjuka är inte romantiskt. Om din partner vill ha koll på vad du gör på sociala medier, vill bestämma hur du ska klä dig eller med vilka du ska umgås med är du i en oschysst relation. Oschysst relationer kan utvecklas till en våldsam relation. Om du är i en våldsam relation finns det hjälp att få för att komma ur den, vi har medarbetare inom kommunen som stöttar dig. #mittsölvesborg #kärlek
Our instagram
KÄRLEK🧡Vill du se fler pusshållplatser i Sölvesborgs kommun? Har du en idé om någon annan skylt som skulle kunna sprida glädje? Vart skulle du vilja se den i så fall? Kanske på Listerlandet, i Tredenborg? Kommentera gärna nedan med dina bästa idéer, just ditt förslag kanske kan bli verklighet!:) #mittsölvesborg #kärlek
Our instagram
KÄRLEK🧡Så härligt att se de fina bilder ni delat med er av genom att tagga #kärlek och #mittsölvesborg Här ett vackert foto från @hjalmarssons_svets som hakat på vårt tema!