Sölvesborgsbron i Blekinge

Sölvesborgsbron

Stråket kring brofästet. Med sina 756 meter är bron ett landmärke för Sölvesborg och en av Europas längsta gång- och cykelbroar. Här kan du ta en paus, sitta ner och njuta av fågellivet och den vackra vyn över vattnet och staden. Sölvesborgs mest förevigade kändis? Den 756 meter långa gång- och cykelbron mellan stadskärnan och den nya stadsdelen Ljungaviken stod klar årskiftet 2012/2013. Sedan dess har tusentals bilder delats och gillats på Instagram och Facebook. Och det är inte bara vi sölvesborgare som tycker att bron är intressant - de senaste åren har den uppmärktssammats för sin spektakulära design och ljussättning, till exempel med en 2:a plats i Svenska Ljuspriset 2014 och som utnämnd till en av de 10 mest intressanta broarna i världen.

Brofästet, Sölvesborgsbron

Brofästet, Sölvesborgsbron.

 

Fyra årstiders park

- holländsk blomsteräng vid havet

New York, Chicago, Toronto och Sölvesborg. Världsmetropolerna och vår lilla stad har minst två saker gemensamt; bokstaven "o" och parker i design av holländaren Piet Odulf. Vår heter Fyra Årstiders Park och är en holländsk blomsteräng på svenskt vis där växternas form, struktur och silhuett är viktigare än färgen.

Om du vill uppleva parken helt och fullt ut får du bege dig till hamnpromenaden såväl vinter som vår, höst och sommar. Vajande prydnadsgräs, salvia, vårlök, rubeckia och andra växter som "dör vackert", ger vår unika promenadpark liv och mening året om. Och här finns fler sköna ytor för ben med mycket spring i och för strosande livsnjutare.

I den vackra Slottsparken kan du ta en picknick i gräset eller åka pulka nedför backen vid slottsruinen. Stans nyaste lekpark, Riddarparken ligger precis intill Resecentrum och har gott om plats för familjeumgänge, kurragömmalekar och hisnande rutschkanefärder. Njut av grönska, snö och höst i våra parker!

Fyra Årstiders Park av Piet Odulf, Sölvesborg, Blekinge

Fyra Årstiders Park.

 

Utflykter

- nära centrum

Du som letar efter en plats för en mysig utflykt, med eller utan matsäck, kan välja och vraka. När du står vid brofästet med näsan mot viken kan du gå till höger genom Piet Odulfs vackra park för att köpa en glass eller sillamacka på Glassbåten.

Väljer du att ta till vänster når du strax  Slottsparkens och Slottsuddens picknickvänliga gräs. Om du istället går ut på bron kan du mellanlanda på mysiga Kaninholmen för lek, fina vyer och lite grillning. Du kan välja att ta dig över hela bron, då hamnar du i Ljungaviken. Här finns en lekpark med gröna mattor, fruktträd och en grillhydda precis intill. Eller slår du dig helt enkelt ner redan på trädäcket vid brofästet, tar fram termosen och njuter.

Fikaplats på Kaninholmen i Sölvesborg, Blekinge

Kaninholmen.

#MITTSÖLVESBORG

Our instagram
LJUSGLIMTAR Körsbärsträden har börja att blomma sällsynt tidigt i år. Passa på att ta en promenad och njut av den sköna vårblomningen som nu är på väg att slå ut! Förra året fångade vi en humla på besök i körsbärsträden mittemot Nicolaigården när de stod i full blom. Inom bara någon dag är blommorna troligtvis lika fullt utslagna🌸. #ljusglimtar #mittsölvesborg
Our instagram
LJUSGLIMTAR För att orka med distansundervisning behöver man mat. 📖🤓🍝😋 Från och med idag kan alla gymnasieelever i Sölvesborg och Bromölla med hjälp av en personlig QR-kod hämta take-away lunch hos lokala restauranger. En bra lösning så att eleverna får mat och det lokala näringslivet får intäkter 👍 Information om hur tjänsten fungerar och vilka restauranger den gäller på hittar ni på respektive kommuns hemsida. 💻 #mittsölvesborg #ljusglimtar
Our instagram
LJUSGLIMTAR Visst blir man varm i hjärtat? Två glada damer på Svalan i Mjällby skålar och njuter i det särskilda boendets egna SPA, som invigdes för ett par veckor sedan. Idéen till ett SPA föddes ur viljan att kunna ge de boende en avkopplande stund i form av hårvård, nagelvård, lättare form av fotvård med mera. En trevlig stund för de boende, med möjlighet att få lite fika och lyssna på avkopplande musik i samband med sin behandling. Svalans SPA har tagits emot bra och är kanske lite extra uppskattat i rådande tid sedan besöksförbud infördes den 11 mars. #ljusglimtar #mittsölvesborg