Flowtrailbana för cykling i Sölvesborg
Flowtrail cykelbana på Ryssberget i Sölvesborg.

På rull i Sölvesborg

En härlig dag med pump och flow. God mat och sömn.
Planerar du för en aktiv utflykt med familjen? Gillar ni att cykla? Gör som Patrik och Jack från Karlskrona - ta en tur till Sölvesborg!! Sedan hösten 2022 är Sölvesborg ett verkligt cykelmecka med en nyanlagd Pump track bana vid Svarta led-området och en ny Flowtrail genom skogen på Ryssberget. Superfina anläggningar som snabbt blivit mycket välbesökta. Läs mer om initiativet och banorna - Pumptrack och Skillstrack i Sölvesborg

 
Patrik & Jack recenserar

En dag tidigt i november begav vi oss till Sölvesborg med adrenalinfylld cykling för nioårige Jack i sikte. Vårt första stopp var Flowtrail-banan på Ryssberget och den gjorde oss inte besvikna. Banan slingrar sig som en orm nedför berget och Jack cyklade de 1,3 kilometrarna om, och om igen. Jag fick feeling och sprang med – tog doserade kurvor i toppen och skuttade över hoppen. Den var verkligen något extra! Eftersom Jacks cykel inte är av värstingmodell blev farten precis lagom för en premiärtur men rundorna blev både snabbare och djärvare för varje gång. Kul! Förutom fartvindens tjusning neråt blev det alltså också backträning på vägen upp till starten igen. Ett skönt motionspass i skogen, det gillar vi. 

 

Cykling på Flowtrainbanan i Sölvesborg.

Pumptrack cykelbana i Sölvesborg.

 

På eftermiddagen begav vi oss till det andra nytillskottet – Pumptrack-banan vid Svarta Led. Oj, den var verkligen häftig den med! Som gjord för BMX och helt plötsligt kom Jacks lite mindre cykel till sin rätt när han susade runt banans alla kullar, doseringar och drops. Här var det lite trångt men det var ändå en fantastiskt härlig upplevelse. Vi kunde inte låta bli att prova den närliggande MTB-slingan som final på en perfekt cykeldag i Sölvesborg. Allra, allra mest gillade vi Flowtrailen där det var mindre folk och mer plats att njuta av upplevelsen. Nyfiken? Åk dit och testa – trampa, svettas och känn fartens tjusning. De nya cykelupplevelserna i Sölvesborg får tummen upp av både stor och liten.

 

Pumptrack cykelbana i Sölvesborg.

Foto: Patrik Jonsson

Mat

Det har öppnat flera nya, ambitiösa restauranger i stan under 2022 och de är väl värda ett besök. Njut av en husmanskost-med-en-tvist-lunch på PEPS vid Stortorget och ladda med ny energi mellan cykelupplevelserna. Gillar ni Moules frites, fisk och skaldjur så ska ni definitivt kika in på mysiga Skeppsbron när det är dags för kvällens middag. Vällagad mat och bemötande i toppklass i härliga lokaler.


Hitta fler - Matställen i Sölvesborg

Sömn

Efter en aktiv dag med god mat lär ni somna som stenar. Och särskilt gott sover ni i rummen på Hotell Humbla i centrala Sölvesborg. Det är något med värmen och atmosfären i den pampiga borgmästarevillan från 1903. Och frukosten är finfin!


Hitta fler - Boende i Sölvesborg