Drömmen

om en egen ö i Blekinge

Skärgård och öliv i Blekinge.

Blekinge

Bästa skärgårdsstället!

Bästa stället för öliv tillsammans med familjen i Blekinge.

Öluffa

i Blekinge i sommar

Bästa stället för ö-liv ligger i Blekinge med en tät och reguljär båttrafik.

Äventyr

bland kobbar och skär

Kajaksommar bland öar och skär i Blekinge.

Bästa stället för öliv

Kom och upptäck Blekinges skärgård!

Längs med Blekinges kust ligger öar, kobbar och skär strösslade. Några ligger tätt, tätt medan andra skiljs åt av vyer över öppet hav. Många är lummiga, vissa är karga. Här finns öar där du kan bo över och äta gott på restaurang – stanna länge – men också de som passar bäst för några timmars upptäcktsfärd på en vandringsled, i kajak längs med vattenbrynet eller för chillande vid en badplats eller i en glänta.

En fin sak med Blekinges vackra skärgård är att till och med våra populäraste öar liksom är lagom populära. Om inte orörda så åtminstone “fårörda” i många fall, med gott om utrymme och avskildhet för dig som är ute efter känslan av att vara på en egen ö. Så kom! Stanna en vecka eller bara en stund. Ät något gott, ta en blund.

Bästa stället för öliv och en riktig Bullerbyn - Tjärö i Blekinge.
Bada från Dödsklippan och fika på gästbryggan - Tjärö.

 

Egen båt eller kollektivt?

För dig som har egen båt finns gott om trevliga och välskötta gästhamnar i vår övärld. Och om du föredrar att paddla kanot eller kajak når du förstås de allra minsta och mest avskilda öarna också. Blekinges skärgårdstrafik öppnar en hel värld av härliga ö-upplevelser för alla som vill få lite havsvindsrufs i håret. Det är fint! Och dessutom ett hållbart och prisvärt sätt att upptäcktsresa.

Bästa stället för öliv - Ta Tjäröbåten till Tjärö i Blekinge.
Här hittar du färjeavgångar från Järnavik till Tjärö - Tjäröbåten.

Drömmen om en egen ö

Bästa skärgårdsstället Upptäck lugnet, äventyren och charmen i vår ö-värld. Blekinge rymmer hela semesterdrömmen. Läs mer och boka här - Populära öar i Blekinge

 

Upptäck ölivet, känn lugnet!

Hitta ett spännande besöksmål här:

Selected filters: