Tjärö i Blekinge
Karlskrona, en stad på havet mitt i skärgården

Upptäck ölivet i Blekinges skärgård

Välkommen till Blekinge - ett skärgårdsparadis där varje ö bjuder på unika upplevelser

Från lummiga skogar till öppna havsvyer, Blekinges skärgård erbjuder den perfekta mixen av äventyr och avkoppling. Förlora dig i vandringsledernas tystnad, glid fram längs kajakens stig i vattnet, eller slappna av på en undangömd strand. Oavsett om du längtar efter en gastronomisk upplevelse på en lokal restaurang eller en privat stund på en nästan orörd ö, så väntar Blekinges öliv på att upptäckas av just dig.

Upplev skärgården i Blekinge, södra Sverige, med outdoorupplevelser
Upplev skärgården genom de sammanlänkade outdoorlederna ARK56, eller ö-hoppa med Skärgårdstrafiken.

Populära öar i Blekinge

Ge dit ut på en resa genom Blekinges skärgård, en dold pärla i Sveriges sydöstra hörn, där varje ö har sin egen unika charm och historia. Från historiska fästningar och lummiga naturreservat till idylliska badplatser och kulturella landmärken,

Blekinges öar erbjuder en mångfald av upplevelser som lockar besökare från när och fjärran. På vår sida Skärgård - ett öparadis i södra Sverige utforskar vi de mest populära öarna i Blekinge, ger dig en inblick i vad som gör varje ö speciell och tipsar om hur du kan få ut det mesta av ditt besök.

Aktiviteter i skärgården

Drömmer du istället om att smyga fram mellan öarna i en kajak eller kanot, nära naturens hjärta? Blekinges skärgård är din lekplats, där du kan närma dig de mest undangömda och betagande öarna på ett äventyr som du alltid kommer att längta tillbaka till.

 

Selected filters:

Skärgårdstrafik & båtturer

Upptäck Blekinges skärgårdspärlor från havet - Ett äventyr för alla, oavsett färdmedel