Karön-Ekenäs i Ronneby.
Karön-Ekenäs i Ronneby.
Karön i Ronneby skärgård, Blekinge
Badplats på Karön i Ronneby skärgård, Blekinge

Karön-Ekenäs

Upptäck den natursköna Karön - en skärgårdspärla i Ronneby

Karön är en ö belägen i Ronneby skärgård. Med sin vackra natur, stugbyar och bilfria miljö är den en populär ö att besöka. Här kan du njuta av naturen, bo i stugor och utforska ön i din egen takt. Det finns en gästhamn, om du kommer med båt, badplats, naturstigar och en restaurang som gör ön till en helhetsupplevelse.

Karöline 1, båten som tar dig från Ekenäs till Karön i Ronneby, Blekinge.

Du tar dig till Karön med antingen Karöline som trafikerar Ekenäs - Karön onsdagar - söndagar, se tur lista här

Visit Ronneby - Båtturer med M/F Astrid

M/F Astrid.

Måndagar - tisdagar åker du med båten M/F Astrid enligt turlista, se här Ronneby skärgård - Blekingetrafiken.

 

Karön med restaurangen och vandringsleder runt ön, i Blekinge
Restaurangen på Karön med avkopplande ytor för utomhusaktiviteter.

Ta båten till Karön från fastlandet vid Ekenäs, en fem minuters tur över till Karön. I Ekenäs gästhamn finns det populära caféet och restaurangen Villa Vassen med utsikt över hamninloppet och den lummiga skärgården. Det finns också en vacker badplats och campingplats. Om du kommer med båten kan du ta in i gästhamnen som också har en tillhörande båttankningsstation.

 

 

 

Pop-up restaurang på Karön

Sommaren 2023 driver Karsta Gård även en pop-up restaurang på Karön i Ronneby skärgård!

Restaurangen har öppet onsdag - lördag mellan 11:00 - 18:45 och håller fortsatt öppet till 20:00 för förbokade gäster med egen båt alternativt boende på Karön. Hög gärna av dig till till restaurangen Gårdskocken på Karön för frågor eller bokningar via mejladressen restaurangkaron@outlook.com.

Sista båten från Karön till Ekenäs går kl. 18:45. Från den 26 juni läggs fler turer till och då kommer öppettiderna förlängas. Saknar du båt eller boende på ön men önskar boka en kvällsservering för ett större sällskap kan vi hjälpa till med transport, hör av dig i god tid innan!

Vill du veta mer om boendet på ön? Läs mer och boka här:

 

Karön Stugby

 

 

Gästhamnar på Karön-Ekenäs

Både på Karön och Ekenäs finns gästhamnar tillgängliga.  Här kan du förtöja med bekvämligheter som  dusch, el, färskvatten och med tillgång till restauranger, caféer och kiosker. Hamnavgiften inkluderar el och varierar beroende på båtens storlek.,

Upptäck skönheten och charmen på Karön-Ekenäs i Ronneby skärgård. Det är en perfekt plats för dig som söker avkoppling, äventyr och kulinariska upplevelser. Det är en magisk plats i Blekinge du inte får missa

 

Ta din egen båt till Karön, eller åk med fem-minuters-färjan.
Ta din egen båt till Karön eller kliv ombord på båten som tar dig från Ekenäs till ön.

 

Hyr en båtplats i Ronneby

I Ronneby finns havet och skärgården inom ett bekvämt räckhåll. I Ronneby erbjuder kommunen båtplatser av olika storlekar för uthyrning. Du kan också få information om båtplatser, småbåtshamnar och brygganläggningar där båtplatser finns.

Ge dig själv friheten att utforska Ronnebys vackra kustlinje och skärgård. Upplev det bästa av båtlivet här. Läs mer om vad kommunen erbjuder för dig som är båtägare och båtentusiast - Båtplatser i Ronneby

 

 

 

 

 

 

Upptäck Karon-Ekenäs

Välkommen att njuta av alla upplevelser i Ronneby skärgård!

 

Selected filters: