Badplats på Karön i Ronneby skärgård, Blekinge

Karön - Ekenäs

Välkommen ut i Ronneby skärgård!

Karön är den största av öarna i Ronneby skärgård. Sommartid är det ett populärt utflyktsmål för badgäster och besökare som vill njuta av den vackra naturen. Här kan du bo i stugor eller med båt i gästhamn. Efterlängtad nyhet för sommaren 2022 är att den anrika restaurangen Scheweizeriet åter slår upp dörrarna med servering. Karön är helt bilfri men du tar dig lätt ut till den vackra ön med en båttur från Ekenäs eller Ronneby Marina.

Tidtabell och skärgårdsturer - Skärgårdstrafik i Ronneby

Vy mot restaurang Karon från fastlandet Ekenäs i Ronneby
Vy mot Karön från fastlandet Ekenäs i Ronneby.

 

Boka stuga på Karön

På Karöns nordvästra udde ligger 15 stugor i en ekbacke, med fantastiskt västerläge. Alla stugor ligger inom 20 meter från vattnet. Stugorna är enkla men fräscha och funktionella. Stugorna är bokningsbara fram till sista augusti.

Med plats för 1-4 personer i varje stuga och med både pentry och uteplats/grill kan du njuta av en underbar havsutsikt i stillsam miljö. Dusch, bastu och wc finns i en modern serviceanläggning som även har sällskapsrum med TV. Wi-Fi finns tillgängligt för alla gäster.

Stugorna bokas i första hand veckovis, från lördag till lördag. På hemsidan kan du boka online. Pris per stuga och vecka är från 5200 kr. Lakan och handdukar medtages. Städning ingår ej. Beroende på tillgång går det även att boka kortare perioder. 

Läs mer och boka här - www.karonstugby.se 

Stuga intill havet på Karön i Ronneby skärgård
Stuga alldeles intill vattnet på Karön.

 

Schweizeriet

Den anrika restaurangen på Karön, en pärla i Blekinge Skärgård och älskad sommarrestaurang för båtförare och semesterfirare. Schweizeriet drivs som en Pop up-restaurang av Niclas Lundberg. Läs mer om öppettider, temakvällar och menyer här - Food by Niclas

Följ Restaurang Karön på Facebook för senaste nytt, sommarevenemang och utbud.

Den anrika restaurangen Karön i Ronneby
Schweizeriet på Karön i Ronneby skärgård.

 

Gästhamnen 

Gästhamn (56´16,75N 15´28,55E)

Gästhamnar finns både på Karön och Ekenäs (fastlandet). Du hittar alltid en plats med underbar kvällssol och skyddad för alla vindar utom NO. Förtöjning vid bommar, boj eller långsides där bommar/boj saknas. Ingen förbokning, förtöjning sker på tillgängliga numrerade platser och hamnavgift tas upp på bryggan. Betalning med kort eller kontant. Hamnavgift inkl el: Max 10 meter: 180 kr /dygn Över 10 meter: 200 kr/dygn Hamndjup: 1-3m. Service: Dusch, Elektricitet, Färskvatten, Restaurang, Café, Kiosk, WC, Wi-Fi

På fastlandet finns tömningsstation för septiktank samt sjömack med bensin

Mer information hittar du här - Ronneby Gästhamn

Gästhamn med båtar i Ekenäs, Ronneby
Ekenäs gästhamn med vy mot Karön.

 

Ekenäs

Ekenäs som ligger strax utanför Ronneby är ett bostadsområde med ett fåtal kvarvarande sommarstugor. Här hittar du bland annat en badplats, camping med ställplatser och en gästhamn med en sommaröppen tankstation för båtar.

Tankstationen för båtar (endast försäljning av bensin) är öppen dagligen 11 juni -14 aug:

  • 10:00-12:00
  • 12:30-15:00
  • 15:30-18:00

Tankstationen är öppen även 20-21 augusti samt 27-28 augusti 

Telefon till Ekenäs tankstation - 0733-170331

 

Villa Vassen är en restaurang och café i vid Ekenäs som drivs av Catharina Magnusson på Oscar & Co Stadsdeli & Vincafé på gågatan i Ronneby.

Information och öppettider hittar du här - Villa Vassen

Restaruang Villa Vassen i solnedgång. Ekenäs. Ronneby.
Restaurang Villa Vassen i solnedgång.

 

Ekenäs Camping

Ekenäs Camping ligger fridfullt ute vid havet med härliga möjligheter för havsbad i Ekenäs och Campingplatsen har i dagsläget ca 33 platser varav 30 med el och erbjuder bland annat havsbad och beachhandbollsplan.

Mer information hittar du här på hemsidan - Ekenäs Camping

Ekenäs Camping i Ronneby. Foto av Jeanette Rosander.
Ekenäs Camping i Ronneby.

 

Upptäck mer av Ronneby