Hälleviks brygga med sandstrand och nära till fiskeläge, boende, restauranger och avkoppling

Maldiverna i Blekinge

Blekinge, med en tillgänglig kustlinje, bjuder in till en resa där solkyssta stränder och vajande vass skapar en oas av lugn och skönhet. Denna pärla i Sveriges sydöstra hörn är hem till några av landets mest idylliska landskap, från Sandvikens vidsträckta sandstränder i Sölvesborg och Listerlandets charmiga fiskelägen och smakrika restauranger. Låt oss ta dig på en resa som börjar på Listerlandet.

Strandbad i gömda vikar - från morgon till kväll.
Strandbad i gömda vikar, Torsö - från morgon till kväll.

 

 

Barfotapromenader

Listerlandet som är känt för sin mjuka sand och levande kultur bjuder in till barfotapromenader längs sina vita stränder där den friska doften av hav möter röken från Hennings populära rökeri. Unna dig känslan av sand mellan tårna i Hällevik, där vågorna bryter mot kusten och du kan njuta av pittoreska vyer, lokal mat och en unik atmosfär.

Barfotapromenader vid havet i Blekinge - Sandviken i Sölvesborg
Sandvikens strand utanför Sölvesborg.

 

 

 

Ta Sölvesborgsbron till stränderna

Från stadskärna till Sölvesborgs Golfklubb, och vidare till stränderna

Förbindelsen mellan Listerlandets stränder och Sölvesborgs charmiga centrum är ingen mindre än Sölvesborgsbron – ett arkitektoniskt under och Europas längsta gång- och cykelbro. Med dess vackra belysning under kvällstid blir bron ett magiskt fotoobjekt och en portal till nya äventyr. Gör ett stopp vid Hamnkrogen för en smakrik måltid eller njut av en fika vid brofästet och låt dig svepas med av den storslagna utsikten.

Sölvesborgsbron - Ett landmärke som förbinder stadskärna med stränderna
Sölvesborgsbron - Ett landmärke som förbinder stadskärna med stränderna

 

Upptäck din drömbadplats

Lista över de bästa Spa och badställen i Blekinge

Är du redo att dyka in i en värld av avkoppling och njutning? Från salta havsbrisar till lugnande spa-upplevelser, har vi kartlagt de ultimata destinationerna för dig. Utforska vår guide till de mest inbjudande badplatserna och spaanläggningarna, där varje plats lovar en unik upplevelse av välbefinnande och lyx.

 

Selected filters:

Din perfekta resplan i Blekinge

För att göra din upplevelse i Blekinge oförglömlig, börjar allt med att hitta det perfekta boendet. Oavsett om du söker efter en lugn tillflyktsort vid stranden eller ett äventyr i det gröna, har Blekinge allt.

För familjer erbjuder Barnens Blekinge spännande äventyr som roar både stora och små. Upptäck regionens rika historia och kultur genom dess många museer och historiska platser.

Och för dig som söker aktivitet finns allt från golfbanor till fiskevatten som väntar på att utforskas.

Varför Vänta? Boka Ditt Blekinge-Äventyr Idag!