Stumholmen i Karlskrona, precis som Venedig

Venedig?

Upptäck Blekinges vackra havsnära städer och byggnadsverk utan att behöva resa långt!

Blekinge bjuder på fantastiska upplevelser för både lokalinvånare och turister. En av de mest imponerande sevärdheterna är Örlogsstaden Karlskrona, som också finns med på världsarvslistan. Att uppleva historien som genomsyrar allt från bataljoner och fästningar till broar och kyrkor är en mäktig upplevelse. Örlogsstaden består av flera delar, som alla bidrar till stadens imponerande karaktär.

Trossö som är uppdelad i en civil och en militär del, är en plats där du kan utforska mycket av Örlogsstaden har att erbjuda. Men Karlskrona är inte den enda havsnära staden i Blekinge. Här finns gott om städer att upptäcka, som charmiga små fiskebyar och historiska hamnar. Att vandra runt i dessa städer och ta del av deras unika atmosfärer är en oförglömlig upplevelse.

Kom och upptäck Blekinges vackra städer!

 

 

Upplev Aspö

Drottningskärs Kastell och Kungsholms Fort är två av de yttre befästningarna som ger en unik inblick i den svenska stormaktstidens historia. Drottningskärs kastell, beläget på Aspö i Karlskronas skärgård, är en riktig pärla med restaurang på borggården och en fantastisk utsikt över området. Kungsholms fort består av flera magnifika byggnader och intill ligger en park med exotiska växter som lockar till avkopplande promenader. Men det finns mer att upptäcka på Aspö!

Boka boende på Aspö Lotstorn eller Drottningskärs Vandrarhem och ta en paus från vardagen. Besök Aspö Folkets Hus, som erbjuder ställplats för din husbil och njut av bad på Aspö havsbad. Eller varför inte fika på Bryggarns Café & Hus Aspö?För en ännu mer spännande upplevelse, ta en guidad tur i din egen takt med mobilappen Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Besök Marinmuseum och utforska de interaktiva utställningarna.

Så, vänta inte - Upptäck Blekinges historiska skatter och unika miljöer på Drottningskärs Kastell och Kungsholms Fort – och på Aspö!

Drottningskärs kastell på Aspö
Drottningskärs Kastell på Aspö utanför Karlskrona.

Upptäck Blekinges riviera

Vill du upptäcka Blekinges vackra kuststräcka på ett miljövänligt sätt? Då är det dags att ta tåget längs kusten! Med sommarbiljetten hos Blekingetrafiken kan du njuta av en härlig dagstur eller planera en längre resa längs den fantastiska kusten.Upplev de fantastiska vyerna längs kusten och ta del av allt som Blekinge har att erbjuda. Besök charmiga kustsamhällen, ta en simtur i havet eller utforska spännande sevärdheter längs vägen.

Och det bästa av allt? Du kan resa med gott samvete och samtidigt spara på miljön. Köp sommarbiljetten hos Blekingetrafiken idag och ge dig ut på en minnesvärd resa längs kusten. Missa inte chansen att upptäcka allt som Blekinge har att erbjuda.

Besöksmål & sevärdheter

Utforska Blekinge i din takt, res miljövänligt med Blekingetrafiken.

Selected filters: