Östersjöfestivalen i Karlshamn, Blekinge

Städer i Blekinge

Blekinge är ett spännande landskap med en vidsträckt lummig skärgård och ett myller av pittoreska kobbar, öar och skär. Längs kusten finns det fem städer att upptäcka, perfekt när du vill shoppa, njuta av scenkonst och äta god mat. Den största staden Karlskrona ligger på ön Trossö, en strategisk placering för att manifestera maktpositionen nära Danmark och den europeiska kontinenten. Idag är örlogsstaden Karlskrona välbesökt för sin shopping, skärgårdstrafik, guidade turer och vackra arkitektur.

Tyska kyrkan i Karlskrona
Trefaldighetskyrkan i Karlskrona.

 

 

Kuststäder

Blekinges städer ligger som ett pärlband längs kusten och från städerna går reguljära turer ut i skärgården. Ö-hoppa, leta äventyr och njut av god mat på en ö. Övernatta och lev skärgårdslivet. Ta båten in till stan och shoppa, gå på en festival eller strosa bland gator och torg. Det är enkelt att semestra i Blekinge. Du kan dagen som den kommer, tillgängligheten gör det enkelt att bara vara. Läs mer här - Öar & skärgård

 

Shopping

Att shoppa i Blekinge är en mysig upplevelse. Här finns gott om konsthantverk och trendiga bruksföremål. Butikerna ligger i framkant och utrustade med säsongens bästa köp. Fika och koppla av, innan du ger dig ut på nästa shoppingtur. Förena nytta med nöje i genuina historiska miljöer. Gör det till en helhetsupplevelse när du upptäcker delar av Blekinge.

Karlskrona Lampfabrik i Blekinge
Karlskrona Byggnadsvård & Inredning.

 

Guidade turer

När du är i någon av städerna, passa på att boka en stadsvandring eller guidad tur. De entusiastiska och pålästa guiderna bjuder på berättelser från både förr och nu, alla kryddade med anekdoter och visste du att? Turerna ger en ny dimension om hur städerna har vuxit fram, och ett mervärde till din upplevelse i nutid. Här hittar du alla - Guidade turer i Blekinge

 

Städernas beskyddare

Vill du uppleva en extraordinär guidad tur till havs? Då ska du boka den guidade turen till Kungsholms Fort som med sin cirkelformade hamn har blivit en symbol för Karlskrona som världsarv och som fungerat som ett skydd för staden och landet. Längs fortets väggar frodas exotiska växter från jordens alla hörn som förts dit av marinens långresefartyg. 2 000 man arbetade med att bygga fästningen huggen av sten från raserade fästningar och kalksten från Öland. Yttermuren är nästan 2,5 halv meter tjock. Det finns också ett "fredstak" av trä som lätt kunde plockas bort om det skulle behövas.

Boka en guidad tur till Kungsholms Fort i Blekinge
Kungsholms Fort i Karlskrona skärgård.

Mer om Blekinge

- och naturens rikedom

5 städer

- med fem karaktärer

Årets magasin

Bläddra, inspireras & dela!