Östersjöfestivalen i Karlshamn, Blekinge

Städer i Blekinge

Blekinge är ett spännande landskap med en vidsträckt lummig skärgård och ett myller av pittoreska kobbar, öar och skär. Längs kusten finns det fem städer att upptäcka, perfekt när du vill shoppa, njuta av scenkonst och äta god mat. Den största staden Karlskrona ligger på ön Trossö, en strategisk placering för att manifestera maktpositionen nära Danmark och den europeiska kontinenten. Idag är örlogsstaden Karlskrona välbesökt för sin shopping, skärgårdstrafik, guidade turer och vackra arkitektur.

Världsarvet Karlskronas vackra stadskärna. Blekinge.
Strosa och njut av Världsarvet Karlskronas vackra stadskärna.

 

 

Kuststäder

Blekinges städer ligger som ett pärlband längs kusten och från städerna går reguljära turer ut i skärgården. Ö-hoppa, leta äventyr och njut av god mat på en ö. Övernatta och lev skärgårdslivet. Ta båten in till stan och shoppa, gå på en festival eller strosa bland gator och torg. Det är enkelt att semestra i Blekinge. Du kan dagen som den kommer, tillgängligheten gör det enkelt att bara vara. Läs mer här - Populära öar i Blekinge

Vårblommor på Södergatan i Sölvesborg
Vårblommor på Södergatan i Sölvesborgs stadskärna.

 

 

Shopping

Att shoppa i Blekinge är en trevlig upplevelse. Här hittar du massor av hantverk och trendiga föremål. Butikerna ligger i framkant och är utrustade med säsongens bästa köp. Fika och koppla av innan du ger dig ut på nästa shoppingrunda. Kombinera nytta med nöje i naturliga, historiska miljöer. Gör det till en helhetsupplevelse när du upptäcker delar av Blekinge.

Shopping och torghandel i Blekinge
Shopping och torghandel i Blekinges städer är en mysig upplevelse.

 

Guidade turer

Upptäck spännande kulturhistoriska miljöer med Blekinges guidade turer! Följ med på en resa tillbaka i tiden och upplev historien på nära håll. Våra kunniga guider tar dig med till platser du aldrig tidigare besök och berättar om de fascinerade händelserna som ägt rum här.

Missa inte chansen att uppleva något unik! Boka din guidade tur idag och upplev historiens vingslag!

Fredrikskyrkan i Karlskrona

Städernas hemligheter

Boka en guidad stadsvandring idag!

När du är i någon av städerna, passa på att boka en stadsvandring eller guidad tur. De entusiastiska och pålästa guiderna bjuder på berättelser från både förr och nu, alla kryddade med anekdoter och visste du att? Turerna ger en ny dimension om hur städerna har vuxit fram, och ett mervärde till din upplevelse i nutid. Här hittar du alla guidade turer i Blekinge.

Missa inte de guidade turerna till havs!

Läs mer

Kungsholms Fort

Kungsholms Fort

Vill du uppleva en extraordinär guidad tur till havs?

Då ska du boka den guidade turen till Kungsholms Fort som med sin cirkelformade hamn har blivit en symbol för Karlskrona som världsarv och som fungerat som ett skydd för staden och landet. Längs fortets väggar frodas exotiska växter från jordens alla hörn som förts dit av marinens långresefartyg. 2 000 man arbetade med att bygga fästningen huggen av sten från raserade fästningar och kalksten från Öland. Yttermuren är nästan 2,5 halv meter tjock. Det finns också ett "fredstak" av trä som lätt kunde plockas bort om det skulle behövas.

Läs mer

Örlogsstad & världsarv

Karlskrona

Blekinges största stad, en levande hamnstad med en rik marin historia och många kulturella sevärdheter. Stadens centrum består av en unik samling av byggnader som har gett Karlskrona en plats på Unesco:s världsarvslista, med både den svenska flottbasen och Blekinges tekniska högskola baserade i staden. Missa inte ett besök på Marinmuseum.

Läs mer

Brunnshallarna i Ronneby Brunnspark

Ronneby

Ronneby är anrik kurort belägen mitt i hjärtat av Blekinge. Mitt i Ronneby ligger Ronneby Brunn Hotell, ett äventyrsbad och padelanläggning. I Brunnsparken finns promenadstråk, vattenfall och kulturhistoriska byggnader. Fika på Café Mandeltårtan, besök Kallvattenkuren med utställningar om skeppsvrak och guldskatter, upplev Ronneby Kulturcentrum eller koppla av i Ekenäs eller den populära ön Karön.

Läs mer