Cities in Blekinge, southern Sweden - Visit Blekinge

Städer i Blekinge

Blekinge är ett spännande landskap med en vidsträckt lummig skärgård och ett myller av pittoreska kobbar, öar och skär. Det finns fem städer att upptäcka, perfekt när du vill shoppa, gå på teater och äta god mat. Den största staden Karlskrona ligger på ön Trossö. Det var ett strategiskt val för att manifestera maktpositionen nära Danmark och den europeiska kontinenten, men även för att hamnarna till större delen är isfria året om. Det gör att det går att utforska Blekinges öar året om, antingen på egen hand eller med hjälp av en guide. 

 

 

Kuststäder

Blekinges landskap innehåller en 80 mil kust med några av de absolut finaste kuststäderna som ett pärlband genom Blekinge. Inåt land är det frodig grönska med mängder av vackra sjöar. Här kan du bada, fiska, paddla, vandra och i Olofström kan du ge dig ut på äventyr i Sveriges sydligaste vildmark. Vad du än väljer att göra är det nära till alla besöksmål. Blekinge är nämligen bara 4 mil långt från norr till söder och drygt 11 från öst till väst. Så ge dig ut och upptäck nya platser, shoppa i city eller på de genuina gårdsbutikerna. Annars finns det intresseväckande museum och riktigt inbjudande golfbanor, om du är redo för en sådan utmaning.

Fika i Sölvesborg - Visit Blekinge

Fika på Ritz Conditori i Sölvesborg.

 

 

Shopping

Att shoppa i Blekinge är en mysig upplevelse. Blekinges butiker ligger långt framme och är alltid utrustade med säsongens bästa köp. Du hittar de senaste trenderna, de hetaste inredningsprylarna och framförallt de mest eftertraktade plaggen. Fika och god mat blir ofta en ingrediens i helhetsupplevelsen. Dessutom ligger alla städer nära avkopplande vyer som sjö och hav. Kom och njut en hel- eller halvdag av att shoppa och ha det bra. Nytta och nöje i genuina historiska miljöer, det är ett plus!

Shoppa i Karlskkrona - Visiti Blekinge!

Karlskrona Lampfabrik.

 

 

Guidade turer

När du är i någon av städerna, passa på att boka en stadsvandring eller guidad tur! De entusiastiska och pålästa guiderna bjuder på berättelser från både förr och nu, alla kryddade med anekdoter och visste du att? Det ger en helt annan dimension om hur städerna har vuxit fram och ett mervärde när du befinner dig i "staun". 

Guidade turer i Karlskrona - Visit Blekinge!

Guidade turer i världsarvet Karlskrona.

 

 

Städernas beskyddare

Vill du uppleva en extraordinär guidad tur till havs? Då ska du boka den guidade turen till Kungsholms Fort som med sin cirkelformade hamn har blivit en symbol för Karlskronas status som världsarv. Längs fortets väggar frodas exotiska växter från jordens alla hörn som förts dit av marinens långresefartyg. 2 000 man arbetade med att bygga fästningen huggen av sten från raserade fästningar och kalksten från Öland. Yttermuren är nästan 2,5 halv meter tjock. Det finns också ett "fredstak" av trä som lätt kunde plockas bort om det skulle behövas.

Boka en guidad tur till Kungsholms Fort i Blekinge

Kungsholms Fort, Karlskrona.

Läs mer och hitta fler - Guidade turer i Blekinge