Cities in Blekinge, southern Sweden - Visit Blekinge

Städer i Blekinge

- med fem olika karaktärer

Blekinge är ett spännande landskap med vidsträckt lummig skärgård, ett myller av pittoreska öar, kobbar och skär. Utforska öarna i din egen takt och varva det med besök i städer med shopping och god mat. Det ger lika delar lugn, nya intryck och havsbris. Skönt att få allt i ett!

Kom och spendera din ledighet i Blekinge. Det är ett landskap fyllt av överraskningar och allt inom en timmes radie med bil.

 

Nära

Inåt land är det frodig grönska, mängder av vackra sjöar och åar, vandringsleder och möjlighet att padda, fiska och stand-up-paddla. En av städerna - Olofström - ligger vackert inbäddad i Sveriges sydligaste vildmark. Med endast fyra mil från norr till söder, drygt elva från öst till väst är det alltid nära till spännande utflyktsmål och shoppingstråk i Blekinges städer. Resan till den genuina lilla gårdsbutiken, det intresseväckande museet eller golfbanans inbjudande greener ligger alltid nära och bara en kort biltur bort. I Blekinge från du alla upplevelser inom en dryg timmes radie med bil och det är wow!

Fika i Sölvesborg - Visit Blekinge

Fika på Ritz Conditori i Sölvesborg.

 

Shopping

Att shoppa i Blekinge är en mysig upplevelse. Blekinges butiker ligger långt framme och är alltid utrustade med säsongens bästa köp. Du hittar de senaste trenderna, de hetaste inredningsprylarna och framförallt de mest eftertraktade plaggen. Fika och god mat blir ofta en ingrediens i helhetsupplevelsen. Dessutom ligger alla städer nära avkopplande vyer som sjö och hav. Kom och njut en hel- eller halvdag av att shoppa och ha det bra. Nytta och nöje i genuina historiska miljöer, det är ett plus!

Shoppa i Karlskkrona - Visiti Blekinge!

Karlskrona Lampfabrik.

 

Guidade turer

När du är i någon av städerna, passa på att boka en stadsvandring eller guidad tur! De entusiastiska och pålästa guiderna bjuder på berättelser från både förr och nu, alla kryddade med anekdoter och visste du att? Det ger en helt annan dimension om hur städerna har vuxit fram och ett mervärde när du befinner dig i "staun".

Guidade turer i Karlskrona - Visit Blekinge!

Guidade turer i Karlskrona.

Spana in och boka guidade turer i Blekinge här