Tjärbåten till Tjärö i Blekinge

Öar & skärgård

Utforska Blekinges skärgård i sommar!

Fisktorget, ett nav för skärgårdstrafiken i Blekinge
Fisktorget, ett nav för Skärgårdstrafiken, i Karlskrona city.

 

 

Öar i Blekinge

- du inte får missa

Aspö, Hanö, Karön, Tjärö och Utklippan är alla unika skärgårdspärlor i Blekinge, och perfekta som besöksmål för hela familjen. Här kan du prova på skärgårdslivet med boende, restaurang, aktiviteter och sevärdheter. Det finns också reguljära och täta båtturer som gör att du snabbt kan ta dig tillbaka på fastlandet om du vill. 

Aspö kan du besöka Drottningskärs kastell, cykla runt ön, besöka galleri och museum, prova turridning och övernatta i ett Lotstorn. På Utklippan kan du åka sälsafari, bada bastu, besöka fyren, övernatta, njuta av god mat och kanske ett liveframträdande. 

Skärgårdsbåtarna i Blekinge
Tät och regujär skärgårdstrafik tar dig ut till nya spännande miljöer.

 

Tjärö är en riktig idyll med röda stugor och vita knutar, fritt betande djur, en generös gästbrygga, café och restaurang. Här kan du boka seglarläger för barnen, paddla, solbada på en bastuflotte eller klippa, fiska eller prova swimrun. På Hanö, en mytomspunnen ö, kan du uppleva allt från trollskog, naturfenomen, grottor, drakamärke, hjortar till vackra badplatser, charmig gästhamn, fin utsikt över Hanöbukten och god mat i restaurangen Fisky Business Hanö Hamnkrog.

Tjärö i Blekinge
Sommaridyllen Tjärö. Varför inte ta den 15 minuter båtturen över för en lunch?

 

 

 

Restips i skärgården

 

1. Karlskrona skärgård

Upptäck örlogsstaden och världsarvet Karlskrona från vattnet. Skärgårdsbåtarna har flera bryggstopp runtom Karlskrona och det finns många härliga båtturer att välja emellan. Här kommer några tips:

Alla reseinformation hittar du här - Karlskrona skärgård

Skärgårdstrafiken i Karlskrona, Blekinge
Hop-on Hop-off är ett spännande sätt att upptäcka skärgårdslivet i Karlskrona.

 

2. Ronneby skärgård

Ta båten Karöline från Ekenäs till den bilfria Karön. Ön är en av de största i Ronneby skärgård. Här finns stugor att hyra, restaurang och sköna badstränder.

All reseinformation hittar du här - Ronneby skärgård

Guö, Järnavik i Blekinge. En riktig skärgårdsidyll!
Guö, Järnavik. En riktig skärgårdsidyll!

 

3. Karlshamn skärgård

Från gästhamnen i Karlshamn kan du ta M/F Vindskär till Tjärö och Tärnö. Det är två öar som erbjuder mat, boende och härligt klipphäng med sol och bad. Vill du heller bada vid en sand.strand kan du hoppa ombord på M/F Anemon i Matvik och ta dig till småöarna i Östra Bokö eller Folsö. Här kommer mer tips:

All reseinformation hittar du här - Karlshamns skärgård

Kastellet, bara 5 minuter från Karlshamns centrum
Kastellet, endast 5 minuter från Karlshamns gästhamn.

 

4. Sölvesborg skärgård

I Sölvesborgs skärgård  kan du ta M/F Vitaskär från Nogersund till Hanö. Det är en båttur som tar 25 minuter. På Hanö finns det mycket att upptäcka: Bönsäcken, Drakmärket, engelska kyrkogården och en oändlig utsikt. Hanö är ett populärt besöksmål och känt för sin fyr som lyser 45 kilometer ut över Hanöbukten.

All reseinformation hittar du här - Sölvesborgs skärgård

Naturfenomenet Bönsäcken på Hanö i Blekinge
Naturfenomenet Bönsäcken på Hanö.
Besöksmål & guidade turer

- i Blekinges skärgård