Youtube video fallback image

Öar & skärgård

Skärgårdstrafiken i Karlskrona, Blekinge
Karlskrona skärgård där Fisktorget mitt i city är ett nav.

 

 

Öar i Blekinge

Aspö, Hanö, Karön och Tjärö är alla unika skärgårdspärlor i Blekinge, och perfekta som besöksmål för hela familjen. Här kan du prova på skärgårdslivet med boende, restaurang, aktiviteter och sevärdheter. Det finns också reguljära och täta båtturer som gör att du snabbt kan ta dig tillbaka på fastlandet om du vill. På Aspö kan du besöka Drottningskärs kastell, cykla runt ön, besöka galleri och museum, prova turridning och övernatta i ett Lotstorn.

Aspö Lotstorn, en badklippa och Drottningskärs kastell
Aspö Lotstorn, badklippa och Drottningskärs kastell.

 

Tjärö är en riktig idyll med röda stugor och vita knutar, fritt betande djur, en generös gästbrygga, café och restaurang. Här kan du boka seglarläger för barnen, paddla, solbada på en bastuflotte eller klippa, fiska eller prova swimrun. På Hanö, en mytomspunnen ö, kan du uppleva allt från trollskog, naturfenomen, grottor, drakamärke, hjortar till vackra badplatser, charmig gästhamn, fin utsikt över Hanöbukten och god mat i restaurangen Fisky Business Hanö Hamnkrog.

 

 

Restips

Karlskrona | Upptäck örlogsstaden och världsarvet Karlskrona från vattnet. Skärgårdsbåtarna har flera bryggstopp runtom Karlsrkona och det finns många båtturer att välja mellan. 

 1. Hop-on Hop-off
 2. Kustlinjen
 3. Rundtur i Världsarvet (2 tim)
 4. Snabbtur i Östra skärgården (1,5 och 3-6 tim)
 5. Skärgårdsbåt i Nättrabyån (1,5 tim)
 6. Aspö (25 min)

 

Ronneby | Ta båten Karöline från Ekenäs till den bilfria Karön. Ön är en av de största i Ronneby skärgård. Här finns stugor att hyra, restaurang och sköna badstränder.

 1. Aspan, Karön & Harön
 2. Kustlinjen
 3. Tjärö (15 min)

 

Karlshamn | Från gästhamnen i Karlshamn kan du ta M/F Vindskär till Tjärö och Tärnö. Det är två öar som erbjuder mat, boende och härligt klipphäng med sol och bad. Vill du heller bada vid en sandstrand kan du hoppa ombord på M/F Anemon i Matvik och ta dig till småöarna i Östra Bokö eller Folsö

 1. Eriksberg
 2. Matvik
 3. Kastellet (5 min)
 4. Kustlinjen

 

SölvesborgI Sölvesborgs skärgård  kan du ta M/F Vitaskär från Nogersund till Hanö. Det är en båttur som tar 25 minuter. På Hanö finns det mycket att upptäcka: Bönsäcken, Drakmärket, engelska kyrkogården och en oändlig utsikt. Hanö är ett populärt besöksmål och känt för sin fyr som lyser 45 kilometer ut över Hanöbukten.

Besöksmål & guidade turer

- i Blekinges skärgård

Selected filters: