Guövik i Blekinge
Tjäröbåten i Blekinge

Öar & skärgård

Utforska Blekinges skärgård i sommar, den är lätt att uppleva med hjälp av skärgårdstrafiken eller via broförbindelser. Det finns många spännande platser med skärgårdsbyar, boende, caféer, restauranger och besöksmål att upptäcka. Den täta och reguljära båttrafiken gör att kan du ö-hoppa spontant, precis som i Grekland.

Skärgårdsbåten M/F Axel i Karlskrona, Blekinge
Hop-on Hop-off är ett spännande sätt att upptäcka Karlskronas öar och skärgård.

 

 

Blekinges skärgård

Öluffa med Blekingetrafiken. Från Karlskrona tar du dig ut i Östra skärgården, till storöarna och på ån till Nättraby. Karlshamn har sitt Kastell precis utanför gästhamnen och längre österut ligger Tärnö och Tjärö. Hanö i väst når du med båt från Nogersunds fiskeläge. Under sommaren har skärgårdstrafiken massor av destinationer och turer dagligen. Det som gör Blekinges skärgård så unik är att öarna ofta är lummiga och lövskogsklädda. Här kan du bege dig ut och utforska pittoreska fiskebyar, duka ut picknicken på en solvarm klippa eller ta ett svalkande dopp i havet.

Skärgårdspärlan Tjärö i Blekinge
Skärgårdspärlan Tjärö med boende, restaurang och café.

 

Öhoppa i Blekinge

Var vill du börja?

 

Karlskrona skärgård

Hop-on och Hop-off är ett roligt sätt att upptäcka örlogsstaden och världsarvet Karlskrona från vattnet. Båtarna stannar vid flera bryggstopp runtom i Karlskrona med nära till sevärdheter, besöksmål, god mat och badplatser. Ombord på båtarna kan du lyssna på guidning om du vill.

Torhamn, Karlskrona
Torhamn, Karlskrona.

 

Ronneby skärgård

Endast fem minuter med Karöline från Ekenäs finns den bilfria Karön. Ön är en av de största i Ronneby skärgård och här finns en stugby, restaurang och sköna badstränder. Restaurangen är en av Blekinges äldsta och här kan du äta gott från havet och lokala producenters skafferi.

Karön, Ronneby
Karön, Ronneby

 

Karlshamn skärgård

Från skärgårdsterminalen i Karlshamns gästhamn kan du ta M/F Vindskär till Tjärö och Tärnö - två favoritöar som erbjuder god mat, övernattningsmöjligheter och härligt klipphäng med sol och bad. Är det sandstränder som lockar hoppar du ombord på M/F Anemon i Matvik och tar dig till småöarna Östra Bokö eller Folsö. Njuta vågorna som slår mot stranden, det är här du hittar lugnet.

Kastellet, Karlshamn
Kastellet, Karlshamn

 

Sölvesborg skärgård

I Sölvesborgs skärgård kan du hoppa på M/F Vitaskär i Nogersund och 25 minuter senare befinner du dig på sköna Hanö. Väl framme finns det mycket att upptäcka: Bönsäcken, Drakmärket, engelska kyrkogården och självklart en oändlig utsikt. Hanö är ett populärt utflyktsmål och känd för sin vita fyr som lyser 45 kilometer ut över Hanöbukten.

Bönsäcken på Hanö
Bönsäcken på Hanö.

 

Skärgårdspärlor

- tips & inspiration vad du kan besöka och uppleva

 

Besöksmål

- i skärgården

No products found

Dela din upplevelse

Använd @visitblekinge för en chans att synas här. Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan.