Hitta julstämingen i Blekinge
Juläpplen från Blekinge
Julbord i Blekinge
Julmarknader i Blekinge

Upptäck Blekinge i juletid

Värm upp inför helgernas helg här hos oss! Kom i rätt stämning redan i november med härliga julbord och musikevenemang. Under advent och hela vägen fram till dopparedagen bjuds det på charmiga julmarknader och på julskyltning förstås – perfekta tillfällen att hitta de väl utvalda julklapparna. 

Vintriga skogspromenader, smakfulla julbord och ett avkopplande innevistelser väntar också på dig här. Och det gör också konst och kulturhistoria. Allt du och familjen behöver för att må bra och skapa fina minnen finns alldeles nära, eller en kort bit bort. Vad vill du ha för att få den där härliga julkänslan? Här bjuder vi på inspiration.

 

Upplev Julstämningen i Blekinge

Se hela listan över Julaktiviteter och Julevenemang i Blekinge

JULBORD FÖR ALLA SMAKER

Traditionellt, vilt och saltstänkt. Här i Blekinge finns en lång rad möjligheter att njuta av vällagad julmat i härlig miljö. Några satsar på vilt, andra på mat från havet. Du kan välja vegetariskt, modern fusion eller traditionellt. Här tipsar vi om några av våra allra bästa juliga smakupplevelser. På vår sida om julbord finns ännu mer inspiration för dig som vill utforska de blekingska julsmakerna och skapa minnesvärda matupplevelser.

 

Julbord i Blekinge

 

Pepparkakor
 


 

JULKONSERTER & MUSIKUPPLEVELSER

Julmusik ska byggas utav glädje! Sångerna och melodierna sätter verkligen fart på julstämningen och musiken värmer upp oss, inifrån och ut. Samla ihop vänner och familj för att njuta av en konsert, show eller ett evenemang med maxad julkänsla. Här hittar du några av de härliga erbjudandena i Blekinge, julsäsongen 2023.
 

Julkonserter i Blekinge


 

Gå på julmarknad i Blekinge

Hantverk, juldoft och godsaker. Julmarknader ger en rejäl högtidsdos för alla sinnen. Det är dofter och smaker, stämningsfull musik, granris och glittrande ljus. Om du har en förkärlek till det genuina så hittar du massvis av den varan på Blekinges julmarknader. Hantverk, lokalproducerade godsaker, växter, ljus och mat. Välkommen!

Julmarknader i Blekinge


 

JULENS BÄSTA ERBJUDANDEN

Njut av ett paket redan i advent. Varför inte värma upp med en hel adventshelg fylld av julmys à la Blekinge? Med god mat, och sköna stunder tillsammans vid kusten eller i skärgården, i stan eller i vildmarksmiljö? Ta en titt på erbjudanden och hotellpaket och bo över på något av Blekinges unika boenden De osar av julig stämning såhär års och ger dig det bästa av Vinterblekinge. Här hittar du några favorittips.

 

Selected filters:


 

JULKLAPPAR & SHOPPING

Omtänksamma, hållbara och väl utvalda. Det finns lite mindre pengar i många plånböcker i år men det behöver inte betyda “sämre” julklappar – faktiskt nästan tvärtom. För det känns bra att lägga mer tanke och omsorg på inköpen av julklappar. I att handla hållbart genom att handplocka några väl utvalda saker i favoritbutikerna, välja lokalproducerat och second hand eller ge bort en gemensam upplevelse. Hos oss hittar du både de större kedjorna och unika butiker som har det du söker. Och fantastisk service som extra bonus!
 

Här är hela listan med butiker i Blekinge.


 

Omfamnas av Blekinges jultraditioner

Här kommer komplett guide till alla härliga aktuella evenemang i Blekinge, tillsammans med Julaktiviteter och festligheter:

Selected filters:


 

Ge dig själv ett ännu mer välbefinnande

Här kommer mer inspiration och tips till festliga julaktiviteter och evenemang för hela familjen.

 

Sprid julglädje med dina bilder!

 

Dela dina magiska vinterögonblick i Blekinge med #visitblekinge i dina Instagram-inlägg. Låt ditt foto skapa en del av Blekinges vintermagi! Tagga dina bilder med @visitblekingeofficial och låt dem skapa en vacker snödans i vårt flöde nedan.

Tack för att du vill sprida julstämning med oss!

 

 

Tillbaka till toppen - Jul i Blekinge