Snart är det jul i Blekinge!

Julstämning

Hitta julstämningen hos oss

Julen doftar pepparkaka, gran och glögg. Den glittrar och glimmar som ingen annan tid på året och Blekinge bjuder på en massa trevligt och mysigt hela vägen fram till dopparedan. Vad vill du boka in? Julbord, adventsmys, shower och konserter? Julmarknader och klappshopping? Ja, välj allt om du vill!

Ljuvliga julbord

Vad är juligare än julbordet? Möjligen tomten eller granen. Maten sätter verkligen stämningen men det betyder inte att alla vill ha samma rätter och precis vilka som hamnar på bordet beror en hel del på var i landet (och världen) du dukar upp. Här hos oss i Blekinge finns en lång rad med krögare som är stjärnor på julbord med en tvist i fantastiska miljöer. Du hittar vilda smaker och extra mycket mat från havet. Vegetariskt, modern fusion och hypertraditionellt. Här är några av våra allra bästa julbord.

Härliga julmarknader

En julmarknad tar en liksom in med alla sinnen. Det juliga kommer till en som dofter och smaker, som stämningsfull musik och så synintrycken då, med allt det gröna, röda och alla ljusen. Om det ska glittra eller inte är en smaksak. Om du har en förkärlek till det enkla och naturliga så hittar du massvis av den varan på Blekinges julmarknader. Hantverk, lokalproducerade godsaker, växter, ljus och mat. En del är traditionellt, en del mer modernt men allt är ljuvligt juligt och genuint.

Selected filters:

Klappjakt i din takt

Är önskelistan lång? Vet du precis vad du vill köpa eller behöver du inspiration och goda råd? I Blekinge hittar du både kedjorna och de unika butikerna som har det du söker – och service i toppklass. Varför inte göra den här julen extra hållbar och satsa på second hand eller auktionsfynd?

Juliga evenemang & boenden i Blekinge

Vad sätter dig i julstämning? Är det musiken? Bjud med vänner och familj på julig konsert eller en fartfylld show. Kanske vill du ladda med en hel helg fylld av högtidsmys? Kom på weekend och bo över i något av våra unika boenden – ännu mer speciella än vanligt i magisk julskrud. Här hittar du några favorittips.

Ännu mera jul!

Vill du ha ännu mer inspiration och tips på hur du maxar julkänslan? Kanske kan härliga Caroline Malmsjös färgsprakande pysseltips stilla din hunger en stund? Kolla in Niklas Kämpargårds lista med Blekinges sex bästa julmarknader och börja planera shoppingen. Ta en titt och hitta dina favoriter!

Delad julfeeling är dubbel julfeeling

Tagga dina bilder med #visitblekinge eller @visitblekinge så sprider du din julfeeling vidare. Och får förhoppningsvis härlig inspiration tillbaka.